غلامرضا دیزج نژاد روز سه شنبه در شورای مبادلات مرزی استان افزود: مرزنشینان در چند سال اخیر در مبادلات مرزی حرفه ای شده اند و به دریافت كارت بازرگانی روی آورده اند كه باید آنها را به سمت بازارهای رسمی و مبادلات تجاری واقعی هدایت كنیم.
وی اظهار كرد: باید با ارائه آموزش های لازم به تعاونی های مرزنشینان، تجارت مرزنشینان واقعی شده و ارتقا یابد.
وی تشكیل شركت های تعاونی صادراتی با منشا بازارچه های مرزی و حضور مرزنشینان را از پیامدهای رسمی و واقعی شدن تجارت مرزنشینان عنوان كرد.
وی با تاكید بر اینكه در شرایط گذار باید نگرش جامع تری به تشكیل تعاونی ها شود افزود: از تشكیل تعاونی های مرزنشینان و فعال شدن آنها در مبادلات مرزی حمایت می كنیم.
وی جلوگیری از پدیده شوم قاچاق و فعالیت های ناسالم اقتصادی را از دیگر مزیت های فعالیت های بخش خصوصی در مبادلات مرزی اعلام كرد.
ناظر گمركات استان نیز در این جلسه میزان صادرات استان در چهار ماه گذشته را 513 هزار تن اعلام كرد و گفت: ارزش این میزان صادرات 185 میلیون دلار برآورد شده است.
میرهاشم سیداحمدی افزود: میزان صادرات استان در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل 45 درصد رشد نشان می دهد.
وی همچنین میزان واردات استان را 164 هزار تن اعلام كرد و ادامه داد: ارزش این میزان كالای وارداتی به استان نیز 244 میلیون دلار برآورد شده است كه 15 درصد رشد نشان می دهد.
وی كشورهای عراق، تركیه، آذربایجان، افغانستان، تركمنستان و مونته نگرو را جزو مهمترین كشورهای هدف كالاهای صادراتی استان برشمرد.
سید احمدی انوع میوه های خوراكی، فرآورده ها از سبزیجات و میوه جات، سوخت های معدنی و قیر، ماشین آلات و وسایل مكانیكی را از جمله كالاهای صادراتی از استان اعلام كرد.
7129/581/پ
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۸
اروميه - معاون برنامه ريزي استاندار آذربايجان غربي گفت: بايد با ايجاد زمينه هاي لازم، مرزنشينان به سمت تجارت رسمي و واقعي سوق داده شوند.