تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۹

تهران - كتاب 'شب رنج موسي' با نگاهي به زندگي امام موسي صدر نوشته مصطفي جمشيدي، در مراسمي با حضور جمعي از نويسندگان رونمايي و نقد و بررسي شد.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگی، در این مراسم كه روز گذشته(سه شنبه) در سالن همایش‌های بنیاد ادبیات داستانی برگزار شد، 'عباس اكبری' نویسنده معاصر، اخلاق ناپسند برخی منتقدان را ایراد گرفتن بیش از حد از یك اثر ادبی دانست و گفت: قصد دارم در این جلسه به نقاط مثبت این اثر اشاره كنم.

وی افزود: نكته قابل توجه در این كتاب، جلد آن است كه منطبق با محتویات كتاب و مطابق با سرنوشت روی داده برای امام موسی صدر طراحی شده است.

اكبری، پرداختن به حوادث و اشخاص معاصر تاریخی را یكی از سوژه های نوشتن عنوان كرد و گفت: با انتخاب سوژه‌ها تلاش می‌كنیم بخشی از زندگی تاریخی آن شخصیت برای مخاطبان بازگو شود.

وی با بیان آنكه رمان 'شب رنج موسی' بطور خطی نگاشته نشده، افزود: در این اثر شخصیت اصلی داستان، امام موسی صدر نیست، افراد بسیاری در داستان حضور دارند كه به گفت ‌وگو و روایت داستان می‌پردازند، این آدم ها حول یك محور اصلی كه امام موسی صدر است جمع می‌شوند و حرف خود را بیان می كنند، به نظرم انتخاب این ساختار بسیار هوشمندانه و خوب بوده است.



** به ربایش امام موسی صدر در این كتاب اشاره نشده است

'جهانگیر خسروشاهی' نویسنده معاصر نیز در انتقاد از این اثر گفت: ربایش امام موسی صدر در این اثر ذكر نشده است. در مورد ربایش امام موسی صدر دو نظریه وجود دارد، نظریه نخست آن است كه امام موسی صدر به خاطر نفوذ خود در مناطق ایران، عراق و لبنان از سوی استكبار جهانی ربوده شد تا از تاثیرگذاری وی كاسته شود و نظریه دوم می گوید سرهنگ قذافی به خاطر ایراد امام موسی صدر از قرآن‌خوانی او با وی دچار اختلاف شده بود.

وی افزود: این كتاب از نظر تاریخی دارای مسایلی است و باید تحقیقات تاریخی بیشتری در مورد آن صورت گیرد.



** نویسنده با توجه به دیدگاه خود می نویسد

'مصطفی جمشیدی 'نویسنده كتاب 'شب رنج موسی' نیز گفت: نویسنده با توجه به دیدگاه خود به نوشتن می‌پردازد؛ معتقدم حركت امام موسی صدر همانند حركت انبیا بزرگ است؛ داستان امام موسی صدر شباهت زیادی به قصه اصحاب كهف دارد.

فراهنگ ** 1630 ** 1071