برلين - مديركل سازمان بين المللي منع سلاح هاي شيميايي دو كارشناس ارشد ايراني را به عضويت در دو بخش مهم اين سازمان منصوب و ابراز اميدواري كرد كه تجربيات اين دو كارشناس زمينه بهره گيري جامعه بين المللي را براي ماموريت الزامي محو اين تسليحات را فراهم كند.

به گزارش ایرنا، مدیركل سازمان منع سلاح های شیمیایی در احكام جداگانه ای، دكتر 'مصطفی قانعی' و دكتر 'محمد عبداللهی' دو تن از كارشناسان و متخصصان برجسته علمی ایران را به عضویت در این سازمان منصوب كرد.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان اصلی ترین كشور قربانی كاربرد تسلیحات شیمیایی كه از سوی غرب به صدام در دوران جنگ تحمیلی اعطا شده بود، از اعضای فعال و پیشرو این سازمان بین المللی است و تاكنون نیز تجربیات و طرح های خود را در نشست های مختلف ارائه كرده كه با استقبال اعضای سازمان منع سلاح های شیمیایی مواجه شده است.

كاربرد این تسلیحات توسط ارتش بعثی بویژه در شهر حلبچه عراق و غرب ایران كه صدها كشته و هزاران مجروح غیرنظامی برجای گذاشت، با فشار آمریكا و چند كشورغربی دیگر در زمان جنگ تحمیلی با سكوت كامل سازمان ملل و دیگر نهادهای بین المللی روبرو شد.

براساس حكم 'احمد اوزومجو' مدیركل سازمان منع سلاح های شیمیایی، قانعی فوق تخصص بیماری های ریوی و استاد دانشگاه علوم پزشكی بقیه الله برای سه سال به عضویت شبكه حفاظت و عبداللهی رییس انجمن سم شناسی ایران و استاد دانشگاه تهران نیز چهار سال سال به عضویت گروه مشورتی علمی این سازمان بین المللی انتخاب شدند.

مدیركل سازمان منع سلاح های شیمیایی همزمان با انتشار احكام این دو انتصاب، ابراز امیدواری كرد كه این سازمان بتواند از تجارب و تخصص كارشناسان ایرانی منصوب شده برای پیشبرد برنامه ها و اهداف خود در سال های آینده بویژه در دو حوزه بسیار مهم و حساس یعنی ایجاد شبكه حفاظت و همچنین بهره گیری از دستاورد ها و پیشرفت های علمی بهره بگیرد.

شبكه حفاظت سازمان منع سلاح های شیمیایی سال 1998 به عنوان انجمنی جهت بحث و تجزیه و تحلیل موضوعات مرتبط با كمك و حفاظت در برابر سلاح های شیمیایی تشكیل شد كه توصیه های خود را به دبیرخانه فنی این سازمان ارائه می كند.

این انجمن متشكل از 20 عضو معرفی شده از سوی كشورهای عضو كنوانسیون است كه توسط مدیركل سازمان برای سه سال منصوب می شوند.

هیات مشورتی علمی نیز گروهی از بهترین كارشناسان حوزه مسایل شیمیایی هستند كه به منظور ارائه مشورت های علمی به مدیر كل سازمان منع سلاح های شیمیایی درباره آخرین پیشرفت های علمی این حوزه شیمیایی برای چهار سال منصوب می شوند.

این سازمان كه پس از لازم الاجرا شدن كنوانسیون منع سلاح های شیمیایی در سال 1997 ایجاد شد، هم اكنون 188 عضو دارد و یكی از مهمترین اهداف این كنوانسیون نیز نابودی كامل این تسلیحات است.

هفت كشور و رژیم غاصب صهیونیستی تاكنون از عضویت در این سازمان و پذیرفتن تعهدات آن خودداری كرده اند.

شورای اجرایی نیز به عنوان مهمترین ارگان اجرایی این سازمان متشكل از 41 كشور عضو است كه مدت عضویت آن دو سال است.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان یكی از قربانیان سلاح های شیمیایی از زمان تاسیس این سازمان در سال 1997 همواره یكی از اعضای فعال شورای اجرایی بوده و باتوجه به تجارب و دانش ویژه به عنوان بزرگترین قربانی كاربرد این سلاح ها، نقش فعال و تعیین كننده ای در روندها و تصمیمات این نهاد بین المللی ایفا می كند.

اروپام** 1701**1516