به گزارش ایرنا، 'نصرالله چاری' روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینكه طرح تصفیه آب با استفاده از غشا نانوفیلتراسیون سرامیكی 75 درصد پیشرفت فیزیكی دارد، گفت: این طرح شامل طراحی و ساخت غشا كامپوزیت پایه سرامیكی و پوشش نانوذرات جهت تصفیه آب می شود.
وی با بیان این كه برای اجرای این طرح سه واحد آزمایشگاهی راه اندازی شده ،گفت: یك غشا نانوفیلتراسیون سرامیكی از دو بخش اساسی پایه و لایه تشكیل می شود و عملكرد اصلی آن جداسازی و تصفیه آب است.
وی بیان كرد: امروزه به علت آشكار شدن زیانهای استفاده از مواد شیمیایی در تصفیه آب، استفاده از نانوفیلترهای پیشرفته به عنوان یك روش جایگزین مورد توجه بسیار قرار گرفته كه از جنبه ساختار، جنس و كاربرد غشاهای نانوفیلتراسیون بسیار متنوع هستند.
وی اظهار داشت: فیلترهای سرامیكی به سبب پایداری مكانیكی، شیمیایی و حرارتی خوب، مقاومت در برابر سایش، مقاومت در برابر رشد میكروبی و ایجاد آلودگی، عبوردهی و طول عمر زیاد و انتخاب پذیری بالای یون ها می توانند انتخاب موثری باشند.
وی بیان كرد: تولید غشاهای نانوفیلتراسیون سرامیكی یك پروژه ملی است كه توسعه آن در نهایت منجر به خودكفایی كشور در تدوین دانش فنی این نوع غشاها برای تصفیه آب آشامیدنی روستاها و جوامع دورافتاده شده و نوآوریهای علمی و تكنولوژیكی قابل توجهی را به همراه دارد.
وی گفت: دانشكده فناوری نانو دانشگاه سیستان و بلوچستان محقق پروژه تولید غشاهای نانوفیلتراسیون سرامیكی و سازنده آن بوده و شركت آبفای روستایی استان به عنوان كارفرمای این پروژه پس از اتمام تولید، در مرحله نخست به طور آزمایشی از این غشاها در تصفیه خانه شهرستان زهك استفاده خواهد كرد.
سرپرست شركت آبفای روستایی سیستان و بلوچستان ارتقای كیفی آب آشامیدنی، حذف نیترات از منابع آب آلوده، حذف آلودگی میكروبی آب، طراحی و ساخت یك سیستم نیمه صنعتی تصفیه آب براساس روش نانوفیلتراسیون برای تصفیه آب و پساب از اهداف و نتایج طرح تولید غشاهای سرامیكی با پوشش نانوذرات عنوان كرد./3
7315/7437/330
تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۱ - ۱۸:۵۵
زاهدان – سرپرست شركت آب و فاضلاب روستايي سيستان و بلوچستان گفت: با همكاري پژوهشكده فناوري نانو دانشگاه زاهدان طرح تصفيه آب به روش نانوفيلتراسيون با استفاده از غشاهاي سراميكي در اين استان در دست اجراست.