انقلاب اسلامی ایران با رهبری امام خمینی(ره) و فداكاری ملت غیور ایران در بهمن ماه سال 1357 به پیروزی رسید و سیاست مستقل نه شرقی و نه غربی كه شعار همیشگی مردم مبارز ایران بود، در صحنه عمل نیز از سوی خدمتگزاران نظام در پیش گرفته شد، با این رویداد مهم حكومت های شرق و غرب كه منافع اقتصادی خود را در خطر می دیدند و دریافته بودند كه دیگر جایگاهی در سیاستگذاری و هدایت جامعه ایران ندارند، براندازی نظام را به وسیله افرادی سست عنصر در دستور كار قرار دادند.
آنها در این راه تمام همت و تلاش خود را بكار بستند. در ابتدا با تحریك عراق و حمله این كشور به مرزهای قانونی ایران تصمیم داشتند با ایجاد بحران جنگ و ناامنی، مردم را نسبت به انقلاب بدبین و به این وسیله اسباب سرنگونی نظام را فراهم آورند، اما حوادث آن گونه كه آنها برنامه ریزی كرده بودند پیش نرفت و مردم همیشه بیدار ایران اسلامی، با هدایت امام خمینی(ره) همراه با نیروهای مسلح نظام در سنگرهای دفاع مقدس به مقابله با متجاوزان پرداختند.
آنها دسیسه دیگری را بكار گرفتند و آن ترور شخصیت های نظام از سوی گروهك تروریستی منافقین بود و با این اقدام كوته بینانه سعی داشتند رعب و وحشت را در جامعه حاكم كنند.
منافقین در مدت زمانی كوتاه با هدایت افراد خود فروخته داخلی، تعداد بسیاری از یاران و همراهان امام و انقلاب را به شهادت رساندند و در هر حادثه نه تنها نتیجه ای برای آنان حاصل نشد بلكه ملت صبور ایران مصمم تر از قبل به حمایت از انقلاب اصیل خود برخاستند.
هنوز تلخی مصیبت انفجار بمب از سوی گروهك منافقین در دفتر مركزی حزب جمهوری اسلامی و شهادت 72 تن از یاران با وفای انقلاب از یادها نرفته بود كه در هشتم شهریور 1360 این گروهك منفور ترور رییس جمهوری و نخست وزیر را در دستور كار خود قرار دادند.
در طراحی این نقشه شوم افراد نفوذی در دفتر ریاست جمهوری كه همان جاسوسان تربیت شده بیگانگان بودند به صحنه آمدند و با رسوخ در اركان كلیدی نظام و استفاده از حسن اعتماد مسوولان كه جز خدمت به مردم اندیشه ای دیگر در سر نداشتند، زمینه ساز فاجعه ای دیگر شدند.
در شب حادثه شهید رجایی رییس جمهوری و شهید باهنر نخست وزیر به همراه دبیر شورای امنیت، كه بعدها مشخص شد از عوامل نفوذی دشمنان بوده است، در جلسه شورای امنیت حضور یافتند و در فاصله كوتاهی از تشكیل جلسه كیف محتوی بمب منفجر شد، صدای مهیب این انفجار به گونه ای بود كه مردم سراسیمه خود را به این مكان رساندند و شدت انفجار به حدی زیاد بود كه شاهدان معتقد بودند صدایی به این شدت را تا حال نشنیده بودند.
در این حادثه، سكان داران قوه مجریه كشور، محمد علی رجایی و محمد جواد باهنر دعوت حق را لبیك گفتند و در یكی از زیباترین صحنه ها، كه همانا صحنه خدمت به مردم بود، به شهادت رسیدند.
پس از این فاجعه هولناك؛ دادستان كل كشور با بررسی زوایای امر اعلام كرد، شواهد و قرائن پرونده این حادثه نشان می دهد كه عامل ترور مسعود كشمیری بوده كه قبل از انفجار ساختمان نخست وزیری را ترك و در میدان پاستور نزد كسانی میرود كه منتظرند تا او را به یك نقطه امن انتقال دهند.
