اهواز- معاون وزيرنفت و مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي ايران گفت: توسعه صنعت پتروشيمي و ايجاد تنوع در محصولات همگام با سرمايه گذاري هاي جديد، زنجيره ارزش اين صنعت را محقق خواهد كرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، 'عبدالحسین بیات' در سومین نشست مدیران تولید شركت های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر حمایت كامل خود را از تولید كنندگان و سرمایه گذاران كشور برای تكمیل زنجیره های صنعت پتروشیمی اعلام كرد.

وی با اشاره به مقایسه ناپذیری منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر با دو دهه قبل گفت: هدف صنعت پتروشیمی حركت به سمت كاهش وابستگی های دولتی و تلاش در راستای تقویت و گسترش همبستگی های فضای كسب و كار است.

وی اظهار كرد: رویكرد حاكمیتی شركت ملی صنایع پتروشیمی ایجاب می كند تمام همت خود را بر حمایت از تولید كنندگان و سرمایه گذاران داخلی متمركز كند زیرا اعتقاد داریم باید از تمام ظرفیت ها در تمام زمینه ها استفاده كرد.

بیات با تاكید بر اهمیت حركت به سوی تولید براساس ظرفیت اسمی مجتمع ها افزود: پس از تلاش های فراوان، یك ساختار عرضه و تقاضا بر فروش محصولات پتروشیمی در بورس حاكم شد كه باید براساس آن حركت كرد و تامین به موقع، متناسب و متعادل محصولات پتروشیمی در بازار سبب خواهد شد تا عدالت نسبی در این حوزه برقرار شود و صنایع تكمیلی و پایین دستی پتروشیمی آسیب نبینند.



*برنامه ریزی برای افزایش تنوع محصولات پتروشیمی ایران از 25 به 85 نوع

مدیر برنامه ریزی و توسعه شركت ملی صنایع پتروشیمی نیز در سومین نشست مدیران تولید شركت های پتروشیمی ضمن تحلیل چشم انداز اقتصاد جهانی، آینده توسعه صنعت پتروشیمی در شرایط كنونی منطقه ای و جهانی را بررسی كرد.

'رمضان اولادی' با اشاره به بحران اقتصادی سال های اخیر جهان و نتایج حاصل از آن و نیز وابستگی متقابل اقتصاد و انرژی، وجود خوراك و زیرساخت های مناسب، بازار محصول، دستیابی به فناوری نوین و تامین منایع مالی را از مهم ترین الزام های توسعه صنعت پتروشیمی در آینده برشمرد و افزود: چشم انداز اقتصاد جهانی، رشد اقتصاد، بازار انرژی جهان، عرضه و تقاضا و الگوی مصرف، از شاخص های مهم تعیین كننده در توسعه این صنعت است.

وی ضمن بررسی تحولات بازار محصولات پایه پتروشیمیایی گفت: براساس پیش بینی ها، بازار این محصولات تا سال 2030 درمجموع تا پنج هزار میلیارد دلار رشد خواهد داشت كه رقم بزرگی است.

اولادی با اشاره به برنامه توسعه آتی این صنعت در كشور اظهار كرد: هم اكنون 76 طرح توسعه ای برای ایجاد ظرفیت 67 میلیون تن با مشاركت بخش غیر دولتی با برآورد سرمایه گذاری 52 میلیارد دلار در دست اجراست.

مدیر برنامه ریزی و توسعه شركت ملی صنایع پتروشیمی، از برنامه ریزی افزایش تنوع محصولات از 25 نوع به حدود 85 نوع خبر داد و گفت: امیدواریم تا پایان برنامه پنجم توسعه بتوانیم به مرز 100 میلیون تن ظرفیت منصوبه و اشتغال مستقیم برای 42 هزار و 500 نفر دست یابیم.

وی خوراك های قابل دسترس، محصولات دارای زنجیره ارزش ویژه، آمایش سرزمین، توسعه مناطق ویژه جدید، همچنین شرایط رقبای صنعت پتروشیمی ایران را عوامل تاثیر گذار در تدوین برنامه ششم توسعه صنعت پتروشیمی خواند.

اولادی از تعریف 9 زنجیره تولید پتروشیمی برای تولید 62 محصول خبر داد و ادامه داد: از آنجا كه مناسب ترین استراتژی توسعه پایدار صنعت پتروشیمی مشاركت سرمایه گذاران بخش خصوصی است، مدیریت برنامه ریزی و توسعه به منظور فراهم كردن بستر و آماده سازی بیشتر فضای سرمایه گذاری صنعت و تقویت فرآیند آن اقدام به ایجاد یك مركز سرمایه گذاری كرده است.

وی گفت: اصلی ترین هدف این مركز، كوتاه سازی مسیر سرمایه گذاری در كمترین زمان و جذب سرمایه گذاران با رویكرد یك پنجره واحد است.

اولادی تاكید كرد: براساس مصوبه هیات مدیره شركت ملی صنایع پتروشیمی، به منظور یكسان سازی و آسان سازی مراحل موافقت اصولی واگذاری طرح های پتروشیمی و اجتناب از هرگونه تداخل وظایف در صدور مجوز طرح های توسعه ای، قبل از هرگونه اقدام، می باید توافقنامه واگذاری طرح ها با متقاضیان سرمایه گذاری منعقد شود.

وی افزود: برخورداری از معافیت های صادرات غیرنفتی، از جمله معافیت های مالیاتی، در صورت انعقاد قراردادهای بلندمدت خوراك با بنگاه های مصرف كننده داخلی به جای صادرات محصولات پس از تایید شركت ملی صنایع پتروشیمی از مهم ترین مفاد آیین نامه اجرایی ماده 156 قانون برنامه پنجم توسعه است كه به تازگی به تصویب هیات وزیران رسیده كه زمینه توسعه زنجیره میانی و پایین دست پتروشبیمی را فراهم آورده است.

اولادی گفت: با توجه به برنامه ریزی شركت پتروشیمی برای راه اندازی طرح های فراوان در آینده، تشكیل كنسرسیوم بازرگانی به منظور هم افزایی و پرهیز از رقابت های ناسالم ضروری به نظر می رسد.

ایجاد انجمن های صنفی تخصصی، اختصاص بخشی از سود مجتمع ها برای سرمایه گذاری در طرح های توسعه ای و تاكید بر تكمیل زنجیره ارزش، از دیگر موارد مورد تاكید مدیر برنامه ریزی و توسعه شركت ملی صنایع پتروشیمی بود.

منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر در جنوب خوزستان با تولید سالانه حدود 17میلیون تن انواع محصول ، بزرگترین قطب تولید محصولات پتروشمی در جهان محسوب می شود.ك/2 642/ 646