حجاب و عفاف به عنوان دو ارزش در جامعه بشری و بویژه جوامع اسلامی مطرح و همواره این دو واژه در كنار هم به كار برده می شوند.
در تعریف این دو باید گفت حجاب پوشش ظاهری است و عفاف نوعی حجاب درونی است كه انسان را از گناه باز می دارد.
حفظ چشم، گوش، قلب و تمامی اعضا و جوارح از هرگونه خطا و گناه عفاف است كه حاصل این عفت و حجاب درونی، پوشش ظاهری است؛ به تعبیری لطیف تر حجاب میوه عفاف است و عفاف ریشه حجاب.
هر عملی كه افراد جامعه انجام می دهند، در نگاه كلان اثر مستقیم در اجتماع دارد زیرا از خانواده كه واحد كوچك اجتماعی است جامعه تشكیل می شود و همان گونه كه رفتار فرد در جامعه موثر است، اشخاص نیز از اجتماع و قوانین آن تاثیر می پذیرند.
حجاب علاوه بر آثار شخصی و شخصیتی، دارای آثار اجتماعی است جامعه ای كه در آن بانوان باحفظ حدود وحقوق دیگران ظاهر می شوند و به نوعی محیط آرام وامنی را برای جوانان فراهم سازند، به سوی سعادت و سلامت روانی پیش خواهند رفت.
اگر زنان جامعه باحجاب باشند، هم مردان از نظر طهارت روح و جسم سالم می مانند و هم در جامعه، سلامت خانوادگی حفظ خواهد شد.
امام علي (ع) فرموده اند: پوشیده و محفوظ داشتن زن مایه آسایش بیشتر و دوام زیبایي اوست ، این سخن امام علی (ع) بخوبی ارزش و جایگاه حجاب را برای زنان نشان می دهد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز حجاب را موجب شخصیت زن و عاملی برای وقار و متانت او می دانند و فرموده اند: عفاف بانوان باعث افتخار، ارزشگذاری و سنگین شدن آبرو و احترام زن در جامعه می شود به همین دلیل باید از اسلام به خاطر توجه به مسئله حجاب تشكر كرد.
در واقع حجاب یك ارزش و بیحجابی یك ضد ارزش است و بر همه وظیفه است كه از ارزشها پاسداری كنیم و ضد ارزشها را از بین ببریم.
قطعاً ارزشها و محسنات و زیباییها، برای فرد و خانواده و جامعه، مفید و ضد ارزشها و زشتیها، هم برای فرد ، خانواده و جامعه مضر است.
رییس تبلیغات اسلامی اندیمشك در این باره در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: حجاب و عفاف موجب مصونیت بانوان و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب موجب كاهش آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر در جامعه میشود.
حجت الاسلام سعید علی پور افزود: باید برای جوانان و نوجوانان ارزش و جایگاه حجاب و عفاف تبیین شود و جوانان و نوجوانان با رعایت حجاب و عفاف زمینه های موفقیت بیشتری را برای تعالی خود در محیط اجتماعی فراهم می كنند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی اندیمشك نیز با اشاره به اهمیت این مهم در توسعه جامعه گفت: در راستای جایگاه و تاثیر حجاب و عفاف بر همه ابعاد جامعه در سال گذشته برنامه های خوبی در شورای فرهنگ عمومی شهرستان اجرا شد از جمله تنظیم منشور حجاب و عفاف برای كلیه ادارات كه در این منشور بنا به حوزه كاری ادارات برنامه ها و وظایف آنان تبیین و در راستای مناسب سازی وضعیت حجاب و عفاف به آنها ارایه شد.
' كرامت میری 'افزود: در سال گذشته مسابقه جلباب 2 ،نمایشگاه عكس حریر عصمت،همایش های رهروان بتول،بانوان فاطمی و غیره نیز در راستای نهادینه كردن فرهنگ عفاف و حجاب برگزار شد.
وی خاطر نشان كرد در سال جاری نیز این برنامه ها تدام خواهد داشت.
نتیجه گفتار اینكه، با عفاف و خویشتن داری می توان از هرز رفتن استعدادها، توانها و امكانات جلوگیری كرده و برای بالندگی هنجارها و ارزشها تلاش كرد، عفت و پاكدامنی، نیاز و ندای درونی انسان می باشد كه با رعایت كامل آنها، انسان از غم و آشفتگی رهایی می یابد.
7281/538
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۹
دزفول - يكي از ارمغان هاي ارزشمند انقلاب اسلامي حجاب و افزايش ارزش هاي معنوي و عفاف در جامعه بود كه در طول سالهاي انقلاب اين مهم اثر و نتايج سودمند خود را در ترقي جامعه به خوبي نشان داده است.