تهران - رييس مركز آفرينش هاي ادبي حوزه هنري گفت: جشنواره شعر و داستان جوان با برگزاري دهمين دوره سوداي ماندگاري دارد و اين امر براي برگزاركنندگان چنين رويدادي، انگيزه جدي محسوب مي شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، 'امیرحسین فردی' روز شنبه در نشست خبری 'دهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره' افزود: وقتی جشنواره ای به دهمین سال حیات و فعالیت خود می رسد، این امر نشان دهنده حركت جدی آن است.

وی گفت: برپایی 10 دوره جشنواره شعر و داستان جوان، ظرفیت ادبی فراوانی را در سراسر كشور ایجاد كرده و با استفاده از این ظرفیت می توان، خدمات فراوانی را به شعرا و نویسندگان جوان ارائه داد.

رییس مركز آفرینش های ادبی حوزه هنری به سابقه 10 ساله این جشنواره اشاره و عنوان كرد: این اتفاق، مسوولیت برگزاركنندگان آن را سنگین تر كرده، و به این راحتی نمی تواند تعطیل شود و باید هر روز به غنی تر شدن آن اندیشید.

این نویسنده و فعال عرصه ادبیات داستانی ادامه داد: برای ارزیابی فعالیت این جشنواره نیز باید نیازهایی كه براساس آن تاسیس شده را مورد توجه قرار داد.

فردی با بیان آنكه فلسفه وجودی و ماموریت ذاتی هر نهادی باید روشن شود، یادآور شد: مركز ‌آفرینش های ادبی حوزه هنری، نهادی انقلابی است كه فلسفه وجودی آن بر مبنای پاسداری از اندیشه های ادبی و هنری انقلابی شكل گرفته است.

دبیر دهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره نیز در ادامه این نشست گفت: این رویداد هنری سال گذشته با عنوان 'ایلام؛ مهد پایداری' برگزار شد، اما با توجه به 10 ساله شدن این جشنواره، بر آن شدیم تا عنوانی مشخص برای آن در نظر بگیریم از این رو نام 'جشنواره شعر و داستان جوان سوره' برای آن انتخاب شد.

'كمال شفیعی' افزود: حوزه هنری براساس دو اصل 'كشف و پرورش استعدادهای جوان' و 'تولید و نمونه آفرینی این استعدادها مبتنی بر ارزش های دینی' برای جوانان مستعد برنامه ریزی می كند.

وی جشنواره شعر و داستان جوان سوره را دارای هویت و شناسنامه دانست و عنوان كرد: براساس سنت هر ساله كه این جشنواره در استان های مختلف كشور برگزار می شود، در این دوره نیز این رویداد ادبی به شهر ارومیه از استان آذربایجان غربی واگذار شد.

شفیعی عنوان كرد: در مراسم افتتاحیه این جشنواره، از سه چهره ادبی پیشكسوت استانی تجلیل خواهد شد.

به گفته دبیر دهمین جشنواره شعر و داستان جوان، با انتشار فراخوان این رویداد ادبی بیش از دو هزار و 100 اثر به دبیرخانه ارسال شد و این در حالی بود كه زمان ارسال آثار تمدید نشد و تعدادی از بخش های دور گذشته جشنواره نیز امسال حذف شده بود.

وی علت تمدید نشدن مهلت ارسال آثار را جلوگیری از سفارش نویسی دانست و گفت: معتقدیم كه شاعر و نویسنده ای كه در زمینه موضوعات جشنواره اثری داشته باشد، آن را ارسال خواهد كرد و نیاز به تولید كار سفارشی نیست.

به گفته شفیعی، از این تعداد اثر بیش از 160 اثر ادبی به بخش پایانی جشنواره راه یافتند كه از میان آنها 130 نفر به عنوان برگزیده به مرحله دوم معرفی شدند.

وی، توجه ویژه به شاعران سراسر كشور و همچنین ظرفیت های داوری شهرهای مختلف را از جمله رویكردهای این جشنواره دانست و گفت: از میان 31 داور این جشنواره، 22 داور از 22 استان كشور آثار را بررسی می كنند.

دبیر دهمین جشنواره شعر و داستان جوان حوزه هنری ادامه داد: اولویت حوزه هنری پرداختن به حداكثر نیروهایی است كه در سراسر كشور حضور دارند و در عرصه های مختلف ادبی و هنری فعالیت می كنند.

وی با بیان آنكه هیچ حركت و تلاشی بدون هماهنگی و پشتوانه رسانه ها امكان رشد نخواهد داشت، گفت: اصحاب رسانه بازوی فرهنگی كشور هستند.

دهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره 26 و 27 تیر ماه در شهر ارومیه برگزار می شود.

نشست رسانه‌ای این رویداد ادبی در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

فراهنگ ** 9173 ** 1071