به گزارش ایرنا ، این جلسه كه با حضور چهار نفر از كارشناسان دست اندركار و دانشگاهی امر برگزار شد، ضمن تحلیل شرایط موجود بر تغییر دیدگاه ها و بازنگری در برنامه ها و هدفگذاری ها و نیز فرهنگ سازی مناسب با دیدی بلند مدت تاكید شد.
مدیر طرح جامع اوقات فراغت خراسان رضوی در این نشست گفت : فرهنگ سازی و برنامه ریزی در این زمینه باید از سطح مدیران آغاز شود و بدین منظور دفتر مطالعات و برنامه ریزی و نظارت طرح جامع اوقات فراغت استان نقشه راهی برای این امر تدوین نموده كه گام نخست آن بررسی چالش های موجود است.
جلیل معماریان با اشاره به اینكه در پی تغییر نگرش مدیران در حوزه اوقات فراغت هستیم ، افزود : در بررسی انجام شده از جمله مهمترین چالش های موجود در این حوزه عدم وجود گفتمان صحیح و منظم ، نبود چشم انداز رسمی برای اوقات فراغت در كشور، عدم شناخت نسبت به فضاهای هیجانات اجتماعی، عدم تناسب برنامه های اوقات فراغت نسبت به مدیریت هیجانات است.
وی در زمینه عملیاتی بودن برنامه های این دفتر گفت : اقدامات فرهنگی با عناوین كمی قابل بررسی نیست نگاه ما كیفیت زا است و در پی تغییر شاخص های كیفی هستیم.
وی بیان كرد : مفهوم اوقات فراغت كیفی است ضمن آنكه كار فرهنگی هم زمانبر است و تلاش در جهت فرهنگ سازی استفاده از اوقات فراغت هم زودبازده نیست.
وی در بحث نظارت بر برنامه ها و دستگاه های مربوطه هم گفت : ما نظارت كیفی لازم را انجام می دهیم و در سند اوقات فراغت شاخصه های كیفی طراحی شده كه بر اساس آن نظارت انجام می شود.
یك استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران هم در این زمینه گفت : اوقات فراغت به اندازه اكسیژن برای بدن ضروری است و آنچه كه در مدرسه و محل كار انجام می دهیم تحت شرایط خاص كارفرما و معلم انجام می شود اما اوقات فراغت ویژگی های خاص خود را داد كه یكی از مهمترین آنها جرات ورزی است.
حسن عشایری افزود : اوقات فراغت بخشی از زندگی ما است و نگرش لوكس به اوقات فراغت غلط است.
وی با بیان اینكه امروز غرب اوقات فراغت را بعنوان منبع درآمد و ایجاد شناخت و تفكر می بیند ، گفت : اما ما باید دانش دنیا را در این حوزه با نقدپذیری و توجه به نیازهای بومی به درون انتقال دهیم.
وی گفت : در عین حال باید بینش مردم را نسبت به اوقات فراغت تغییر دهیم و زمینه لازم برای استفاده مردم از این اوقات را فراهم نماییم.
وی همچنین افزود : اوقات فراغت یكی از راهكارهایی است كه مردم و جوانان با فرزانگان آشنا شده و از تجربیات آنان بهره ببرند و استفاده مناسب از این اوقات باید بتوانند فرهنگ خوابیده ما را بیدار كند.
به گفته وی ، در این میان رسانه ها نیز باید روشنگری كرده و طرز تفكر مردم و مسوولان را تغییر دهند.
دبیر ستاد اوقات فراغت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هم گفت : امروز اوقات فراغت مردم بیش از هر زمانی است، چنانكه مردم 44 ساعت كاری در هر هفته دارند كه با محاسبه آن سالانه 1930 ساعت برای اوقات فراغت در اختیارشان است.
ابوالحسن ایپكچی افزود : اوقات فراغت موجب تربیت انسان می شود و افراد را مسوولیت پذیر می كند البته این زمانی محقق می شود كه فرد آزادانه و آگاهانه اوقات فراغت خود را انتخاب كند.
وی افزود : افراد بر اساس شخصیت خود نحوه گذران اوقات فراغت را انتخاب می كند اما آیا شخصیت افراد مورد بررسی قرار گرفته است.
وی گفت : اخیرا مدارس را در روزهای پنجشنبه تعطیل كرده اند اما هیچ برنامه ای برای اوقات فراغت بچه ها تنظیم نشده است و فقط بر مبنای 'هر چه پیش آید خوش آید' عمل می شود.
وی ادامه داد: ما حتی در این حوزه افراد متخصص و دارای آگاهی های حرفه ای را نداریم در حالی كه در دانشگاه های دنیا رشته مدیریت برنامه ریزی اوقات فراغت تدریس می شود كه در آن دروسی چون تندرستی ، شناخت آناتومی بدن ، شناخت محیط زیست ، مدیریت حیات وحش ، خدمات غذایی ، روانشناسی و علم ورزش ، مدیریت هتلداری ، طراحی پارك و مربی زندگی و مانند آن به دانشجویان ارائه می شود.
معاون امور جوانان اداره كل ورزش و جوانان استان هم گفت : نیازمند حمایت نخبگان از واژه هایی هستیم كه برای مردم تبیین نشده است.
سید هادی طالبیان افزود : اوقات فراغت بنزین حركت زندگی افراد است و ما باید افراد را برای نحوه گذران زندگی و این اوقات به تفكر وا داریم.
وی اظهار داشت : نگاه اسلام به اوقات فراغت ارتقایی است ، باید از هر وقتی بهره برد نحوه گذران اوقات فراغت با شكل گیری هویت انسان مرتبط است و افرادی كه هویتی شكل گرفته دارند از فرصت های در اختیار بهره می گیرند.
2713/659
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۷:۰۵
مشهد - چگونگي نگرش جامعه و مسوولان به اوقات فراغت و نحوه گذران آن در ميان افراد مختلف بويژه جوانان و نوجوانان و ضرورت بازنگري درنگرش ها و برنامه ريزي هاي موجود در اين حوزه طي ميزگردي بررسي شد.