كرمانشاه - معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي استان كرمانشاه از وجود 183 داروخانه دولتي و خصوصي در سطح استان خبر داد و گفت: از اين تعداد 104 داروخانه در شهر كرمانشاه قرار دارد كه 96 داروخانه خصوصي و هشت داروخانه نيز دولتي است.

دكتر 'كیقباد محمدی' در روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، به تشریح آخرین فعالیت ها، برنامه ها و شرح وظایف معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه پرداخت و ابراز امیدواری كرد با كمك رسانه ها، اطلاع رسانی خوبی در زمینه تامین سلامت مواد مصرفی مردم صورت بگیرد.

وی در ابتدای این گفتگو با اعلام اینكه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی، چهار مدیریت را در زیر مجموعه خود دارد، این چهار مدیریت را متشكل از 'مدیریت امور دارویی، مدیریت غذا و مواد آرایشی، مدیریت آزمایشگاه و مدیریت اطلاع رسانی داروها و سموم ' اعلام كرد.

محمدی با اشاره به بخش مدیریت امور دارویی و اینكه وظیفه این مدیریت، نظارت بر كار واردات دارو و نحوه توزیع و پخش آن است، اظهار داشت: هم اكنون 33 شركت پخش دارویی در استان كرمانشاه وجود دارد كه 30 شركت آن كار توزیع دارو را به صورت كشوری و سه شركت نیز كار توزیع را به صورت استانی انجام می دهند كه این شركت ها تحت نظارت مدیرت امور دارویی، دارو را وارد استان می كنند و تحت نظارت معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی نیز آن ها را در سطح داروخانه های استان توزیع می كنند.

این مقام مسوول همچنین در خصوص نحوه نظارت بر داروخانه ها، گفت: در مدیریت امور دارویی، كمیسیون ماده 20 وجود دارد كه در این كمیسون علاوه بر آنكه مجوز احداث داروخانه جدید صادر می شود، بر كار و نحوه فعالیت آن ها نیز نظارت صورت می گیرد و در صورت مشاهده هرگونه تخلف برابر قانون با آن ها برخورد و جرایمی نظیر كاهش سهمیه دارویی و یا حتی تعلیق برای آن ها در نظر گرفته می شود.

وی یادآور شد: به عنوان نمونه در ماه گذشته با تعدادی از داروخانه های متخلف كه تخلف آن ها به اثبات رسیده بود، برخورد شد.

معاون دارو و غذا دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه در ادامه به فعالیت دو داروخانه مرجع در میان داروخانه دولتی استان، (امام خمینی (ره) و ولیعصر) اشاره كرد و گفت: معمولا داروهای كمیاب در این دو داروخانه توزیع می شود تا به دست مردم برسد.

محمدی افزود: به تازگی نیز مركزی در داروخانه ولیعصر كه در جنب بیمارستان آیت الله طالقانی قرار دارد، راه اندازی شده كه اگر بیماری احتیاج به داروی كمیابی داشت و در استان نتوانست آن را تهیه كند می تواند به این مركز مراجعه و به همراه نسخه پزشك درخواست خود را برای دریافت این دارو ارایه دهد.

وی ادامه داد: پس از ارایه این درخواست داروی مورد نظر در صورتی كه در تهران موجود باشد ظرف مدت یك تا دو روز توسط همكارانمان تهیه و در اختیار متقاضی قرار می گیرد اما اگر در كشور موجود نباشد، داروی مذكور در قسمت داروهای تك نسخه ای تهران قرار گرفته و از طریق مركز اقدامات لازم برای وارد كردن آن دارو از خارج كشور صورت می گیرد كه البته ممكن است این كار مقداری نیز به طول بیانجامد.

محمدی در ادامه به توضیح راجع به مدیریت غذا و مواد آرایشی بهداشتی اشاره كرد و با بیان اینكه وظیفه این مدیریت تضمین سلامت غذای مصرفی مردم و محصولات آرایشی بهداشتی سطح استان است، خاطرنشان كرد: به عنوان مثال، زمانی كه محصولی لبنیاتی از یكی از استان های كشور وارد كرمانشاه شد، این مدیریت پس از آزمایش محصول اگر با مشكلی در سلامت آن روبرو شود با معاونت غذا و داروی استان صادر كننده مكاتبه صورت گرفته تا محصول مورد نظر را دوباره بررسی و اگر دارای مشكل بود با كارخانه متخلف برخورد كنند كه این برخورد می تواند شامل جمع آوری محصولات آن كارخانه در بازار و یا حتی تعطیلی واحد تولیدی باشد.

