به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، 'خالد قدومی' روز یكشنبه در نشست خبری كه پس از برگزاری نشست 'روز جهانی قدس و تحولات منطقه' در دفتر جنبش حماس در تهران برگزار شد، این مطلب را در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره موضع این جنبش در برابر مسایل سوریه بیان كرد.
وی اظهارداشت: جنبش حماس در ابتدای این بحران با انتشار بیانیه ای مواضع خود را به صورت كاملا شفاف اعلام كرد.
وی تصریح كرد: موضع این جنبش دربرابر بحران سوریه این بود كه مسایل پیش آمده در این كشور مربوط به امور داخلی آن است و ما نیز به هیچ عنوان در امور داخلی این كشور دخالت نخواهیم كرد.
نماینده جنبش حماس در تهران تصریح كرد: بیش از 600 هزار آواره فلسطینی در سوریه به سر می برند و ما نمی خواهیم كه هیچ طرفی در این كشور، آنان را به سمت خود بكشانند.
قدومی ادامه داد: البته این بدان معنا نیست كه هیچ اهتمامی در برابر موضوع سوریه نداشته باشیم.
نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین در تهران تاكید كرد: حماس از خواسته های مشروع امت اسلامی در زمینه تحقق آزادی، حقوق شهروندی، كرامت انسانی، عدالت اجتماعی و مبارزه با فساد و ظلم حمایت می كند و آن را حق طبیعی ملت ها می داند.
قدومی یادآور شد: دل ما از ریخته شدن هر قطره خون مسلمانان به درد می آید و ان شاء الله خداوند ثبات و آرامش را برای كشورهای اسلامی به ارمغان بیاورد.
*** حماس برای شناسایی عاملان حمله به سربازان مصری تلاش می كند
قدومی در ادامه با محكوم كردن حمله به سربازان مصری در صحرای سینا، گفت: نیروهای انتظامی حماس در غزه به طور شبانه روز تلاش می كنند تا عاملان این جنایت را شناسایی و دستگیر كنند.
وی در واكنش به انتشار اخباری مبنی بر دخالت حماس در حمله به سربازان مصری در صحرای سینا اظهارداشت: این اتهامات تاكنون از طرف دولت و نهاد رسمی در مصر مطرح نشده است.
قدومی افزود: ارتش مصر یك ارتش ملی و مردمی است كه متاسفانه در سالهای گذشته به دلیل عملكرد نابخردانه برخی دولتمردان مصری نقش آن كم شده بود اما اكنون در پی آن است كه جایگاه واقعی خود را پیدا كند.
***آینده ساختار سیاسی نظام بین الملل را چگونگی پایان بحران سوریه رقم می زند
'حسین شیخ الاسلام' سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در سوریه نیز در این نشست خبری درباره آینده نظام سوریه اظهار داشت: آینده ساختار سیاسی نظام بین الملل را چگونگی پایان بحران سوریه رقم می زند.
وی با بیان این كه تلاش آمریكا برای تعیین دولت آینده سوریه خلاف منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین المللی است، تصریح كرد: وزیر امور خارجه عربستان سعودی به صراحت در نشست تونس خواستار مداخله نظامی در این كشور شد اما به رغم پرداخت پول، تجهیز مخالفان دولت سوریه به مواد منفجره و اعزام تروریست به این كشور، جمهوری اسلامی ایران تاكنون در برابر این كه چه كسی در سوریه حاكم باشد و چه كسی نباشد، مقاومت كرده است.
دبیركل دبیرخانه حمایت از انتفاضه فلسطین در مجلس شورای اسلامی افزود: بعد از آنكه دولت سوریه نشان داد، لیاقت كنترل اوضاع را دارد، روسیه و چین وارد مساله شدند و تاكنون نیز سه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد را وتو كرده اند.
