تهران- رييس مركز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: برگزاري الكترونيكي امتحانات نظري، فني و حرفه اي، امتحانات هماهنگ كشوري، نهايي و پيش دانشگاهي در خردادماه امسال سه ميليارد ريال صرفه جويي اقتصادي براي آموزش و پرورش داشته است.

عبدالامیر عرفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: امتحانات نظری، فنی و حرفه ای، امتحانات هماهنگ كشوری، نهایی و پیش دانشگاهی برای نخستین بار در خردادماه امسال به صورت الكترونیكی برگزار شد.

وی اضافه كرد: حدود 200 نمونه سوال در هر نرم افزاری كه تحویل مناطق آموزش و پرورش می شود، طراحی شده است و این نرم افزار و یا سی دی با رمزی جداگانه در اختیار مسئولین حفاظت امتحانات استان ها قرار می گیرد.

عرفی ادامه داد: با الكترونیكی شدن امتحانات، به جای حجم وسیع كاغذ، یك سی دی جایگزین حدود 200 نمونه سوال نظری، فنی و حرفه ای، سال سوم دبیرستان، سوالات هماهنگ كشوری، نهایی و پیش دانشگاهی می شود.

رئیس مركز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: در این روش كارت رمز سی دی مربوط به آزمون در اخیتار فرد دیگری كه مسئول حفاظت آزمون است قرار می گیرد و سوالات در مركز سنجش بایگانی و رمز در اداره كل حفاظت، نگهداری می شود.

عرفی با بیان اینكه با الكترونیكی شدن آزمون، شائبه عدم امینت و تخلف در آزمون برطرف می شود، گفت: افرادی كه از قبل به عنوان مسئول تكثیر سوالات انتخاب شده اند در قرنطینه نگهداری می شوند و سوالات را از طریق نرم افزار باز كرده و درصورتی كه اشكالی نداشته باشد، سوالات تایید شده و برای تكثیر آماده می شود.

وی با بیان اینكه برخی از استان های كشور امتحانات منطقه ای و داخلی خود را نیز به شیوه الكترونیكی برگزار می كنند، گفت: برگزاری امتحانات به این شكل علاوه بر امنیت منجر بر صرفه جویی در وقت و هزینه های چاپ و تكثیر سوالات خواهد داشت.

رئیس مركز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: طراحی پاسخنامه های برخی از دروس امتحانی نیز تغییر كرده است به گونه ای كه پاسخنامه ها به صورت یك شكل برای سوالات طراحی شده است كه همزمان با سوال در اختیار دانش آموز قرار می گیرد تا دانش آموز در جای مشخص شده، پاسخ را بنویسد.

به گفته وی این شیوه منجر به سرعت در تصحیح اوراق امتحانی می شود.

عرفی اضافه كرد: بر اساس یك برآورد اقتصادی، برگزاری امتحانات الكترونیكی در خردادماه امسال سه میلیارد ریال صرفه جویی داشته است.

اجتمام**9105**1569