زنجان - نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه زنجان گفت: صاحبان قلم و انديشه طلايه داران حركت جامعه هستند و شعرا نبايد نسبت به مسائل روز كشور بي تفاوت باشند.

حجت الاسلام علی خاتمی، شامگاه یكشنبه در مراسم ' عصر شعر رمضان' افزود: شاعران باید نسبت به موضوعات مختلف جامعه حساس باشد.

وی با اشاره به اینكه صاحبان قلم و اندیشه طلایه داران تحرك، فكر و اندیشه جامعه هستند، افزود: این قشر از جامعه همیشه باید جلوتر از سایرین حركت و جامعه را رهبری كنند.

امام جمعه زنجان با بیان اینكه شعر آئینی مایه حیات دین است، ادامه داد: هرچند پرداختن به شعر آئینی بسیار خوب است ولی شاعران جوان باید نسبت به شرایط روز حساس بوده و در این عرصه فعالیت كنند.

وی به محورهای بیانات رهبر معظم انقلاب در این خصوص اشاره كرد و گفت: طبق فرموده مقام معظم رهبری احساس شاعرانه باید در خدمت ارزش ها باشد و یك شاعر باید از این نعمت الهی در جهت خدمت به دین، انقلاب و معرفت افزایی استفاده كند.

نماینده ولی فقیه در استان زنجان بالابردن معرفت دینی مردم رااز رسالت های مهم شاعران عنوان كرد و افزود: استفاده از لفظ مناسب، مضمون سازی و مضمون یابی و احساسات لطیف شاعرانه از دیگر ویژگی های مهم شعر است كه مقام معظم رهبری بیان فرموده اند.

وی با بیان اینكه از 33 سال پیش تاكنون ملت ایران در برابر تمامی هجمه های دشمنان با اقتدار ایستاده است، تصریح كرد: یك شاعر می تواند از استعداد خود در جهت ماندگاری این منطق جمهوری اسلامی ایران در تاریخ استفاده كند.

حجت الاسلام خاتمی همچنین به بحث هسته ای ایران اشاره كرد و بیان داشت: سه سال قبل در یكی از سایت های ایران پنج هزار دانشمند هسته ای با میانگین سنی 28 سال معرفی شده بود در حالی كه قبل از آن ما حتی نمی توانستیم واژه هسته ای را بنویسیم.

وی یادآور شد: شاعران با قلم خود می توانند این جنگ 33 ساله ملت ایران در برابر تمام جهان را در تاریخ ثبت و ماندگار كنند.

نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینكه از دیرباز فرهنگ ملت ها با استفاده از شعر انتقال پیدا كرده است، ابراز كرد: رمز ماندگاری اشعار شاعرانی همچون حافظ، سعدی و مولوی این بوده كه سخنان آنها از وحی اشراق می شده است.

وی با اشاره به اینكه هر سخنی اگر از وحی اشراق شده باشد صلاحیت ماندگاری را دارد، افزود: شاعران جوان باید سعی كنند كه ریشه اشعارشان در آب باشد تا در طول سالیان دراز خشك نشود.

596/522