آب زیر بنای سلامتی و حیات انسان است و وقتی شیر آب را در خانه باز می كنید و آب سرد و زلالی جاری می شود ، كمتر به كمبود آن فكر می كنید.
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت روزانه 30 هزار نفر از مردم دنیا به علت كمبود آب سالم و بهداشتی می میرند.
در واقع مثل این است كه در مجاورت و همسایگی من و شما هر روز مردم یك شهر 30 هزار نفری از فقدان آب بهداشتی جان می سپارند و برابر با آمار سازمان جهانی بهداشت 80 درصد از بیماری هایی كه مردم دنیا از آن ها رنج می برند به طور مستقیم مربوط به عدم تامین آب بهداشتی و كافی است.
خود ما بزرگترین دشمن خویش هستیم زیرا همین آب های موجود را نیز آلوده و غیر قابل استفاده می كنیم و یا این ماده با ارزش برای حیات را با مصرف بی رویه هدر می دهیم .
این كار باعث تقسیم ناعادلانه آب برای بشر شده و هستی تعدادی از افراد بی گناه را به خطر می اندازد.
***
روشهای مصرف بهینه آب در خانه
------------------------------------
1- با هر دقیقه دوش گرفتن بین 20 الی 40 لیتر آب مصرف می شود. بنابراین بهتر است زمان مورد نیاز برای دوش گرفتن را كاهش دهیم و استفاده از وان نیز ضروری نمی باشد.
2- می توانیم با استفاده از یك لیوان آب ، دندان های خود را مسواك بزنیم و هنگام مسواك زدن جریان آب را قطع كنیم.
3- هنگام وضو گرفتن شیر آب را بدون استفاده باز نگذاریم.
4- مواظب خرابی سیفون توالت ها باشیم چون در صورت خرابی حدود 150 لیتر در شبانه روز آب هدر می رود.
5- چكه كردن و نشت آب از شیر و لوله ها موجب هدر رفتن مقدار زیادی آب در هر 24 ساعت می شود. پس همواره شیرها را بررسی كرده و در صورت خرابی در مورد رفع این مشكل و تعویض واشر آن ها اقدام نماییم.
6- هنگام شستن میوه و سبزی راه خروجی ظرفشویی را ببندیم ، و آن را تا نیمه پر از آب كنیم . سپس سبزی و میوه را در آن بخیسانیم و ضد عفونی كنیم و در پایان سبزی ها را با دوش مخصوص آب كشی كنیم.
7- ماشین لباسشویی را با حداكثر ظرفیت مورد استفاده قرار دهیم ، هنگامی از آن استفاده كنیم كه لباس به اندازه كافی جمع شده باشد و در نتیجه ماشین با ظرفیت كامل كار كند.
8- چند بطری آب آشامیدنی در یخچال بگذاریم تا ناچار نشویم شیر آب را برای خنك شدن باز بگذاریم و مقادیر قابل توجهی آب را هدر دهیم ؛استفاده از یخ نیز مفید خواهد بود.
9- باغچه را تنها در ساعات خنك روز آبیاری كنیم؛ این كار از رشد گیاهان انگلی جلوگیری كرده و تبخیر آب را به حداقل می رساند.
10- گذرگاه و پله ها را با جارو پاكیزه نگه داریم ، اگر این كار با شیلنگ انجام دهیم ، مقدار زیادی آب به هدر خواهد رفت.
11- برای شستن اتومبیل از چند سطل آب به جای شیلنگ استفاده كنیم.
12- كولر آبی را بازدید كنیم و در صورت اتلاف آب شیرهای شناور بادوام و محكم به كار ببریم.
13- معمولا كوكان بازی با آب را دوست دارند و مقدار زیادی آب را هدر می دهند. بنابر این توصیه می شود مواظب كودكان خود باشیم.
14- در فصل تابستان و بخصوص در گرمترین ساعات روز كه مصرف آب بیشترین حد خود را دارد ، سعی كنید مصارف غیر ضروری را كاهش دهید تا آب به همه تعلق گیرد و فشار آن كاسته نشود و یا قطع نگردد.
15- با استفاده از یك آجر و یا بطری ، ظرفیت سیفون و یا فلاش تانك توالت را كاهش دهیم.
16- در مواردی كه امكان پذیر است از وسایل كاهش دهنده مصرف نظیر شیرهای قطع و وصل ، سر شیرهای پودر كننده و شیرهای فشارشكن استفاده نماییم.
17- آب را دور نریزید مگر اینكه مطمئن شوید دیگر نمی توان آن را مصرف نمود.
پس از همین امروز به فكر صرفه جویی در مصرف آب تصفیه شده باشیم و در پایان هر روز از خود بپرسیم كه امروز چقدر صرفه جویی كرده ایم؟
مصرف بی رویه آب = بی توجهی به حق دیگران
صرفه جویی = مصرف متعادل است نه كاهش مصارف ضروری چه باید كرد؟
1- در مصرف آب تصفیه شده صرفه جویی نمایید كه سایر هموطنان ما نیز بتوانند از آن استفاده نمایند زیرا مصرف بی رویه آب نه تنها بحران كم آبی را تشدید می كند ، بلكه موجب تولید فاضلاب بیشتری شده و مشكلات زیست محیطی و اقتصادی فراوانی را در دفع بهداشتی آن به وجود می آورد.
2- هیچ آبی را مصرف نكنید مگر به پاكیزه و بهداشتی بودن آن اطمینان داشته باشید.
3-از آلوده نمودن آب رودخانه ها و سایر آب های سطحی به هر طریق ممكن بپرهیزید و به هیچ عنوان زباله و یا فاضلاب را به داخل آب ها نریزید.
4- از آب رودخانه ها برای آشامیدن استفاده نكنید و در صورت نیاز آن را بجوشانید.
5- به جای استفاده از كودهای شیمیایی بهتر است از كودهای طبیعی ضد عفونی شده استفاده نمایید.ك/1
7536/1968
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۱
يزد - راه هاي صرفه جويي در مصرف آب كه انجام آنها موجب جلوگيري از هدر رفت اين سرمايه بزرگ و نعمت خداوندي مي شود .