وی با اشاره به بازدید مرتب كارشناسان مدیرت غذا و مواد آرایشی بهداشتی از كارخانه های تولیدی و انجام نمونه برداری، تصریح كرد: در بخش غذایی علاوه بر نظارت، كار صدور پروانه نیز انجام می گیرد به گونه ای كه اگر یك كارخانه بخواهد شروع به تولید مواد غذایی كند باید از این مدیرت پروانه ساخت محصولات غذایی را دریافت كند.

محمدی مدت زمان صدور پروانه تولید را دو سال عنوان كرد و گفت: پس از اتمام این مدت مدیریت كارخانه تولید مواد غذایی برای تمدید پروانه خود باید باز هم به مدیریت غذا مراجعه و در صورت صلاحیت پروانه فعالیتش تمدید خواهد شد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه در بخش دیگری از گفتگوی خود با ایرنا، یكی دیگر از زیرمجموعه های این معاونت را مدیریت غذا و دارو عنوان كرد و گفت: آزمایشگاه مرجع مواد غذایی و شیمیایی معاونت در این مدیریت مستقر است و تمام نمونه های گرفته شده از كارخانه ها و مغازه ها در این آزمایشگاه بررسی می شود.

محمدی با بیان اینكه دو نوع آزمایش شیمیایی و میكروبی در آزمایشگاه انجام می شود، از آزمایش سالانه 11 هزار نمونه در آن خبر داد و گفت: اگر نمونه ها آزمایش شده موردی نداشته باشند تایید و در غیر این صورت رد خواهند شد و مجوز سلامت به آن ها داده نمی شود.

وی در خصوص چهارمین و آخرین مدیریت بخش معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه نیز اظهار داشت: در این قسمت كه مدیریت اطلاع رسانی داروها و سموم می باشد، كارشناسان دارو ساز مستقر و آماده پاسخگویی به سوالات مردم در زمینه های دارویی و مسمومییت های آن می باشند.

محمدی خاطرنشان كرد: شماره تلفن 4302350 و از حدود یك ماه دیگر نیز شماره تماس 1490 آماده پاسخگویی به مردم در موارد یاد شده می باشد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه در ادامه با هشدار نسبت به تقلبی بودن اكثر داروهایی كه خارج از محیط داروخانه ها توسط دلالان دارو توزیع می شود، به مردم هشدار داد از مصرف داروهای توزیع شده خارج از محیط داروخانه به دلیل عوارض بالای آن ها پرهیز و اجتناب كنند.

محمدی عمده داوری توزیع شده در بازار آزاد را 'ترامادول' عنوان كرد و افزود: اگر مشاهده می شود این دارو به صورت فراوان در اختیار دلالان دارو قرار گفته و آن ها را در معابر پرتردد شهر نظیر میدان آزادی به فروش می رسد، به صورت قاچاق وارد استان شده و هیچ تضمینی برای سلامت آن ها وجود ندارد.

وی افزود: این دارو را برای داروخانه ها نیز محدود كرده ایم به گونه ای كه به هر داروخانه در ماه بیش از پنج بسته ترامادول داده نمی شود كه آن هم تنها با نسخه دكتر به بیمار تحویل می شود.

محمدی در ادامه داروهای ضد درد مانند استامینوفن و داروهای آنتی بیوتیكی را پرمصرف كننده ترین داروهای استان عنوان كرد و گفت: تقریبا همین وضعیت در كشور نیز صادق می باشد و این دو اقلام دارویی جزو پرمصرف كننده ترین داروها می باشند.

'معاون غذا و دارو استان همچنین با اشاره به اینكه این معاونت قطب پنجم كشور به حساب می آید، یادآور شد: این قطب شامل استان های كرمانشاه، همدان، ایلام، كردستان و لرستان می شود كه با مركزیت كرمانشاه مشغول به انجام وظیفه و خدمت هستند.

محمدی با اشاره به تیپ یك بودن دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه، در مورد قطبیت معاونت غذا و دارو كرمانشاه، اظهار داشت: به عنوان نمونه هركدام از چهار استان دیگر اگر بخواهند مبادرت به تولید داروی مخدر كه برای تسكین درد به كار می رود، كنند باید موافقت معاونت غذا و داروی كرمانشاه را اخذ كنند.

وی در پایان به مردم توصیه كرد كه از مصرف خودسرانه دارو و همچنین غذاهایی كه از سلامتی آن ها مطمئن نیستند برای حفظ سلامتی خود خودداری كنند.ك/3

7458/567