شیخ الاسلام خاطرنشان كرد: در حالی كه تا پیش از بحران سوریه، نقش روسیه در خاورمیانه به صفر رسیده بود، این موضوع باعث شد تا روس ها به شكل تعیین كننده ای بار دیگر وارد خاورمیانه شوند و رقابت بین قدرت های بزرگ بیشتر از گذشته در جریان است.
وی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران، سوریه، حزب الله لبنان، جنبش حماس و جهاد اسلامی محور مقاومت در منطقه هستند.
دبیركل دبیرخانه حمایت از انتفاضه فلسطین در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: شاهان عرب، كشورهای غربی و متاسفانه تركیه در برابر بحران سوریه در كنار هم قرار گرفته اند.
شیخ الاسلام تصریح كرد: اشتباه معارضان در سوریه این بود كه به سرعت دست به اردوكشی خیابانی زدند و این امر منجر به آن شد كه عده ای به نفع بشاراسد رییس جمهوری این كشور و عده ای علیه وی در خیابان حضور یابند.
وی تاكید كرد: اگر ارتش و نیروهای امنیتی سوریه از پشتوانه مردمی برخوردار نبودند، نمی توانستند در برابر بحرانی كه بیش از 15 ماه است در سوریه جریان دارد، پایدار بمانند.
سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در سوریه با بیان این كه جریان غربی از هر اقدامی برای فروپاشی دولت بشاراسد كوتاهی نمی كند، اظهارداشت: ارتش آزاد سوریه به این دلیل كه از طرف خارجی اسلحه می گیرد، ارتش نیست و از آنجایی كه از او پول می گیرد، آزاد نیست و تبدیل به مزدور شده است.
شیخ الاسلام تصریح كرد: نقش جمهوری اسلامی ایران در حل بحران سوریه می تواند كاملا سازنده باشد اما تلاش های تهران به دلیل همكاری نكردن تركیه تاكنون به جایی نرسیده است.
وی تصریح كرد: 'از تركیه خواسته ایم تا گام های متقابل معارضین را تضمین كند'.
دبیركل دبیرخانه حمایت از انتفاضه فلسطین در مجلس ادامه داد: بعد از آن كه معارضین از نظر نظامی شكست خوردند، این شكست تركیه را بر سر این موضوع خواهد آورد كه سوریه باید از طریق منطقه ای و داخلی حل شود و در صورتی كه حل نشود، در ابتدا دامان خود آنها را می گیرد.
*** دخالت خارجی در سوریه موجب تقویت دولت این كشور می شود
دبیركل دبیرخانه حمایت از انتفاضه فلسطین در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: دخالت خارجی در سوریه همچنین موجب تقویت دولت این كشور و جلب حمایت مردمی می شود.
شیخ الاسلام افزود:دخالت خارجی در سوریه درگیریها در این كشور را افزایش داده و مردم را از معارضان دورتر می كند.
وی خاطرنشان كرد: اگر ' بشار اسد' رییس جمهوری سوریه تحولات را به خوبی كنترل كند و اصلاحات را در پیش بگیرد، می تواند پایدار بماند.
شیخ الاسلام با اشاره به تحركات آمریكا در منطقه از جمله سفر اخیر هیلاری كلینتون وزیر امور خارجه این كشور به تركیه اظهارداشت: این سفر با هدف ایجاد منطقه پرواز ممنوع بوده است.
وی با اشاره به صدور مجوز رییس جمهور آمریكا به حمایت این كشور از معارضان سوریه گفت: این مجوز احتمالا برای مسلح كردن معارضان سوری به موشكها ضد هوایی استینگر بوده است.
شیخ الاسلام اظهار داشت: معمولا رییس جمهور آمریكا زمانی دستور مداخله در سایر مناطق را صادر می كند كه جان شهروندان آمریكایی به خطر بیفتد در حالی كه چنین اتفاقی در سوریه رخ نداده است.
سیام**9129**1336
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۰
تهران- نماينده جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) در تهران گفت: مسايل كنوني در سوريه مربوط به امور داخلي اين كشور است و اين جنبش به هيچ عنوان در امور داخلي سوريه دخالت نمي كند.