'مصطفی هاشمی طبا' روز دوشنبه به ایرنا افزود: در زمانی كه من ریاست كمیته ملی المپیك را برعهده داشتم، اساسنامه این كمیته و اساسنامه كلی فدراسیون های ورزشی را به كمیته بین المللی المپیك ارایه كردیم كه مورد تایید مسوولان وقت قرار گرفت.
وی گفت: در این اساسنامه كه به تایید كمیته بین المللی المپیك رسیده است، هیچ اختیاری به رییس سازمان تربیت بدنی داده نشده بود كه روسای فدراسیون ها را بركنار كند. چرا كه این بند با منشور المپیك مغایر است.
رییس كمیته ملی المپیك جمهوری اسلامی ایران دیروزاعلام كرد كه اساسنامه فعلی فدراسیون های ورزشی به تایید كمیته بین المللی المپیك نرسیده است.
هاشمی طبا افزود: بعد از من محسن مهرعلیزاده رییس وقت سازمان تربیت بدنی چنین بندی را به اساسنامه فدراسیون ها اضافه كرد و آن را در هیات وزیران به تایید رساند، اما فكر نمی كنم كه هیچگاه اساسنامه ای با این بند به تایید مسوولان كمیته بین المللی المپیك رسیده باشد.
هاشمی طبا با اشاره به حاشیه هایی كه پس از این اقدام از سوی مهرعلیزاده گریبان ورزش ایران و فوتبال را گرفت، گفت:موضوع تعلیق فدراسیون فوتبال ایران به همین دلیل بوجودآمدكه مسوولان وقت بلافاصله اساسنامه این فدراسیون را تصحیح كردند.
** فدراسیون ها باید به صورت مستقل اداره شوند
وی در واكنش به این پرسش كه به عقیده شما چه دستگاهی باید اساسنامه فدراسیون های ورزشی را تبیین و تایید كند و در مجموع متولی بخش قهرمانی ورزش چه كسی باید باشد، گفت: من معتقدم فدراسیون ها باید استقلال داشته باشند.
رییس اسبق كمیته ملی المپیك وسازمان تربیت بدنی گفت: اگر قرار باشد رییس كمیته ملی المپیك در امور فدراسیون ها دخالت كند، باز هم تفاوتی در شكل دخالت دستگاه بیرونی بر فعالیت فدراسیون ها بوجود نمی آید.
وی افزود: معتقدم بهتر است رییس مجمع انتخاباتی فدراسیون ها رییس كمیته ملی المپیك باشد و وزارت ورزش در امر تصدی گری فدراسیون ها دخالتی نداشته باشد.
** مجلسی ها به جای بررسی شكست های تیم ها به مسائل بزرگتر توجه كنند
هاشمی طبا در واكنش به این پرسش كه برخی مسوولان وزارت ورزش به سبب پاسخگویی به نمایندگان مجلس درمواقع شكست ها وناكامی تیم های ورزشی خواستار اجازه حق دخالت در امور مدیریتی فدراسیون ها هستند، گفت: وزیر ورزش در صورتی كه در امور مدیریتی فدراسیون ها و ورزش قهرمانی دخالت نكند، می تواند به نمایندگان مجلس اعلام كند كه نقشی در این بخش ندارد.
وی افزود: ورزش قهرمانی زیربنای ورزش كشور نیست، بنابر این نمایندگان مجلس باید به مسائل مهمتر ورزش توجه كنند تا شكست و پیروزی یك تیم ورزشی درمسابقات مختلف ویا عملكرد بازیكنان باشگاه های فوتبال.
هاشمی طبا اظهار داشت: متاسفانه ما عادت كرده ایم كه تنها ظاهر ورزش را بینیم، بجای اینكه به اصل قضیه همچون گسترش ورزش در سطح جامعه و جنبه تربیتی آن در مدارس توجه كنیم.
وی افزود: واقعیت این است كه وزیر ورزش و جوانان در پیروزی ها و شكست ها كوچكترین تاثیری ندارد و نمی تواند تعیین كند تیم در مسابقات پیروز می شود یا شكست می خورد.
هاشمی طبا گفت: بنابر این زیر سوال كردن از وزیر ورزش و جوانان پس از ناكامی تیم ها یك بحث انحرافی است و بهانه درستی برای انتقاد از متولی ورزش كشور نیست.
وی افزود: حتی در برخی كشورهای دیكتاتوری مانند كویت و امارات كه مسوولان ورزش از بالا دستورمی گیرند، ظاهر قضیه را درست كرده و اساسنامه را به گونه ای می نویسند كه هیچ كس از آنان ایراد نمی گیرد.
وی گفت: دركشورهای پیشرفته هم باشگاه ها برای ورزش قهرمانی تصمیم گیری می كنند، بطوری كه هم فدراسیون تشكیل داده و هم رییس آن را انتخاب می كنند.
هاشمی طبا اظهار داشت: روسای فدراسیون ها نیز رییس كمیته ملی المپیك را انتخاب می كنند،در حالی كه ما نمی توانیم این روش را در ایران پیاده كنیم، چرا كه باشگاههای ما دولتی هستند و در واقع باشگاه واقعی در ایران نداریم.
وی گفت: درامارات و كشورهای حاشیه خلیج فارسی هم به این شكل است چرا كه باشگاه ها ظاهرا برای اشخاص هستند، اما همگی دولتی بوده و از بودجه دولتی بهره می برند.
** با ادامه روند فعلی احتمال تعلیق ورزش وجود دارد
عضوسابق كمیته اجرایی كمیته بین المللی المپیك درادامه در خصوص تعلیق احتمالی ورزش ایران به دلیل توجه نكردن به نامه های كمیته بین المللی المپیك گفت: مسوولان كمیته بین المللی المپیك به دنبال تعلیق ایران نیستند،اما درصورتی كه حساسیت های آنان هر روز بیشتر شود احتمال تعلیق وجود دارد.
وی گفت: در شكل كلی آنها در چند نوبت به ایران فرصت می دهند و تلاش می كنند ما را از اقدامات خود مطلع كنند، اما اگر ببینند توجه ای از ایران به آنان نمی شود ممكن است ورزش كشورمان را به حالت تعلیق درآورند.
هاشمی طبا افزود: اگر همچنان به نامه های ارسالی بی تفاوت باشیم مطمئنا ورزش تعلیق خواهد شد اما نباید فراموش كرد كه تعلیق ورزش چند مرحله دارد و مسوولان كمیته بین المللی المپیك پس از اتمام حجت با مقامات ورزشی ایران، اقدام به تعلیق ورزش كشورمان می كنند.
ورزشی ** 1346 **1590
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۸:۵۰
تهران - رييس اسبق كميته ملي المپيك و سازمان تربيت بدني ايران گفت: اساسنامه فدراسيون هاي ورزشي يك بار در گذشته به تاييد كميته بين المللي المپيك رسيده است.