تهران - مديركل دفتر سلامت جمعيت و خانواده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: مساله افزايش مرخصي زنان پس از زايمان از شش ماه به 9 ماه در كميسيون هاي فرعي دولت مورد موافقت قرار گرفت و رييس جمهور نيز به اين مساله تاكيد داشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، 'محمداسماعیل مطلق' روز سه شنبه در مراسم روزجهانی شیر مادر در دانشگاه علوم پزشكی تهران افزود: همه وزارتخانه ها و ارگان ها درباره افزایش مرخصی های پس از زایمان، توافق كرده اند و این مساله پس از تصویب نهایی مجلس شورای اسلامی به همه سازمان ها ابلاغ می شود.

وی خاطرنشان كرد در اجرای این مصوبه دیگر هیچ یك از شركت ها و نهادها نمی تواند از اجرای آن سر باز زند.

مدیركل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت، گفت: همچنین قرار است ساعت شیردهی هنگام كار از یك ساعت به دو ساعت افزایش یابد.

مطلق یادآور شد مرخصی پس از زایمان برای زنان برای دوقلوها، یك سال است.

وی همچنین از احیای مهدهای كودك در سازمان ها و ارگان های دولتی و خصوصی خبر داد.



**پیشنهاد وزارت بهداشت برای فرزندآوری، بالاتر از حد جانشینی است

مدیركل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت، گفت: پیشنهاد وزارت بهداشت برای فرزندآوری، بالاتر از حد جانشینی ( جانشین والدین) است.

مطلق ادامه داد:هم اكنون میزان باروری نسبت به جمعیت زیر نرخ حد جانشینی 6/1 دهم است درحالیكه این نرخ باید به 2/2 دهم برسد.

وی خاطرنشان كرد در مساله فرزند آوری بیشتر در دهك های بالای جامعه مشكل داریم؛ آنان از نظر اقتصادی مشكلی ندارند و می توانند فرزندان بیشتری داشته باشند.

مدیركل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت، گفت: برای افزایش جمعیت چند مشكل داریم كه اگر مردم و دولت كمك كنند، این مشكلات حل می شود.

مطلق افزود: یكی از مشكلات جمعیتی كشور این است كه سن ازدواج، هفت تا 10 سال، افزایش یافته و به 27 سال رسیده است.

وی ادامه داد: بهترین سن باروری از لحاظ وضعیت فیزیكی و آناتومیكی ، 20 تا 25 سال است و ما این سن را بهترین سن باروری اعلام می كنیم.

مدیركل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت، اظهار داشت: مشكل بعدی این است كه جوانان پس از ازدواج، فرزندآوری را به تاخیر می اندازند، كاهش این تاخیر به نفع سلامت فرزند و مادران است.

مطلق، تك فرزندی را یكی دیگر از مشكلات جمعیتی كشور عنوان كرد و گفت: گرچه خانواده ها تصور می كنند با تك فرزندی، امكانات بهتری را در اختیار او قرار می دهند اما پس از رسیدن به سن سالمندی، فرزندان آنان در جامعه تنها می مانند و این مشكلات اجتماعی و روحی و روانی زیادی را برای فرزندان به همراه دارد.

وی یادآور شد نقش وزرات بهداشت در كنترل جمعیت فقط توجه به سلامت جمعیت است.

مدیركل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت، خاطرنشان كرد با اجرای پزشك خانواده، مشكل بهداشتی برای افزایش جمعیت و فرزندآوری نخواهیم داشت.

مطلق ادامه داد: هم اكنون سن امید به زندگی در كشور 74 سال، میزان مرگ مادران باردار ، 21 مورد در هر یكصد هزار تولد و مرگ نوزادان 18 مورد در هر یك هزار تولد زنده است كه شاخص های خوبی برای بهداشت كشور به شمار می رود.



**تغذیه انحصاری با شیرمادر 30 درصد افزایش یافته است

مدیركل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت، گفت: تغذیه انحصاری با شیرمادر تا شش ماهگی از 23 درصد به بیش از 53 درصد افزایش یافته و نسبت به گذشته 30 درصد افزایش پیدا كرده است.

مطلق تصریح كرد با این وجود ادامه روند شیردهی كودك تا دو سالگی قبلا 90 درصد بود اما هم اكنون به 86 درصد كاهش یافته است.

وی افزود: بنابراین خانواده ها باید كمك كنند تا فرهنگ تغذیه با شیرمادر، رعایت شود.

اجتمام**9185 **1569