به گزارش ایرنا، 'محسن گركانی نژاد' روز دوشنبه در همایش كم كاری نوزادی تیروئید و پیشگیری از عوارض آن در محل فرهنگسرای كوثر، افزود: این در حالی است كه از هر هزار كودك متولد شده در كشور یك نوزاد به كم كاری مادرزادی تیروئید مبتلاست.
وی تصریح كرد: شیوع اختلال كم كاری مادرزادی تیروئید در كرمان در مقایسه با كشور بیشتر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی كرمان، وضع تغذیه مادران در دوران بارداری را یكی از عوامل بروز بیماری كم كاری تیروئید دانست و گفت: ازدواج فامیلی نیز در بروز این بیمای موثر است.
وی خاطرنشان كرد: تشخیص به موقع اختلال كم كاری نوزادی تیروئید می تواند از بروز مشكلاتی چون عقب ماندگی ذهنی كمك كند.
دكتر گركانی نژاد، همچنین گفت: درمان این اختلال خطری برای نوزاد ایجاد نمی كند.
وی اضافه كرد: انجام آزمایش كم كاری مادر زادی تیروئید حتی در نوزادانی كه هیچ سابقه خانوادگی در ابتلا به این بیماری ندارند، باید صورت گیرد.
یك اپیدمیولوژیست نیز در این همایش گفت: كم كاری تیروئید مشكل مادرزادی است كه از هر 300 تا 400 نوزاد یك نفر به ابن بیماری مبتلا می شود.
دكتر 'علی اكبر حق دوست' انجام آزمایش نوزادان را برای تشخیص بیماری كم كاری تیروئید ضروری خواند و اظهار داشت: این آزمایش در روزهای 3 تا 5 تولد باید انجام شود.
وی همچنین یكی از دلایل افت ضریب هوشی در افراد را كم كاری تیروئید عنوان كرد و گفت: انجام آزمایش و شركت در طرح غربالگری نوزادی تیروئید باید در جامعه فرهنگ سازی شود.ك/2
7438/8154/2624
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۸
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمان، گفت: از هر هزار كودك متولد شده در كرمان سه نوزاد به كم كاري مادرزادي تيروئيد مبتلاست.