خشونت در هویت آمریكایی ،امروز به رفتاری روزمره تبدیل شده است، خشونتی كه برگرفته از هویت برتری جویی و متفاوت سازی میان خود و دیگران است و در این تفاوت همواره دیگری، پایین تر خوانده می شود. مردم آمریكا هنوز از شوك كشتار 12 نفر در سینمایی در ایالت كلرادو بیرون نیامده بودند كه روز یكشنبه 15 مرداد در یك حادثه تیراندازی به معبد 'سیك'های هند در شهر 'اوك گریك' ایالت 'ویسكانسین'، دست كم هفت نفر كشته و 20 نفر نیز زخمی شدند. به گزارش رویترز، صبح یكشنبه فردی در یك اقدام خشونت بار به روی پیروان یك معبد سیك در شهر كوچك اوك كریگ تیراندازی كرد و عده ای را نیز به گروگان گرفت. به گفته مقامات پلیس، حال سه فرد بزرگسال كه از ناحیه صورت مورد اصابت گلوله قرار گرفته اند، وخیم گزارش شده است. گفته می شود، 'وید مایكل پیج' تیرانداز مظنون، پیش از این در پایگاه نظامی 'فورت برگ' ایالت كارولینای شمالی خدمت می كرده و دارای پیوندهایی با گروه های سفیدپوست نژاد پرست بوده است. پیش از این، در تاریخ 20 ژوییه (30 تیر) نیز فردی مسلح در دنور آمریكا با حمله مسلحانه به یك سینما 12 تن را كشته و 58 تن دیگر را زخمی كرد.
بر اساس اعلام مقام های آمریكایی پیش از حادثه سینمای دنور، حادثه دانشگاه فنی ویرجینیا در سال 2007 (1386)، بدترین حادثه تیراندازی آمریكا در سالهای اخیر بوده است. در سال 2007 نیز یك جوان مسلح 23 ساله تبعه كره جنوبی، 33 دانشجوی دانشگاه ویرجینیا را به گلوله بست. همچنین در سال 1999میلادی (1978) دو دانش آموز نوجوان در دبیرستان كلمباین در كلورادو، 12 همشاگردی خود و همچنین یك معلم را كشته و سپس در اقدامی جنون آمیز خود را تیرباران كردند.
جامعه آمریكا در حالی دچار بحران های پی در پی خشونت آمیز شده است كه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال2012 (1391)، دو كاندیدای حزب دموكرات و حزب جمهوریخواه یعنی 'باراك اوباما' و 'میت رامنی' به شدت زیر فشار گروه های مخالف حمل سلاح در آمریكا هستند. اما اوباما در واكنش به این واقعه خونبار فقط از آمریكایی ها خواست برای جلوگیری از چنین حوادثی، 'به جستجوی خویشتن برای یافتن راه های كاهش خشونت' بپردازند. چنین رویكردهایی نشان می دهد در جامعه آمریكا میان قوانین حمل سلاح، افزایش خشونت و رویكردهای نژادپرستانه رابطه مستقیمی وجود دارد.
** آمریكا؛ از خشونت فردی تا خشونت نژادپرستانه
------------------------------------------------
با وجود قوانین مبتنی بر حمل و نگهداری قانونی سلاح در آمریكا و هویت شكل گرفته ناشی از متفاوت بینی، خشونت در این كشور همواره در سطحی بالاتر نسبت به سایر كشورها قرار داشته است. هر ساله در آمریكا حدود 30 هزار تن در اثر شلیك اسلحه به صورت خودكشی، جنایت و یا به طور تصادفی كشته می شوند و حدود 80 درصد از جرایم با اسلحۀ گرم صورت می گیرد. بنابراین، نگهداری و استفاده از سلاح گرم به فرهنگ آمریكایی تبدیل گشته كه هنوز اراده ای برای برداشتن آن نیز وجود ندارد. حتی در ایالت ویسكانسین در سال 2011 (1390) با وضع قانونی، اجازه حمل سلاح به شرطی كه دیده نشود داده شد و این ایالت یكی از آزادانه ترین قوانین حمل سلاح را در آمریكا دارد. هنگامی كه قوانین حمل آزادانه سلاح با رویكردهای نژادپرستانه فردی ممزوج می شود، حوادثی را پدید می آورد كه خشونت آمیز و بحران زا است. در حالی كه پلیس آمریكا هنوز انگیزه های این تیراندازی را مشخص نكرده است با این وجود شمار زیادی از سیك ها در آمریكا پس از حملات یازدهم سپتامبر 2001 (1380) تاكنون پیوسته با خشونت یا بدرفتاری روبرو بوده اند. به نظر می رسد كه جامعه آمریكا طیفی از خشونت را داراست كه این خشونت از خشونت فردی (حادثه حمله به سینمایی در ایالت كلرادو) و خشونت های نژادپرستانه (حادثه حمله به معبد سیك ها) را در برمی گیرد.
البته در این میان بحران های اقتصادی آمریكا، معضل بیكاری و كاهش آمار اشتغال نیز به افزایش خشونت ها انجامیده است. مهاجم حمله كننده به معبد سیك ها سربازی بوده كه از 1992 تا 1998 (1371- 1377) در ارتش آمریكا خدمت می كرده و سپس به دلایل مختلف اخراج شده است. دولت آمریكا مرداد ماه 1391 در جدیدترین آمار اعلام كرد كه نرخ بیكاری در این كشور در ماه ژوییه (تیر- مرداد) به بیشترین میزان خود طی پنج ماه گذشته رسید. بر اساس اعلام دولت آمریكا، نرخ بیكاری در این كشور در ماه ژوئیه به رقم 3/8 درصد افزایش پیدا كرد، این در حالی است كه این رقم در ماه پیش برابر با 2/8 درصد بود. همچنین در میان 650 هزار نفری كه هر شب در خیابان های آمریكا می خوابند، 67 هزار كهنه سرباز وجود دارد كه پس از بازگشت از میدان جنگ به علل مختلف نتوانسته اند سرپناهی برای خود دست و پا كنند یا آنچه را داشته اند از دست داده اند. مشكلات اقتصادی، اعتیاد به الكل و مواد اعتیاد آور، اختلالات روانی نظیر استرس پس از حادثه از علل بی خانمان شدن این افراد ذكر می شود، در نتیجه به نظر می رسد كه برآیند چنین مشكلاتی می تواند بهره گیری از خشونت چه فردی و چه به صورت نژادپرستانه باشد.
** جمع بندی
------------
جامعه آمریكا در حالی امروز دچار بحران های ناشی از خشونت شده است كه این خشونت را می توان در دو بعد جدید دید؛ خشونت فردی كه بیشتر ریشه در رفتارهای فردی دارد و خشونت نژادپرستانه كه ناشی از نگاه ساختاری جامعه آمریكا به گروههای نژادی دیگر است و آنچه در حادثه حمله به معبد سیك ها نمود بیشتری داشت، نگاه نژادپرستانه جامعه آمریكا بوده است. به نظر می رسد آنچه جامعه آمریكا را به بحران خشونت كشانده است، فضای ایجاد شده ناشی از هویت آمریكایی و نگاه این جامعه به دیگران است، هویتی كه دیگران را دشمن و خود را استثنا می پندارد.
تحقیق**2040**1358
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۹
گروه تحقيق و تفسير خبر- با وقوع يك حادثه خشونت بار ديگر در آمريكا و حمله به معبد 'سيك ها' در ايالت 'ويسكانسين'، به نظر مي رسد كه جامعه آمريكا دچار طيفي از بحران خشونت از خشونت فردي تا خشونت نژادپرستانه شده باشد.