تهران – كتاب 'تماشاگه راز' مجموعه يادداشت هاي شهيد آويني همزمان با برگزاري دوازدهمين جشنواره بين المللي فيلم مقاومت و دفاع مقدس منتشر مي شود.

به گزارش روز جمعه خبرنگار فرهنگی ایرنا، این اثر اولین كتاب درباره مباحث موضوعی شهید آوینی است كه گردآوری و تدوین می شود، و حسین معززی نیا گردآورنده این اثر است.

كتاب 'تماشاگه راز' توسط همسر شهید سید مرتضی آوینی مدیر نشر 'واحه' و با كمك جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس منتشر می شود.

این كتاب شامل: مجموعه گفتگوها، یادداشت ها، نقد فیلم ها و مقالات شهید بزرگوار سید مرتضی آوینی درباره سینمای دفاع مقدس است.



** برگزاری كلاس های فیلمنامه نویسی مهدی سجاده چی در كرمان

همزمان با جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در كرمان كلاس های فیلمنامه نویسی برگزار می شود.

این كارگاه های آموزشی به همت ستاد برگزاری دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت برای استفاده هنرجویان و علاقمندان سینمایی استان كرمان پیش بینی شده است.

كلاس های فیلمنامه نویسی توسط مهدی سجاده چی از فیلمنامه نویسان كشور و از اساتید فیلمنامه نویسی با موضوع 'تبدیل خاطرات به طرح فیلمنامه' برگزار می شود.

همزمان با برگزاری دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس در شهر كرمان چندین كارگاه آموزشی با محوریت موضوعات مختلف برپا می شود.



** فیلم 'هجده روز' از كشور مصر در جشنواره مقاومت و دفاع مقدس

امسال در دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس در قسمت بین‌الملل سه بخش فیلم‌های داستانی، فیلم‌های مستند و فیلم‌های بخش 'عماد مغنیه' را به نمایش درمی‌آید.

فیلم 'هجده روز' به كارگردانی مشترك 'احمد عبدالله' و 'مریم ابواف' از كشور مصر در بخش مسابقه بین الملل فیلم های داستانی حضور دارد.

این فیلم بلند از 10 فیلم كوتاه تشكیل شده و پیش از این در جشنواره فیلم بروكسل نامزد جایزه بزرگ آن بوده است.



** حضور فیلم سینمایی 'خارج از قانون' نامزد دریافت جایزه اسكار در جشنواره مقاومت

فیلم سینمایی 'خارج از قانون' نامزد دریافت جایزه اسكار فیلم خارجی زبان به كارگردانی 'ریچارد بوچارب' محصول مشترك كشورهای فرانسه، الجزایر، تونس، بلژیك و ایتالیا در جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت حضور دارد.

داستان فیلم درباره زندگی سه برادر است كه در مقاطع مختلف زندگی به به تصویر كشیده شده است. از جان‌گذشتگی، ناامیدی، تحت تعقیب قرار گرفتن از سوی نیروهای امنیتی و نظامی و جنگیدن و مبارزه كردن تم اصلی ان فیلم است.



** سینمای جنگ سینمای جهان شمول است

علی اكبر ثقفی معتقد است: جایگاه سینمای دفاع مقدس جایگاه وزین و با ارزشی است و جدا از همه شعارها سینمای جنگ سینمای جهان شمول است.

این كارگردان تفاوت سینمای جنگ ایران با دنیا را در این دانست كه سینمای ما دفاع بوده است و بیشتر به ساحت انسان ها نگاه می شود و به قداست اندیشه و ایمان رزمندگان می پردازد و افزود: اما كشورهای دیگر كمتر به این موضوع پرداخته اند و همیشه لجستیك و تجهیزات جنگ را به نمایش گذاشته اند.

ثقفی با اشاره به این كه، سینمای دفاع مقدس در این سه دهه كمتر به اندیشه رزمندگان پرداخته است گفت: با این كه ما درژانر دفاع مقدس سوژه های بسیاری داریم، اما فكر می كنم اگر هم نسلان ما برای زنده نگه داشتن سینمای دفاع مقدس فكری نكنند بعید می دانم جوانان ما بتوانند در آینده به این موضوع بپردازند.

وی ادامه داد: باید به این سینما بها داد و به خوبی از آن مراقبت كرد تا بدین وسیله ارزش های واقعی شهدا را به تصویر بكشیم و بدانیم ما تنها نمادی از این عزیزان را درست كردیم و واقعیت ها را به شكل صحیحی به تصویر نكشیده ایم.



** فیلم های دفاع مقدس باید در شان رزمندگان باشد

یك كارگردان سینما معتقد است: در طول این سالها فیلم های دفاع مقدس فراز و فرودهایی داشته است و حمایت های لازم از این ژانر صورت نگرفته است.

محمد احمدی گفت: در بین سینماگران عده ای هستند كه ژانردفاع مقدس مهمترین دغدغه آنها بوده است و وظیفه خود می دانستند كه ایران را به خاطر هشت سال رشادت جوانان زنده نگه دارند تا دلاوری های آنها پایمال نشود.

وی افزود: لازم است از خود گذشتگی ها را به جوانانی كه بعد از جنگ به دنیا آمده اند انتقال دهیم و این امر مهم می تواند با نمایش فیلم های مناسب صورت پذیرد.

وی با بیان این كه، حمایت مسئولین در این راستا كمك بزرگی می كند افزود: فیلم های دفاع مقدس هزینه براست و اگر این حمایت ها نباشد دست اندركاران با مشكل مواجهه می شوند و از طرفی باید فیلمی بسازیم كه داستان آن جذاب و در شان رزمندگان ما باشد.



** تولیدات سینمای دفاع مقدس نباید سفارشی باشد

پوریا آذربایجانی با بیان این كه، سینمای دفاع مقدس در دهه60 و 70 بسیار رونق بیشتری داشت، گفت: این ژانر می

تواند طرفدار بسیاری در بین كارگردان ها و تهیه كننده ها داشته باشد، اما به دو دلیل این اتفاق نمی افتد یكی هزینه های بالا برای ساخت این ژانر است كه تهیه كننده های خصوصی از پس آن بر نمی آیند و دیگر این كه ژانر دفاع مقدس موضوع حساس و دولتی است و به همین دلیل مولف زیاد دستش بازنمی باشد و به همین دلیل ممكن است اقبال كمتری پیدا كند.

وی یادآور شد: متاسفانه آنطوركه باید سرمایه گذاری لازم در این ژانر صورت نمی گیرد و فیلم هایی كه امروزه ساخته می شود، شكل خود را از دست داده اند و از رسالت اصلی خود خارج شده اند.

دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس از سوم تا هفتم مهرماه سال جاری در شهر كرمان و همزمان در 9 كشور جهان برگزار می‌شود.

فراهنگ**9266/1594