كرج- معاون مركز ملي هوا و تغيير اقليم سازمان حفاظت محيط زيست كشور گفت: عراق به تعهداتش در قبال كنترل ريزگردها و اقدامات پيشگيرانه در اين زمينه تاكنون بخوبي عمل نكرده است.

به گزارش ایرنا،'مسعود زندی' روز دوشنبه در حاشیه نخستین كارگاه آموزشی كشوری آشنایی با سیستم های پیش بینی و پیش آگاهی پدیده گرد و غبار در كرج افزود: در سالهای گذشته اقدامات اولیه و هماهنگی بین كشورهای منطقه و درگیر با پدیده گرد و غبار انجام شد و تفاهم نامه هایی در این زمینه به امضاء طرفین رسید.

وی گفت : سوریه، عراق، تركیه و قطر از جمله این كشورها بودند كه یكی مفاد تفاهم نامه

اجرای طرح پایلوت بیابانزدایی در كشور عراق به مساحت 500 هزار هكتار بود.

زندی ادامه داد: قرار شد عراق در اراضی بیابانی خود مالچ پاشی انجام دهد اما این طرح را اجرایی نكرد.

وی بیان داشت: در این زمینه ایران تا كنون دو كارگاه آموزشی برای كارشناسان كشورهای منطقه برگزار كرده است.

این مسئول گفت: اكنون مالچ پاشی بیولوژیك كه در توسعه فضای سبز و رویش درختان مفید است به عنوان جایگزین مالچ پاشی شیمیایی در بیابانهای عراق و سایر كشورها توصیه شده است.

زندی ادامه داد: همچنین در راستای كنترل پدیده گرد و غبار در كشور بایستی سالانه 200 هزار هكتار از اراضی توسط وزارت جهاد كشاورزی بیابانزدایی شود.

معاون مركز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست دستیابی به فناوریهای نوین را در كاهش انتشار این پدیده موثر دانست و تصریح كرد: فیلترهایی از نانو ساخته شده كه قرار است توسط محیط زیست خریداری شده و در مراكز مورد نظر نصب شود.

وی گفت: كارگروه ملی كاهش اثرات پدیده گرد و غبار بصورت مرتب تشكیل می شود و اصلی ترین سازمانهای دخیل در این كارگروه همچون جهاد كشاورزی، وزارت امور خارجه و وزارت نیرو بایستی بصورت جدی تر وارد عمل شوند.ك/2

693/ 691