'نوروز علی عزیزخانی'روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:لبنیات یكی از چهار گروه اصلی مواد غذایی است كه لازم است روزانه مصرف شوند اما باید توجه داشت كه مصرف لبنیات پرچرب خطرات زیادی برای سلامتی افراد خواهد داشت.
وی با اشاره به اینكه لبنیات منابع اصلی تامین كلسیم هستند اضافه كرد: مردم استان قزوین 60درصد نیاز روزانه خود كلسیم دریافت می كنند كه این موضوع با توجه به وضعبت نامناسب تحرك بدنی آنها و كمبود ویتامین D ،جمعیت این استان را در معرض پوكی استخوان در سنین بالا قرار می دهد.
عزیزخانی ادامه داد:توصیه می شود افراد روزانه 2 تا 3واحد لبنیات مصرف كنند كه شامل یك لیوان شیر،یك لیوان ماست،2لیوان دوغ،نصف لیوان كشك و یك قوطی كبریت پنیر می باشد.
وی افزود:چربی های موجود در لبنیات از نوع اشباع شده هستند و برای سلامتی ضرر دارند از این رو توصیه می شود لبنیات كم چرب مثلا شیر با 1.5 درصد چربی مصرف شود.
به گفته این كارشناس افرادی كه تمایل بیشتری به خوردن شیر دارند می توانند مخلوطی از شیر با موز یا عسل مصرف كنند.
كارشناس مسئول تغذیه مركز بهداشت استان قزوین افزود: شیر محلی نیز پرچرب بوده و ضمن اینكه قبل از مصرف باید 5دقیقه جوشانده شود چربی آن گرفته و سپس مصرف گردد.
7388/ 1644
تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۲
قزوين - كارشناس مسئول تغذيه مركز بهداشت استان قزوين نسبت به مصرف لبنيات پرچرب هشدار داد و گفت:افزايش ميزان مصرف چربي و روغن منجر به افزايش سرطان روده مي شود.