ساري - معاون تحقيقاتي پژوهشكده اكولوژي درياي خزر گفت : از آنجايي كه اكولوژي بزرگ ترين درياچه جهان بسيار حساس و شكننده است و به ازاي هر 250 سال يك بار آب آن عوض مي شود ، همه پنج كشور حاشيه درياي خزر بايد به خطرات زيست محيطي آن توجه كنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، ' حسن نصرالله زاده ساروی ' روز دوشنبه در مراسم رونمایی از طرح های تحقیقاتی بخش كشاورزی استان مازندران در ساری ، افزود : توسعه صنعت نفت و گاز و برداشت بی رویه صید و صیادی سبب شد تا وضعیت زیست محیطی دریای خزر به مرحله هشدار برسد.

وی با بیان اینكه بهره برداری از دریای خزر باید مدیریت و بر اساس استاندارد های تعیین شده انجام شود ، بیان داشت : پژوهشكده تحقیقاتی اكولوژی دریای خزر با 62 عنوان طرح پژوهشی ، وضعیت مختلف اكوسیستمی این دریا را در دست بررسی دارد.

نصرالله زاده ساروی ، بررسی ژنتیكی ماهیان دریای خزر ، بهداشت آبزیان ، تولید میگو و سازگاری آن در دریای خزر ، شناسایی 350 گونه جلبرگ ، مبارزه با شانه دارها به عنوان سونامی دریای خزر و ایجاد بانك ژن ماهیان را از طرح های پژوهشی مهم پژوهشكده تحقیقاتی اكولوژی دریای خزر برشمرد.

وی ، وجود 350 گونه جلبرگ را یك ظرفیت مهم برای تولید فرآورده های بیولوژیك دارویی و مواد غذایی پروتئینی دانست و گفت : با استفاده از دانش نانو تكنولوژی می توان به این فرآورده ها دست یافت.

معاون تحقیقاتی پژوهشكده اكولوژی دریای خزر به طرح پژوهشی پرورش و تولید میگو در این دریا اشاره كرد و افزود : این طرح امسال به صورت آزمایشی در مازندران انجام می شود.

وی به كاهش چشم گیر صید ماهی كیلكا در چند سال اخیر از دریای خزر اشاره كرد و گفت : نحوه مبارزه با شانه دارها در دریای خزر كه به عنوان سونامی این دریا مطرح است با انجام چندین طرح پژوهشی ، پیدا شده است.

شانه دارها نوعی جانور مهاجم ژله مانند هستند كه با تغذیه از غذاهای ماهیان كیلكا ، چرخه حیات دریایی را در دریای خزر به خطر انداخته اند.

نصرالله زاده ساروی ایجاد بانك ژن ماهیان استخوانی در دریای خزر را یكی از مصوبات سفر دوم هیات دولت به مازندران معرفی كرد و افزود : این بانك امسال راه اندازی خواهد شد.

معاون تحقیقاتی پژوهشكده اكولوژی دریای خزر به وجود كشتی تحقیقاتی این پژوهشكده اشاره كرد و گفت : با تجهیزات و امكاناتی كه این كشتی دارد توانایی انجام آزمایشات را تا عمق 800 متری دریای خزر داریم.

وی افزود : سازمان های مختلف از جمله شیلات ، اكتشافات نفت و گاز خزر ، جهاد كشاورزی و دیگر نهادهای مرتبط می توانند از كشتی تحقیقاتی استفاده كنند.

مازندران 338كیلومتر ساحل در دریای خزر دارد.ك/2

2585/1654/506