زاهدان - رييس سازمان جهاد كشاورزي سيستان و بلوچستان گفت: 21 نهالستان شناسنامه دار توليد ميوه هاي گرمسيري، نيمه گرمسيري و سردسيري در استان وجود دارد.

'محمد كیخا' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سالانه چهار میلیون اصله نهال در نهالستان های سیستان و بلوچستان تولید می شود.

وی اظهار داشت: سیستان و بلوچستان با ایجاد این نهالستان ها علاوه بر خودكفایی در تامین نهال مورد نیاز مزارع و باغات استان قابلیت صادرات آنها را به تمام نقاط كشور دارد.

رییس سازمان جهاد كشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: نهال میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری از جمله موز، انبه، پاپایا، چیكو، گواوا، تمرهندی، خرما، زیتون، گردو، زردآلود، انار، انگور و انجیر در نهالستان های استان تولید می شود.

وی افزود: نهالستان های سیستان و بلوچستان عمدتا در منطقه سیستان، شهرهای خاش، ایرانشهر، سرباز، نیكشهر، چابهار و سراوان راه اندازی شده اند.

رییس سازمان جهاد كشاورزی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: راه اندازی نهالستان و تولید نهال میوه های مختلف در آمد بالایی را هر ساله عاید كشاورزان استان می كند.

كیخا گفت: بومی كردن بخشی از مراحل تولید نهال كشت بافتی موز و خرما با ساخت هفت هزار متر مربع گلخانه پیشرفته و فنی و فراهم سازی مقدمات ساخت دو مركز تولید نهال كشت بافتی خرما و موز در سیستان و بلوچستان از مهمترین اقدامات این سازمان برای گسترش سطح تولید نهال در استان است.

به گزارش ایرنا، مناطق جنوبی استان سیستان و بلوچستان به سبب همجواری و نزدیكی به دریای عمان از توانمندی و ظرفیت بالایی در زمینه كاشت و برداشت میوه های گرمسیری برخوردارند.

همچنین مناطق مركزی استان بویژه روستاهای حاشیه كوه تفتان در شهرستان خاش و بخش میرجاوه زاهدان توانمندی بالایی در تولید میوه های سردسیری دارند. ك/3

7307 / 653