'ولید شلتاغ' در حاشیه بازدید هیات تجاری اقتصادی عراقی از پایانه و بازارچه مرز بین المللی مهران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: كشور عراق در زمینه مبادلات مرزی در حال انطباق با استانداردهای روز دنیا است.
وی اظهار داشت: توسعه روابط تجاری در گرو توجه به مسایلی مانند كنترل كیفیت كالاها، امنیت و ایجاد زیرساخت ها در مرز است كه باید توجه ویژه ای به این امور داشته باشیم.
رییس اداره كشورهای همسایه در وزارت امور خارجه عراق تصریح كرد: با توجه به تعامل و اشتراكات دو طرف ما آمادگی كامل برای هرگونه همكاری داریم.
شلتاغ همچنین خواستار رفع موانع و مشكلات مرزی و گمركی میان دو كشور شد.
فرماندار مهران نیز با اشاره به محدودیت های تجاری در مرز مهران اظهار داشت: برخی محدودیت های تجاری بدون اطلاع رسانی قبلی بویژه در مورد محموله های تره بار و فاسد شدنی از سوی عوامل بازارچه عراق اعمال می شود كه این موارد باید بیشتر مورد توجه مسولان عراقی قرار گیرد.
'ولی الله حیاتی' ادامه داد:ممنوعیت ورود كالاهایی از قبیل مواد خوراكی و لبنیات از سوی بازارچه عراق و اخذ عوارض غیرمتعارف از كامیون های حامل بار عراقی در بازارچه از دیگر عواملی است كه باعث عدم تمایل تجار به فعالیت های اقتصادی در این مرز خواهد شد و باید نسبت به رفع این موانع اقدام شود.
وی برپایی نمایشگاه محصولات در بازارچه مرزی یا هر نقطه دیگر در استان را از ضروریات توسعه تجارت بین دو كشور دانست.
فرماندار مهران با تاكید بر ایجاد نشست های دو جانبه و مستمر و اجرایی كردن توافقات و تفاهمات دو جانبه، افزود: بسترسازی مناسب در جهت شناساندن پتانسیل ها و قابلیت های دو طرف با ایجاد همایش های تجاری اقتصادی و ایجاد زیرساخت های جاده ای و ریلی برای جابجایی حجم كلان از محموله های اقتصادی تجاری، باعث بسط و گسترش ارتباطات تجاری و اقتصادی بین دو كشور خواهد شد.
شهرستان مرزی مهران در جنوب غرب ایلام بیش از 220 كیلومتر مرز مشترك با عراق دارد و از كانون های مهم تردد زوار و كالا به شمار می رود.ك/4
7170/534/565
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۴
مهران، ايلام- رييس اداره كشورهاي همسايه در وزارت امور خارجه عراق گفت: توسعه روابط مرزي و تجاري با كشورهاي همسايه بخصوص ايران از اهداف دولت عراق است.