به گزارش ایرنا، 'روح اله زحمتكش' روز چهارشنبه در پنجاه و دومین نشست تخصصی كارگروه سلامت و امنیت غذایی استان كرمان، افزود: بروز بیماری مادرزادی كم كاری تیروئید در كشور یك در هزار از هر تولد است و بروز بیماری كم كاری مادرزادی تیروئید در كرمان سه در هزار تولد نوزاد است.
وی اضافه كرد: برای این كه مشخص شود چه عواملی موجب بروز بیشتر این بیماری در سطح استان شده است باید مورد پژوهش و تحقیق قرار گیرد.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشكی كرمان، ادامه داد: از جمله عوامل بروز بیماری كم كاری مادرزادی تیروئید، ازدواج فامیلی و میزان ید موجود در نمك مصرفی خانوار است.
وی خاطرنشان كرد: باید علل و عواملی كه موجب بروز افزایش این بیماری در استان كرمان در مقایسه با كشور است، مورد بررسی قرار گیرد.
زحمتكش، با اشاره به نقش غده تیروئید در رشد و نمو افراد، گفت: كم كاری این غده در نوزادان موجب عقب ماندگی ذهنی، كوتاهی قد و كری فرد می شود.
وی با اشاره به اهمیت غربالگری كم كاری مادرزادی تیروئید در جامعه، گفت: كار غربالگری از سال 85 و با هدف شناسایی نوزادان مبتلا به كم كاری تیروئید و جلوگیری از عوارض آن در كرمان آغاز شد.
وی اضافه كرد: بر این اساس، نوزاد در 3 تا 5 روز نخست تولد در مراكز تعیین شده و با انجام آزمایش ساده مورد غربالگری قرار می گیرد.
وی خاطرنشان كرد: شناسایی به موقع بیماری كم كاری مادرزادی تیروئید در نوزادان و درمان آنها باعث می شود كه این بیماران از نظر ضریب هوشی با سایر افراد جامعه تفاوتی نداشته باشند.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشكی كرمان، گفت: در حال حاضر 91 درصد از تولد هایی كه در كرمان انجام می شود تحت پوشش طرح غربالگری كم كاری مادر زادی تیروئید قرار می گیرند.
وی اضافه كرد: با انجام طرح غربالگری كم كاری مادرزادی تیروئید در كرمان، 79 بیمار در شهرستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی كرمان شناسایی و درمان شدند.
به گزارش ایرنا، معاون دارو و غذا دانشگاه علوم پزشكی كرمان در این نشست، به مصوبه كارگروه در مورد پایش و ارتقای محصولات كشاورزی و سم باقی مانده در محصولات اشاره كرد و گفت: بر اساس مصوبه یادشده،این معاونت چهار محصول غذایی پسته، خرما، كلمپه و گندم را از نظر میزان سم موجود در این محصول مورد بررسی قرار داد.
'پیام خزائلی'، گفت: این محصولات از نظر 69 سم مورد آزمایش و بررسی قرار گرفتند.
وی اضافه كرد: میزان سموم بررسی شده در این محصولات پایین تر از حد مجاز بود.
مدیركل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان كرمان نیز در مورد میزان سموم آزمایش شده در محصولات كشاورزی گفت: آزمایش ها و بررسی ها در محصولات پرتقال، موز، كیوی و خیار سبز، انجام شد.
'محمدرضا شرافت' افزود: این محصولات از نظر 16 مدل سم مورد بررسی قرار گرفتند و بر اساس بررسی ها میزان سم موجود در این نمونه ها كمتر از حد مجاز بود.ك/2
7438/8154/2624
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۸
مدير گروه مبارزه با بيماري هاي دانشگاه علوم پزشكي كرمان، گفت: تعداد بيماران كم كاري مادرزادي تيروئيد در كرمان سه برابر كشور است.