به گزارش خبرنگار ایرنا، تخریب این اثر تاریخی در روزهای گذشته و توسط افراد ناشناس صورت گرفته است.
پژوهشگر تاریخی منطقه زرین شهر و نویسنده كتاب 'تاریخ ریز' در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این خصوص اظهار داشت: منطقه كهن لنجان در استان اصفهان به مركزیت زرین شهر كه همواره مورد اشاره كتب و سفرنامه های تاریخی معتبر می باشد در برگیرنده اماكن تاریخی و فرهنگی معتبری است كه مرتبط با موقعیت ممتاز جغرافیایی و فرهنگی آن است.
'حسین پارسا' افزود: شهر زرین شهر نیز به فراخور رنگ و آب لنجانی خود و به عنوان مركز سیاسی و فرهنگی لنجان در برگیرنده تعدادی از این بناهای تاریخی و فرهنگی شامل پل، آسیاب، عصارخانه، مسجد و قنات بوده كه در دست اندازهای زمان به تدریج ویران و از صحنه روزگار محو شده اند.
وی تصریح كرد: پس از ویرانی پل حاج علی پرورش، آسیاب چهار سنگ، قلعه های حاجی آباد، حسین آباد، جعفرآباد و عصار خانه ریز، نوبت به كبوترخانه باغ برجی زرین شهر رسید تا به رغم پیگیری های افراد فرهنگ دوست، در سایه بیاعتنایی مسوولان، توسط افراد نا آگاه تخریب و به فراموشی سپرده شود.
یكی دیگر از علاقه مندان به تاریخ و فرهنگ شهرستان لنجان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: فرزندان بدی برای پدرانمان بوده ایم و بر خلاف فطرت الهی طبیعت عمل كرده ایم.
'سید مهران موسوی' افزود: آنان ساختند و ما ویران كردیم، آنان كاشتند و ما نه تنها خوردیم، بلكه كشتنی ها را از ریشه بیرون آوردیم تا بعد از ما كسی نخورد.
وی گفت: شریان حیاتی زاینده رود را به فاضلاب و گنداب آلودیم و به همین هم بسنده نكردیم و آن را خشكاندیم تا ثابت كنیم هنر نگهداری از امانتی كهن را نداریم و بعد چشم قنات ها، این جایگزین های رودخانه را با انباشت زباله كور كردیم.
فرماندار شهرستان لنجان نیز با ابراز تاسف از بروز چنین اقداماتی گفت: میراث فرهنگی یادگار گذشتگان ما و نمایانگر تاریخ و هویت مردم است و نباید بازیچه دست افراد ناآگاه قرار گیرد.
'علی كریم زاده' تاكید كرد: با افرادی كه دست به تخریب چنین بناهایی بزنند برخورد قانونی می شود.
وی ابراز امیدواری كرد: با تاسیس نمایندگی میراث فرهنگی در شهرستان شاهد پیگیری بهتر و بیشتر برای حفظ این بناها باشیم.
پیگیری خبرنگار ایرنا برای انجام مصاحبه با مسوول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان لنجان بی نتیجه بود و وی حاضر به مصاحبه در این خصوص نشد.
شهرستان لنجان با 245 هزار نفر جمعیت در 45 كیلومتری جنوب غربی اصفهان قرار دارد.
گ/7139/607
تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۰
اصفهان- كبوترخانه 'باغ برجي' زرين شهر اصفهان با كد ثبت ميراث فرهنگي 19217 ويران شد.