تهران - قاري بين المللي قرآن كريم با بيان آنكه مسابقه محوري آفت بزرگ جامعه قرآني است، افزود: قاريان كشور با رويكرد 'مسابقه اي' تربيت مي شوند و معمولا از آنان انتظار مي رود كه تلاوت مجلسي و پرشور ارائه كنند.

حجت الاسلام 'سیدمحمدجواد موسوی درچه‌ای' روز چهارشنیه به خبرنگار معارف ایرنا گفت: در ایران به كسب عنوان و رتبه در مسابقات قرآن بیش از اندازه بها داده می شود و داشتن رتبه در مسابقات به ملاك و معیار اصلی سنجش قاریان تبدیل شده است.

وی افزود: معمولا كسانی كه در مسابقات بین المللی رتبه كسب می كنند، شهرت پیدا كرده و این گونه افراد بیشترین فرصت را برای حضور در محافل قرآنی و صدا وسیما دارند و از طرف دیگر بیشتر مردم نیز اینگونه فكر می كنند كه قرائت حرفه ای و سطح بالا، بدون داشتن رتبه در مسابقات ممكن نیست.

نفر اول مسابقات بین المللی قرآن در هند اضافه كرد: به همین علت قاریان كشور برای آنكه در میان مردم از شان و جایگاه یك قاری حرفه ای برخوردار شوند، مجبور به كسب عنوان یا رتبه در مسابقات هستند.

این قاری قرآن افزود: مردم باید بدانند كه تلاوت قرآن به صورت حرفه ای و مجلسی با تلاوت مسابقه ای تفاوت دارد و چنین تلاوتی در چهارچوب مسابقات نمی گنجد.

موسوی درچه ای با بیان آنكه مسابقات قرآئت قرآن، ویژگی ها و قواعد خاصی دارد، افزود: ممكن است یك قاری در مسابقات، تلاوت خوبی ارائه كند اما معلوم نیست تلاوت همین قاری در مجالس و محافل نیز، قدرتمند و تاثیرگذار باشد و از طرف دیگر ممكن است برخی قاریان با تلاوت خود، مستمعین را مجذوب آیات الهی كنند اما هیچ عنوان یا رتبه ای در مسابقات كسب نكرده باشند.

وی ادامه داد: تاكنون شنیده نشده كه قاریان مشهور بزرگ جهان اسلام از جمله 'عبدالباسط'، 'محمد صدیق منشاوی' و 'مصطفی اسماعیل' در مسابقه ای موفق به كسب رتبه ای شده باشند.

این استاد قرآن در شهرری گفت: اكنون به لطف الهی پس از سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد حضور موفق قاریان ایرانی در محافل و مجالس مختلف هستیم و تلاوت برخی قاریان ایرانی همسطح و حتی برتر از تلاوت های قاریان مشهور مصری است و این مساله در جهان زبانزد است.

وی افزود: علاوه بر قاریان مشهور و بین المللی در جمهوری اسلامی، قاریان جوان و ممتاز دیگری وجود دارند كه سطح قرائت آنان به لحاظ كیفی در حد بسیار مطلوبی قرار دارد اما بسیاری از مردم فكر می كنند فقط قاریانی كه دارای رتبه مسابقاتی هستند، می توانند تلاوت قوی، حرفه ای و بی نقص ارائه دهند و سطح بقیه قاریان را بسیار پایین تر می دانند.

این استاد صوت و لحن اضافه كرد: تمام اساتید و كارشناسان معتقدند كه سطح مسابقات كشوری از مسابقات بین المللی نیز بالاتر است و بیشتر شركت كنندگان در مسابقات قرآنی در مرحله كشوری توانایی كسب رتبه اول مسابقات بین المللی را نیز دارند.

وی گفت: در مسابقات كشوری امتیازات نفرات برتر بسیار به یكدیگر نزدیك است اما در نهایت یك نفر به عنوان نفر اول انتخاب می شود در حالیكه برخی شركت كنندگان در چنین مسابقاتی همسطح نفر اول هستند و با اختلاف چند صدم امتیاز، از كسب عنوان و رتبه محروم می شوند اما همیشه قرائت نفر اول برتر نیست و تمام تلاوت های نفر ممتاز از سایر قاریان بالاتر نیست.

این استاد قرآن با بیان آنكه تاكنون سابقه نداشته كه نفر اول مسابقات كشوری اوقاف در رشته قرائت مجددا در مسابقه قرائت شركت كند، افزود: البته نفرات اول این مسابقات نیز می دانند كه اگر مجددا در مسابقات شركت كنند، بعید است كه رتبه ممتازی را دوباره كسب كنند.

فراهنگ ** 1003 ** 1071