'سیدجواد موسوی' روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با تاكید بر تاثیر مستقیم گرانی كاغذ بر صنعت نشر گفت: تداوم این روند، سبب افزایش قیمت چاپ و قیمت پشت جلد كتاب ها می شود و به تبع آن توان خرید جامعه كاهش پیدا می كند.
وی به حضور این موسسه در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن اشاره كرد و گفت: اگر به بخش مكتوب نمایشگاه قرآن مراجعه كنید، بطور قطع این تاثیر را مشاهده خواهید كرد؛ گر چه مخاطبان از نمایشگاه دیدار می كنند اما به جرات می توان گفت كه ناشران با افت فروش مواجه هستند.
موسوی در مورد میزان افزایش قیمت كاغذ طی چند ماهه گذشته افزود: قیمت هر بند كاغذ 70 گرمی 100 در 70 در بازار، اكنون 65 هزار تومان است كه نسبت به سال گذشته حدود 100 درصد افزایش قیمت داشته است.
وی در پاسخ به سووال خبرنگار ایرنا مبنی بر آنكه افزایش قیمت صد درصدی كاغذ چه میزان قیمت كتاب ها را افزایش داده، گفت: به علت كمك به جریان نشر كشور و تحقق اهداف فرهنگی، بخشی از این افزایش قیمت را خود ناشران متحمل می شوند، اما افزایش قیمت كاغذ حدود 30 تا 40 درصد به قیمت كتاب ها افزوده است.
** كیفیت كاغذ داخلی برای صنعت نشر مناسب نیست
موسوی با بیان آنكه صنعت تولید كاغذ، مناسب برای نشر در كشور نیست افزود: به علت پایین بودن كیفیت كاغذ داخلی، نمی توان در چاپ آثار نفیس و ارزشمند از آنها بهره گرفت.
به گفته این مقام مسوول در موسسه فرهنگی 'بیان هدایت'، در حال حاضر كشورهای آلمان و اندونزی در جهان بهترین كاغذ را برای تحریر تولید می كنند.
** گرانی كاغذ شانس حضور در نمایشگاه را از ناشران می گیرد
وی سپس با ابراز تاسف از روند افزایشی قیمت كتاب و تاثیر مستقیم آن بر جریان فرهنگی كشور، افزود: گرانی كاغذ، شانس حضور ناشران در نمایشگاه هاب فرهنگی را می گیرد و در نهایت توان چاپ كتاب كاهش یافته و منجر به تعطیلی موسسات نشر خواهد شد.
موسوی توضیح داد: سالهاست كه بحث كتاب و كتابخوانی مورد نظر مسوولان كشور است و بر ارتقا آن تاكید دارند، اما گرانی كاغذ این جریان را تحت تاثیر قرار داده است.
وی افزود: كاهش مطالعه، شعور و آگاهی جامعه را كاهش می دهد و روند توسعه فرهنگی را با مشكل مواجه می سازد و آن موقع است كه دولت باید برای جلوگیری چنین اتفاقی هزینه هنگفتی بپردازد.
موسوی در ادامه به گرانی 10 تا 12 هزار تومانی كاغذ در یكی دو هفته اخیر اشاره كرد و گفت: با تداوم این روند، آینده بدی در انتظار صنعت نشر كشور خواهد بود.
این مقام مسوول در موسسه فرهنگی 'بیان هدایت'، اختصاص یارانه به كاغذ و سهمیه دولتی را تا حدی كمك حال ناشران دانست و افزود: گرچه كیفیت این كاغذها هم پایین بود اما ناشران می توانستند آن را در بازار آزاد فروخته و بخشی از هزینه های خرید كاغذ مورد نیاز خود برای چاپ كتاب را تامین كنند.
وی رانت خواری، حضور دلالان، انحصار واردات و نوسان قیمت ارز را از جمله عوامل موثر در گرانی كاغذ دانست و از مسوولان فرهنگی خواست برای كاهش قیمت كاغذ وارد میدان عمل شوند.
فراهنگ **1630 ** 1071
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۸
تهران - مدير دفتر نمايندگي موسسه فرهنگي 'بيان هدايت' معتقد است گراني كاغذ، فرهنگ كتابخواني را تحت تاثير قرار داده و سبب كاهش مطالعه در جامعه مي شود.