هومن شریفی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود : سیگارهای موسوم به الكترونیك كه با تبلیغ ترك سیگار به فروش می رسند بهداشتی نبوده و به مراتب خطرناك تر از سیگارهای معمولی هستند.
وی گفت : در حالی كه سازمان بهداشت جهانی مجوز فروش سیگار الكترونیكی را لغو كرده این سیگار ها در كشور ما همچنان عرضه می شوند.
قائم مقام مركز دخانیات بیمارستان مسیح دانشوری وابسته به دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: سیگار الكترونیكی از سال 2004 در كشور چین عرضه شد اما خیلی زود در كشور های اروپایی از جمله انگلستان، استرالیا و كانادا فروش آن ممنوع گشت.
شریفی گفت: در دو سال گذشته سازمان بهداشت جهانی طی تحقیقاتی كه انجام داد فروش این نوع سیگارها را ممنوع كرد.
وی اضافه كرد: سیگار الكترونیكی محصولی است كه به هیچ وجه جایگرین سیگار نمی شود، چرا كه این محصول هیچ گونه تاثیری در ترك سیگار ندارد.
وی با بیان اینكه این سیگارها به هیچ عنوان مجوز مصرف ندارند و مورد تایید وزارت بهداشت نیز نیستند، گفت: سیگارهای الكترونیكی حاوی مواد سرطانزا است كه نه تنها به ترك سیگار كمك نمیكند بلكه بسیار نیز خطرناك است.
در همین ارتباط سید امیرحسین میركریمی مدیر نظارت بر امور دارو و مواد اعتیادآور دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی از مردم خواست تا عرضه سیگار الكترونیكی در داروخانه ها را با شماره های 88874509 و 84248 داخلی 6106 و 6103 اطلاع دهند.
مدیر نظارت بر امور دارو و مواد اعتیاد آور دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با بیان اینكه متولی ارایه مجوز توزیع و عرضه ملزومات پزشكی به عهده دفتر تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی است، گفت: با این حال چنانچه مواردی مبنی بر عرضه این نوع سیگارها گزارش شود، سریعا با موارد گزارش شده برخورد و سیگارها جمع آوری می شوند.
اجتمام**9105** 1568
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۷:۴۶
تهران- قائم مقام مركز دخانيات بيمارستان مسيح دانشوري وابسته به دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: سيگارهاي الكترونيكي كه در برخي از داروخانه هاي كشور به فروش مي رسند، فاقد مجوز از سوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بوده و سرطان زا است.