رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی روز پنجشنبه با اعلام این خبر به خبرنگار ایرنا گفت: این آب انبار قدیمی در ضلع جنوبی امامزاده واقع و از چهار دهنه تشكیل شده است.
'تراب محمدی' افزود: این آب انبار همدوره مسجد و امامزاده شیخ اسماعیل و متعلق به صفویه بوده و در دوره قاجار نماسازی شده است.
وی همچنین اظهار كرد : مسجد شیخ اسماعیل نیز از محل اعتبارات 30 میلیارد ریالی مرمت آثار تاریخی مرمت می شود و تاكنون كرسی مناره سنگی مسجد و كتیبه تاریخی آن مرمت شده و مرمت سایر بخش های مناره نیز ادامه دارد.
محمدی افزود: مرمت اصلی این مجموعه، با اختصاص اعتبارات برآورد شده به زودی با تكمیل مرمت مناره و آب انبار مسجد آغاز می شود.
وی گفت: نماسازی ، كف سازی ، اجرای شبكه روشنایی و اجرای پلكان دسترسی از جمله اقدامات مرمتی است كه بر روی آب انبار مجموعه شیخ اسماعیل میانه انجام می شود.
وی خاطر نشان كرد: مسجد و امامزاده شیخ اسماعیل میانه كه به مقبره كمال الدین هم شهرت دارد مجموعه ای گسترده با وسعتی حدود یك هكتار است كه طبق زمان بندی های صورت گرفته مرمت و بازسازی آن تا پایان تابستان امسال به پایان می رسد.
كمال الدین پسر سید محمد از نوادگان امام جعفرصادق (ع) است كه در سال 923 قمری وفات یافت و در ضلع جنوبی مسجد جامع میانه مدفون است.
7223/ 1645
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۲۰:۲۲
تبريز- آب انبار مربوط به دوران صفوي هنگام مرمت مسجد شيخ اسماعيل ميانه در آذربايجان شرقي از زير خاك بيرون آمد.