زنجان - سرپرست معاونت صنايع‌دستي اداره‌كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان زنجان گفت: امسال يكهزار نفر از هنرمندان و صنعتگران صنايع دستي اين استان تحت پوشش بيمه قرار مي‌گيرند.

سعید حسنی روز چهارشنبه بابیان این مطلب به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم جدی گرفتن صنایع دستی

اشاره كرد و افزود : منویات معظم له نقشه راه را برای رشد صنایع‌دستی كشور و به تبع آن استان زنجان نشان می‏دهد و این بیانات باید سرلوحه اقدامات در حفظ، احیا و ترویج صنایع‌دستی قرار گیرد.

وی با بیان اینكه هنرهای سنتی و صنایع‌دستی استان زنجان از جنبه‏‌های مختلفی چون قدمت و اصالت، جنبه اقتصادی و فرهنگی مورد توجه است، گفت: برخی از صنایع‌دستی این استان همچون چاقو از قدمت شش هزار ساله برخوردار هستند و این امر بیانگر اصالت صنایع‌دستی است.

حسنی با اشاره به اینكه استان زنجان یكی از مراكز اصلی تولید و عرضه صنایع دستی كشور و مهد صنایع فلزات است، تصریح كرد: بیش از صدها نوع طرح و نقشه در صنایع‌دستی توسط هنرمندان و صنعتگران استان آفریده شده است.

سرپرست معاونت صنایع دستی اداره‌كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینكه محصولات چاقو در 34 نوع و ظروف مسی در 50 نوع تولید و عرضه می‏شود، ادامه داد: هر محصول صنایع دستی ذوق هنری و فكری سازنده خود را نشان می‏‌دهد.

وی با تاكید بر اینكه صنایع‌دستی می‏‌تواند به عنوان پیام‏‌رسان فرهنگ و تمدن ایرانی عمل كند، افزود: سرمایه‏‌گذاری در زمینه صنایع دستی از دیگر ارزش‏‌های بالقوه این محصولات سنتی است كه اگر ساماندهی شود می‏تواند جایگزین صادرات نفتی باشد.

سرپرست معاونت صنایع دستی اداره‌كل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینكه می‏‌توان با حمایت‏‌های جدی از مشاغل خانگی، كارگاه‏‌ها و فروشگاه‏‌های صنایع دستی به توسعه و رشد استان زنجان كمك كرد، افزود: بیكاری، ایجاد اشتغال مولد همراه با افزایش تولید داخلی، صادرات غیرنفتی و جلب مشاركت بخش خصوصی درزمان حاضر از مهم‏ترین دغدغه‏‌های مسئولان محسوب می‏‌شود.

وی با تاكید بر اینكه توجه به هنرهای سنتی و صنایع دستی می‏‌تواند راه‌گشای بسیاری از مشكلات موجود باشد، گفت: استان زنجان در همه گروه‌‏های چهارده‌گانه صنایع‌دستی كه شامل 67 رشته در استان می‏‌شود، مزیت اقتصادی دارد.

حسنی با اشاره به وجود 40 رشته فعال صنایع‌دستی در استان زنجان یادآور شد: این رشته‏‌ها نیازمند توجه ویژه هستند.

وی با بیان اینكه معاونت صنایع دستی اداره‌كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان بر اساس رهنمودهای رهبری و سیاست‏‌گذاری دولت و مصوبات هیئت دولت برنامه‏‌ریزی می‏‌كند، ادامه داد: عمده برنامه‏‌ها در سال جاری ماهیت حمایتی و پشتیبانی دارند.

سرپرست معاونت صنایع دستی اداره‌كل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان با اشاره به اینكه در سال جاری ارتقا آموزش‏‌های عمومی، كاربردی و اشتغال محوری را در دستور كار قرار داده‏‌ایم، اظهار داشت: پارسال به یكهزار و 600 هنرجو آموزش ارائه دادیم.

وی با اشاره به احداث و راه‏‌اندازی كارگاه‏‌های آموزشی در شهرستان‏های استان زنجان اضافه كرد: شهرك تخصصی صنایع دستی و گردشگری نور نیز در قالب پروژه‏‌های مهر ماندگار پیشنهاد شده است و تا پایان خرداد ماه سال آینده به پایان می‏‌رسد.

حسنی با اشاره به اعطای تسهیلات كم‌بهره به متقاضیان خاطرنشان كرد: معافیت از مالیات بر تولید و درآمد همه كارگاه‏‌های تولید و عرضه صنایع دستی از دیگر برنامه‏‌های سال جاری محسوب می‏‌شود.

596/522