'محمدحسن صالحی مرام' روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: با وجود تنوع فراوان در عرصه صنایع دستی كشور، حدود 40 رشته به فراموشی سپرده شده اند كه با همكاری استادكاران و صنعتگران هنرهای سنتی درصدد احیای آن هستیم.
وی، نبود بازار مصرف را علت اصلی از بین رفتن برخی رشته های صنایع دستی برشمرد و گفت: اكنون تعداد 362 رشته در صنایع دستی كشور فعال است كه با احیای 40 رشته فراموش شده و منسوخ، این نوع فعالیت تا 400 رشته افزایش خواهد یافت.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی، زری بافی، گره چینی، گلابتون سازی، شعربافی، كاربافی، زیلوبافی، ماشته بافی، پاپیه بافی، چادرشب بافی، مخمل بافی، عبابافی و ترمه بافی را از رشتههایی عنوان كرد كه در صورت نیافتن بازار مناسب و تلاش برای احیا و بازارگردانان آن به چرخه زندگی مردم، به فراموشی سپرده می شود.
صالحی مرام، صنایع دستی را مزیت مطلق ایران در عرصه صادرات غیر نفتی برشمرد كه به گفته وی امكان تحریم آن از سوی كشورهای معاند با جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد.
وی سیاست دیگر این معاونت را راهاندازی بازارچه های صنایع دستی دانست و افزود: در هفته دولت، نخستین بازارچه صنایع دستی در استان اردبیل و در مجاورت مسجد كبود این شهر افتتاح شد و دومین بازارچه نیز در بنای تاریخی و فرهنگی سعدالسلطنه قزوین راه اندازی شده است.
فراهنگ ** 2025 ** 1071
تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۶
تهران - معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از تلاش اين معاونت براي احياي رشتههاي فراموش شده صنايع دستي خبر داد.