به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، همسر زنده یاد حمید سمندریان شامگاه گذشته (چهارشنبه) در مراسم بزرگداشت این كارگردان فقید تئاتر كشور كه در تالار مولوی برگزار شد با بیان آنكه احساس می كنم در صحنه زندگی و صحنه تئاتر هیچكس مثل 'حمید' نبود گفت: او عاشق تمام انسان ها بود و از همه مهمتر، عاشق شاگردانش بود و تا آخرین لحظه عمر در دانشگاه ها خود را وقف هنرجویان تئاتر كرد.
وی ادامه داد: برای من تئاتر معنایی جز حمید سمندریان ندارد چرا كه او خود تئاتر بود، او من را همیشه به دنبال خود به سالن های تئاتر می برد و با دیدن نمایش های قوی جوان تر می شد اما با تماشای نمایش های ضعیف تنها به یك نكته می اندیشید كه آن گروه را تشویق كند تا راه خود را با قدرت و دقت بیشتری ادامه دهد.
روستا با اشاره به اندیشه سمندریان كه در آن جایی برای ایستادن تئاتر از حركت صعودی خود نبود خاطرنشان كرد: به جوانان اعتقاد ویژه ای داشت و همواره از آنها حمایت می كرد و حتی این رفتار او بعضی اوقات حسادت من را به همراه داشت اما 'حمید' با جوانان زنده بود و به توسعه تئاتر كشور به دست آنها ایمان داشت.
محمدباقر قهرمانی مدرس و مدیر دپارتمان دانشكده هنرهای دراماتیك دانشگاه تهران با بیان آنكه رفتار استاد سمندریان در زندگی شخصی و حرفه ای بزرگترین الگو برای دانشجویان و همراهان وی بود گفت: خوشبختانه جامعه هنر قدردان این استاد بزرگ بود و تمام سعی خود را كرد تا در زمان حیات این استاد تجلیلی در شان نام او داشته باشد و این گردهمایی نشان می دهد كه سمندریان در تئاتر ایران همواره زنده خواهد بود.
اردشیر صالح پور كارگردان و نمایشنامه نویس، دیگر سخنران این مراسم با تاكید برآنكه سخن گفتن از حمید سمندریان بسیار سخت است خاطرنشان كرد: این تالار (مولوی) خاطرات زیادی از استاد سمندریان و آموزش های وی به دانشجویانی هم سن و سال من دارد.
وی ادامه داد: امروز با افتخار اعلام می كنم كه متر و ملاك سنجش كیفیت یك اثر هنری خود سمندریان است چرا كه اگر تئاتر امروز ایران به جایگاهی شایسته در كشور و جهان دست پیدا كرده است تماما به دلیل كوشش ها و تلاش های این استاد بزرگ برای نمایش كشور طی نیم قرن اخیر است.
ایوب آقاخانی مدرس و نمایشنامه كشور به عنوان سخنران بعدی مراسم با اشاره به آنكه امروز سخن راندن از استاد با احساسات آمیخته است و برای درست و سنجیدن گفتن از تلاش های حمید سمندریان نیاز به فراغتی یك تا دو ماهه است خاطرنشان كرد: اكثر افرادی كه اینجا هستند در دانشگاه لقب استادی را یدك می كشند اما در عمل شباهتی به حمید سمندریان كه بی اغراق استاد بی بدیل تئاتر كشور است ندارند.
وی ادامه داد: من از آنكه به عنوان مدرس تئاتر اینجا ایستاده ام و می خواهم درباره استاد نمایش كشور حرف بزنم از خودم شرمنده ام چرا كه معتقدم معلمانی مثل من نمی توانند جای خالی این استاد را پر كنند.
محمد چرمشیر نمایشنامه نویس و مدرس تئاتر در این مراسم گفت: در روزها و سالیان آینده بیشتر از زنده یاد سمندریان سخن به میان خواهد آمد.
وی افزود: امروز تنها به دو خصیصه از خصایص بی شمار استادم اشاره می كنم و آن اینكه سمندریان همیشه با جوانان بود و در كنار آنها ایستاد و از حق شان دفاع می كرد و به همین دلیل امروز شاگردان چهار دهه فعالیت وی در دانشگاه ها اینجا جمع شده اند تا تنها یاد استاد را زنده نگه دارند.
وی ادامه داد: زنده یاد سمندریان هیچگاه سلیقه و میل خود را به دیگران تحمیل نكرد و همیشه به تجربه های نو و خلاقیت های جدید شاگردانش با قدرت سلام می گفت.
مسعود دلخواه كارگردان و مدرس تئاتر نیز در سخنان كوتاهی گفت: 35 سال پیش افتخار شاگردی او را داشتم و امروز درك می كنم كه راز قدرت و جذابیت این استاد در عشق و ایمان به هنرش، حرفه اش و زندگی اش یعنی تئاتر نهفته است و امیدوارم این آموزه استاد را در زندگی به كار ببندم تا بار دیگر نشان دهیم كه تمامی ما كه امروز اینجا ایستاده ایم هنوز هم شاگردان حمید سمندریان هستیم.
سعید اسدی مدیر تالار مولوی، محمد یعقوبی، پیام دهكردی، كیومرث مرادی، نغمه ثمینی، محمدرضا خاكی، سعید ذهنی و جمعی از دانشجویان زنده یاد حمید سمندریان در این مراسم حاضر بودند.
زنده یاد حمید سمندریان بامداد 22 تیرماه بعد از طی كردن یك دوره بیماری سرطان كبد در سن 81 سالگی دار فانی را وداع گفت.
فراهنگ**9266 1418
تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۵
تهران – هما روستا با اشاره به آنكه براي من تئاتر معنايي جز حميد سمندريان ندارد چرا كه او خود تئاتر بود خاطرنشان كرد: اين كارگردان بزرگ تئاتر ايران به توانايي جوانان در راه توسعه تئاتر كشور ايمان داشت.