تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۸:۴۹

تهران- دانشمندان از ارتباط ژنتيكي بين بيماري آلزايمر و ديابت پرده برداشتند. اين يافته مي تواند راه را براي درمان و پيشگيري از آلزايمر هموار كند.

به گزارش دیلی میل، پیش از این گفته می شد افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند اما چرایی این امر مشخص نبود.

اكنون محققان كالج سیتی در نیویورك با انجام تحقیقاتی بر روی كرم ها دریافته اند كه ژن شناخته شده آلزایمر در مسیر پردازش انسولین نیز نقش دارد.

یك نشانه مهم آلزایمر، وجود نوعی پلاك چسبنده پروتئینی در مغز بیمار است اما آن را تنها بعد از مرگ بیمار می توان تشخیص داد.محققان می دانستند جهش در یك ژن دخیل در پردازش پروتئین آمیلوئید در خانواده های مبتلا به آلزایمر وجود دارد.

محققان در این بررسی ژن مشابهی را در كرم های 'نماتود' بررسی كردند و دریافتند این ژن مسیر تولید و پردازش انسولین را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

پروفسور' كریس لی' سرپرست این تیم تحقیقاتی ژنی را كه بر روند تولید انسولین و تاثیرگذاری آن در بدن این كرم ها نقش دارد، پیدا كرده است.

به گفته وی افرادی كه به دیابت نوع دوم مبتلا هستند در معرض احتمال فزاینده ابتلا به زوال عقل نیز هستند.

به گفته این محققان ، مسیر پردازش انسولین در بدن به فعل و انفعالات بدن مربوط است و ساز و كاری كه سیستم عصبی را سلامت نگه می دارد هم از جمله همین فعل و انفعالات متابولیك است.

این پژوهشگران خواستار انجام تحقیقات بیشتر برای كشف جزییات ارتباط بین بیماری دیابت و آلزایمر و تاثیرآنها بر یكدیگر شدند.

علمی**9023**1581