دانشيار دانشگاه علوم پزشكي كردستان گفت: توجه به تغذيه كودكان در ماه هاي اول زندگي بسيار حائز اهميت و حياتي است.

دكتر ناهید قطبی روز پنجشنبه در حاشیه همایش آلرژی غذایی و تغذیه كودكان در سنندج در گفت و گو با ایرنا با اشاره به رشد مغز كودكان در اوایل زندگی گفت: كودكان در این سن نیازمند بهترین تغذیه هستند و شیر مادر بهترین تغذیه برای كودكان است.

وی تصریح كرد: تغذیه با شیر مادر سبب پیشگیری كودكان از ابتلاء به عفونت های شایع دوران كودكی، كمك به رشد عاطفی و روانی كودكان، كمك به تامین سلامت مادران و كاهش ابتلاء به سرطان پستان و پوكی استخوان در دوران پس از یائسگی، كمك به اقتصاد خانواده و جامعه می گردد.

وی یادآورشد: سازمان بهداشت جهانی و یونیسف تغذیه انحصاری با شیر مادر را از زمان تولد تا شش ماهگی و همچنین تداوم تغذیه با شیر مادر را به همراه تغذیه تكمیلی تا پایان دو سالگی توصیه می كند.

وی با اشاره به نتیجه بررسی مقطعی كه بر روی 400 كودك شیرخوار و مادران آنها در سال 87در سنندج با روش نمونه گیری چند مرحله ای تصادفی انجام شده است افزود: در این تحقیق 8/61 درصد مادران به روش طبیعی و 2/38 درصد به روش سزارین زایمان كرده و 3/52 درصد كودكان پسر و 7 /47 درصد دختر بودند.

به گفته وی همچنین 2/60 درصد كودكان تا شش ماهگی تغذیه انحصاری و 8/39 درصد هم تغذیه غیر انحصاری داشتند.

وی افزود: طبق این تحقیق 63 درصد كودكان یك سال اول بعد از تولد زمان اولین شیردهی آنها بوده است.

وی با بیان اینكه در این تحقیق بین زمان اولین شیردهی، وزن بدو تولد كودك، تحصیلات مادر و احساس كم بودن شیر یا تغذیه انحصاری كودك رابطه معناداری وجود دارد افزود: در عین حال بین سن و شغل مادر، نوع زایمان، جنس كودك و فاصله تولد با كودك قبلی، با تغذیه انحصاری كودك، رابطه معناداری وجود ندارد.

دكتر قطبی خاطرنشان كرد: نتایج تحقیق حاكی از آنست وضعیت تغذیه انحصاری با شیر مادر تا شش ماهگی در كودكان سنندجی در مقایسه با سایر مناطق ایران از وضعیت بهتری برخوردار است اما با سطح مطلوب فاصله زیادی دارد.

وی عوامل مختلف فرهنگی، اجتماعی، اطلاع رسانی و آموزش را در این زمینه مرتبط و تاثیر گذار دانست.ك/3

7352/533