همدان-جراح و متخصص بيماري‌هاي چشم گفت:عوارض بيماري آب مرواريد (كاتاراكت) چشم بايد جدي گرفته شود.

دكتر'نوشین بزازی' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:طراحی چشم انسان بسیار شبیه به یك دوربین است و امواج نورانی پس از عبور از عدسی چشم بر روی شبكیه متمركز می‌شوند و در یك چشم طبیعی، عبور امواج نورانی از عدسی و متمركز شدن آن بر روی شبكیه منجر به تشكیل تصویر واضح از اشیا می‌شود در برخی موارد با بالا رفتن سن، عدسی چشم سفت شده و انعطاف پذیری و شفافیت خود را از دست می‌دهد كه به این حالت بیماری آب مروارید گفته می شود.

وی اظهار داشت:این بیماری در افراد مسن شایع تر بوده و ممكن است در یك یا هر دو چشم اتفاق بیفتد، ولی از یك چشم به چشم دیگر قابل انتقال نمی باشد و در صورت خفیف تر بودن این كدورت فقط بخش كوچكی از آن را درگیر و ممكن است بینایی افراد به صورت خفیف دچار مشكل شود، ولی اگر كدورت بخش وسیعی از عدسی را در برگیرد، بینایی با شدت بیشتری كم می‌شود.

وی ادامه داد:تاری دید، محو یا مه آلود، نیاز به نور بیشتر در انجام كارهای نزدیك، خسته شدن زود هنگام چشم‌ها در هنگام مطالعه، دید نامناسب در شب و در مكان‌های نیمه تاریك، مشاهده رنگ‌ها به صورت محو، بی رنگ یا زرد رنگ، حالت دوبینی در یك چشم، كاهش درك عمقی( دید 3 بعدی) و تغییر زیاد شماره عینك از جمله مهمترین علایم بیماری آب مروارید است.

وی اضافه كرد:به صورت كلی كاتاراكت به چهار دسته كاتاراكت اولیه( وابسته به سن)، كاتاراكت ثانویه(بروز با وجود علل زمینه ای)، كاتاراكت ناشی از ضربه و كاتاراكت مادرزادی(بروز در كودكی) تقسیم می شود.

وی بیان كرد:پرهیز از مصرف سیگار، مصرف میوه و سبزیجات، جلوگیری از تابش مسقیم و زیاد نور خورشید به چشم و جلوگیری از وارد شدن ضربه به چشم با استفاده از محافظ‌ های مخصوص در مشاغلی كه احتمال آسیب به چشم وجود دارد از راه های كاهش ابتلا به این بیماری است.

استادیار دانشگاه علوم پزشكی همدان تصریح كرد:در مراحل اولیه بیماری كاتاراكت، اختلال بینایی پیش آمده كه با فعالیت‌های روزمره مانند مطالعه، رانندگی یا تماشای تلویزیون تداخل چندانی ندارد و در بعضی موارد با استفاده از عینك، ذره بین یا افزایش میزان نور می‌توان اختلال بینایی را برطرف كرد و با پیشروی كاتاراكت مشكل بینایی بدتر می‌شود، بنابراین تشخیص بیماری و درمان به موقع آن بسیار مهم است.

وی افزود:بنابراین علاوه بر مراجعه به پزشك در اولین فرصت، سابقه ابتلا به بیماری‌های مهم از جمله دیابت، سابقه جراحی‌های چشمی و سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری‌های آب سیاه یا گلوكوم و جداشدگی پرده شبكیه نیز باید به پزشك گزارش داده شود.

وی با بیان اینكه برای درمان كاتاراكت هیچ دارویی وجود ندارد اضافه كرد:تنها درمان قطعی آن جراحی است، اما روش‌هایی جهت بهبود موقتی علائم كاتاراكت (تا زمانی كه فرد تصمیم به جراحی بگیرد) وجود دارد كه توسط پزشك تجویز می شود.

7530/575