به گزارش ایرنا، سید صادق رضایی روز یكشنبه درحاشیه نشست با نویسندگان، هنرمندان و شاعران استان بوشهر درگفت وگو با خبرنگاران افزود: با توجه به جمعیت 12میلیون نفری كودك و نوجوان كشور اگر بتوانیم سینماهای خالی كشور را به سینمای كودك تبدیل كنیم، مشكل آنها حل می شود.
وی بیان كرد: كتاب خوان كردن یك ملت از زمان كودكی شروع می شود و در این دوره باید كتاب خواندن را به فرزندان آموخت و اگر امروز كتاب چاپ می شود ولی وارد خانه نمی شود به این دلیل است كه در این دوره ضعیف كار كرده ایم.
رضایی اضافه كرد:دریك دوره ای شعر كودك چون درجامعه آغازگربود پیشرفت كرد ولی اكنون باوجود نیازهایی كه دراین بخش وجوددارددستمان در بخش شعر، رمان و ادبیات كودك و نوجوان خالی است.
وی گفت:درعرصه شعر، داستان، قصه و رمان كودك و نوجوان اشتیاق زیادی در بین این جمعیت وجود دارد وانتظارما به عنوان خادمان كودكان این است كه نویسندگان برای بچه های امروزتالیف كنند.
مدیرعامل كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان كشور گفت:شاعران،نویسندگان ورمان نویسان باید ضمن شناخت نیازها وعلایق بچه های امروز به زبان آنان بنویسند و آثارهنری خود را تولید كنند.
رضایی اظهارداشت:این افتخار است كه هنرمندان كودك و نوجوان دردوران كودكی خودشان بمانند اما اگر بخواهند براساس نیاز كودكان و نوجوانان 40تا 50سال گذشته اثر هنری تولید كنند به طور قطع با استقبال كودكان امروز مواجه نخواهد شد.
وی گفت:یك علت كم خوانی و كم استقبالی كودكان و نوجوانان ایرانی از آثار هنری تولید شده به خاطر این است كه هنرمندان و نویسندگان برای دوران خودشان شعر، قصه و رمان می نویسند.
رضایی با تاكید تغییر ذائقه و نگاه كودكان و نوجوانان امروز اضافه كرد: فعالان عرصه كودك و نوجوان باید نیازهای كودكان و نوجوانان را درك و كشف و براساس نیاز آنان تولید اثر كنند.
مدیرعامل كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان گفت: در ادبیات و هنر كودك و نوجوانان آنچه در كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان متولد می شود زبان بین المللی دارد و مطابق فطرت الهی و تربیت اسلامی است.
وی بیان كرد: بچه ها از آثاری كه فقط تهرانی باشد خوششان نمی آید و هنرمندان باید برای تمام بچه های ایران بنویسند.
رضایی گفت:نگاه ما در كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان شهرستانی است و نویسندگان و هنرمندان شهرستانی باید برای تولید آثار جذاب و گیرا در بخش كودك و نوجوان فعالیت بیشتری داشته باشند.
وی با بیان این كه بیش از 200شاعر تخصصی در كشور در بخش كودك و نوجوان فعالیت می كنند افزود: هنرمندان شهرستانی مظلوم هستند و ممكن است در شمارش نیایند ولی انتظار ما این است كه مدیران كانون در شهرستان ها این هنرمندان را شناسایی و زمینه فعالیت آنها را فراهم كنند.
رضایی اضافه كرد: كانون پرورش فكری به طور متوسط سالانه بیش از 400عنوان كتاب تولید می كند و به صورت دو سالانه جشنواره كتاب كودك و نوجوان در كشور برگزار می كنیم.
وی افزود: خوش نام ترین ناشران ما در حوزه ادبیات كودك و نوجوان آنهایی هستند كه بیش از 80درصد كارهایشان ترجمه است و این عیب بزرگ برای ناشران به شمار می رود.
مدیرعامل كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان كشور گفت:اكنون بیش از 50یا 100ناشر داریم كه 100درصد كتاب های آنها ترجمه است و برابر آنچه كه ما اعلام می كنیم اگر یك ناشر كودك و نوجوان در سال 100درصد اثر آن ترجمه باشد و تالیفی نداشته باشد، پروانه نشر آن باید لغو شود.
رضایی گفت: در كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان كمتر از 20درصد از تالیف ها ترجمه است.
وی بیان كرد: با توجه به این كه ترجمه آثار هنری و فرهنگی دیگران را ترجمه و به كودكان و نوجوانان خود القا كردن است اگر یك نگاه توام با تعهد به حوزه ادبیات كودك و نوجوان داشته باشیم باید ناشران بیشتر كتاب های تالیفی داشته باشند.
وی به نویسندگان و ناشران توصیه كردكه كارترجمه راكمتركنند وبیشتر به تالیف بپردازند.ك/2
629/539 /675
تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۰
بوشهر- مديرعامل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان كشور گفت: كودكان و نوجوانان تاثيرگذارترين افرادي هستند كه درآينده مي توانند فرهنگ و هنر ما را نجات دهند.