این روزنامه در آخرین شماره خود افزود سنای آمریكا در آخرین گزارش خود در مورد بودجه فدرال ، شرایط جدیدی در بخش كمكهای خارجی به مصر افزوده و در آن خواستار ارایه شفاف بودجه نظامی ارتش و پلیس این كشور شده است .
سنای آمریكا همچنین شرط اجازه بازرسی از بخش های نظامی و پلیس مصر به ماموران آمریكایی را در بخش ارایه كمك های مالی به این كشور گنجانده است .
مبلغ كمك های سالانه آمریكا به مصر حدود یك میلیارد و پانصد میلیون دلار در قالب تجهیزات نظامی و غیر نظامی است .
سنای آمریكا همچنین ارایه كمكهای مالی به مصر را منوط به متعهد شدن این كشور به قراردادهای صلح با رژیم اسراییل و ادامه روند اجرای طرحهای دمكراتیك در سیاست خارجی و داخلی این كشور منوط كرده است .
به نوشته الاهرام ، كارشناسان سیاسی مصر این شرایط را به عنوان دخالت آشكار در دستگاه حاكم قاهره ارزیابی كرده اند و اعتقاد دارند كه آمریكا هنوز وقوع انقلاب در این كشور را به خوبی درك نكرده است .
این روزنامه همچنین تاكید كرده است كه این مواضع سنای آمریكا در محافل نظامی مصری نیز با واكنشهای منفی روبرو شده و احتمال می رود زمینه بروز بحران سیاسی در روابط میان قاهره و واشنگتن را نیز در پی داشته باشد.
به اعتقاد این روزنامه ، به نظر می رسد هدف اصلی این فشارها و شروط غیر منطقی سنای آمریكا ' دوری دولت جدید مصر از ایران' باشد .
در این زمینه ' توحید مجدی' مقاله نویس روزنامه مصری 'روزالیوسف' نوشت: مشكلات سیاسی مهمی میان مصر و ایالات متحده وجود دارد كه باید آنها را در نظر گرفت .
سفر 'هیلاری كلینتون ' وزیر خارجه آمریكا به مصر به دلایلی كه علت آن مشخص نشده ، به زمان دیگری موكول شد كه این نشان دهنده عدم اراده مصر از پذیرش آمریكا به عنوان شریك در دوران سیاسی جدید است .
مجدی افزود : ' جان مك كین ' عضو برجسته كنگره آمریكا نیز به بهانه نبود برنامه از پیش تعیین شده، سفر خود را به مصر لغو كرد .
این نویسنده مصری در ادامه گزارش خود اضافه كرد : به نظر می رسد علت اصلی نگرانی آمریكا سفر احتمالی 'محمد مرسی' رییس جمهوری جدید مصر به ایران و تحویل ریاست سازمان كشورهای غیر متعهدها به ایران است .
به نوشته روزالیوسف، سفر مرسی به ایران این نگرانی را برای آمریكا بوجود خواهد آورد كه احتمالا مصر در دوران جدید به 'محور اسلامی ' بپیوندد.
این روزنامه در ادامه افزود كه پیش از این فشارهای سیاسی و شرایط جدید ، آمریكا توسط سازمانهای مختلف در مصر حضور داشت كه مهمترین آنها موسسه 'جیمی كارتر' بود .
یكی از بارزترین فعالیتهای این موسسه جمع آوری اطلاعات از تمامی زمینه های مختلف در سطح جامعه مصر است .
در آخرین گزارش تهیه شده توسط موسسه جیمی كارتر ، بر مطمئن نبودن انتقال قدرت بطور مسالمت آمیز در مصر تاكید شده بود كه به این بهانه سنای آمریكا تصمیم به شرط گذاشتن برای ارایه كمك مالی به این كشور گرفت .
نویسنده، پشت پرده این فشارهای آمریكا علیه مصر را رژیم صهیونیستی دانست و تاكید كرد كه نگرانی واقعی آمریكا و رژیم اسراییل این است كه مصر به دامان محور اسلامی كه همواره در تقابل با سیاستهای واشنگتن در منطقه است ، قرار گیرد .
این روزنامه در ادامه انتقاد خود از طرحهای مداخله جویانه آمریكا در امور داخلی مصر به نقل از سرلشكر 'طلعت مسلم' كارشناس امور راهبردی و امنیتی مصر نوشت: این اقدام سنای آمریكا كه با فشارهای صهیونیسم بین المللی صورت گرفته، چیزی جز دخالت آشكار در صحنه سیاسی مصر نیست.
وی تاكید كرد كه گردانندگان سیاست آمریكا بخوبی از میزان بودجه نظامی مصر اطلاع دارند و مطرح كردن این شرایط تنها به عنوان دریافت ' چراغ سبز ' از سوی مقامات مصری برای دخالت آشكار در امور داخلی این كشور است .
وی با تاكید بر اینكه بودجه نظامی یك كشور كاملا محرمانه و اعلام آن به كشور دیگری ' خط قرمز ' است، تاكید كرد : بدون شك مسوولان نظامی مصر هرگز به این درخواست سردمداران امریكایی پاسخ مثبت نخواهند داد .
خاورم**1385**1651
تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۴
تهران - روزنامه مصري 'الاهرام' ضمن انتقاد از مواضع و شرايط اخير سناي آمريكا در مورد ارايه كمك هاي مالي به ارتش و پليس مصر، آن را دخالت آشكار در دستگاه حاكم قاهره ارزيابي كرد.