مطابق نظر كارشناسان بمب داخل كیف از نوع خاص 'تخریبی-آتشزا' بوده كه از حدود دو پوند تی- ان- تی و مقداری منیزیم تشكیل شده بود.
شهید محمد علی رجائی كه در زمان شهادت 48 سال سن داشت، پس از پیروزی انقلاب ابتدا مسوولیت وزارت آموزش و پرورش را بر عهده گرفت و سپس در سال 1359 با نمایندگی مردم تهران وارد مجلس شورای اسلامی شد.
در 18 شهریور 1359 به نخست وزیری رسید و پس از عزل بنیصدر در انتخابات دوم مرداد 1360با كسب بیش از 13 میلیون رأی مردم به عنوان دومین رییس جمهوری ایران انتخاب شد.
شهید محمد جواد باهنر نیز هنگام شهادت دهه چهارم عمر را سپری می كرد و پس از پیروزی انقلاب مسوولیت هائی از جمله عضویت در شورای انقلاب، نمایندگی مردم كرمان در مجلس خبرگان، نمایندگی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، وزارت آموزش و پرورش (در كابینه شهید رجائی) و دبیر كلی حزب جمهوری اسلامی (پس از شهادت دكتر بهشتی) را برعهده داشته است.
او پس از انتخاب شهید رجائی به ریاست جمهوری، از سوی وی به نخستوزیری جمهوری اسلامی ایران برگزیده شد.
روز بعد از حادثه، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به نقل از فرانسپرس از پاریس گزارش داد: 'گروهك منافقین عصر یكشنبه گذشته با انتشار اعلامیهای مسوولیت انفجار دفتر نخستوزیری ایران را به عهده گرفت'. به گزارش فرانسپرس، این اطلاعیه در انگلستان و از سوی این گروهك در لندن منتشر شده بود.
امام خمینی(ره) ضمن ارسال پیام تسلیتی با اشاره به جمعیت شركت كننده در مراسم تشیع این دو بزرگوار و بالندگی خون شهدا فرمودند:
'الان ببینید كه سراسر كشور ما در خیابان ها و كوچه ها و بازارها در سوگ نشسته اند و آن طوری كه به من اطلاع داده اند، جمعیت بیشتر از وقتی است كه 72 تن شهید شدند، رجایی و دیگران اگر نیستند، خدا هست...'.
همچنین ایشان در ادامه فرمودند:'...با رفتن شهدا در عین حالی كه متأثر هستیم، لیكن چون توجهمان به خداست و ملت ما چون برای خدا قیام كرده است، با رفتن اشخاص هیچ سستی به خودش راه نمی دهد...'.
سی و یك سال از شهادت این مردان خدایی می گذرد آنهایی كه در هنگامه خدمت به مردم، شهد شیرین شهادت را نوشیدند كه حلاوت آن آرزوی دیرینشان بود و با خون پاك خود نهال انقلاب اسلامی را آبیاری كردند تا به درختی تنومند تبدیل شود؛ منافقین كوردل با همراهی مستكبران سعی داشتند كه با انجام این گونه اقدام های نابخردانه نظام را سرنگون كنند اما ندانسته پایه های آن را محكم تر ساختند و روز عروج عاشقانه این دو سنگربان خدمت، در تاریخ برای همیشه روز همراهی مردم با دولتمردان خدمتگزار نظام جمهوری اسلامی است.
اطلاع**9131**1717
تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۵
گروه اسناد و اطلاع رساني-'اين افرادي كه شهيد شده اند، همگي در نظر ما عزيز و ارجمندند. آقاي رجايي و آقاي باهنر، دو شهيدي هستند كه در كنار هم در جبهه هاي نبرد با قدرت هاي فاسد، هم رزم بودند. مرحوم شهيد رجايي به من گفتند كه بيست سال است كه با آقاي باهنر همراه بودند و خداوند خواست كه با هم از اين دنيا و به سوي او هجرت كنند'. (بيانات امام خميني قدس سره)