تهران- نتايج يك مطالعه كه به تازگي انجام شده است، نشان مي دهد كه انجام دو ساعت ورزش در روز خطر ابتلا به سرطان سينه را تا حد زيادي كاهش مي دهد.

به گزارش دانشكده پزشكی دانشگاه هاروارد، نتایج این مطالعه كه در مجله سرطان منتشر شده است، نشان می دهد كه انجام روزانه پیاده روی، دویدن و ایروبیك خطر ابتلای زنان به سرطان سینه را كاهش می دهد.

بر اساس این گزارش، نوع ورزشی كه شخص در روز انجام می دهد، اهمیتی ندارد و مهم انجام روزانه و مكرر تمرینات ورزشی است.

با این حال محققان با هشدار به افرادی كه زیاد غذا می خورند ، اعلام كردند: افزایش وزن فواید انجام تمرینات ورزشی را در كاهش خطر ابتلا به سرطان سینه از بین می برد.

در این مطالعه محققان با بررسی 3000 زن متوجه شدند كه خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی كه در هفته 10 تا 19 ساعت ( حدود دو ساعت در روز) ورزش می كنند به اندازه قابل توجهی كاهش می یابد. نتایج این مطالعه نشان داد كه خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی كه حدود دو ساعت در روز ورزش می كنند حدود 30 درصد كمتر از زنانی است كه فعالیت بدنی ندارند.

همچنین در این مطالعه مشاهده شد كه شدت تمرینات ورزشی اهمیتی در كاهش خطر ابتلا به این بیماری ندارد به طوری كه پیاده روی، تند راه رفتن و دویدن همگی در كاهش خطر ابتلا به سرطان سینه موثر هستند .

از دیگر نتایج این مطالعه این بود كه كاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی كه ورزش می كنند به سن ربطی ندارد به طوری كه فعالیت بدنی ، خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان جوانی كه در سنین باروری قرار دارند و زنان مسن كه در سنین بعد از یائسگی هستند، كاهش می دهد.

اما عاملی كه تاثیر ورزش را در كاهش خطر ابتلا به سرطان سینه بی اثر می كند، افزایش وزن به ویژه بعد از سنین یائسگی است.

در این مطالعه مشاهده شد كه افزایش وزن به ویژه در زنان مسن، فواید ورزش در كاهش خطر ابتلا به سرطان سینه را كاهش می دهد.

به گفته محققان، ورزش با چاقی، بیماری قلبی و دیابت مبارزه می كند و موجب تقویت خلق و خو، حافظه و استحكام استخوان ها می شود و از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری می كند.

علمی**2038**1581