آستارا ـ رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي آستارا گفت: براي معرفي و گردآوري قابليت هاي فرهنگي و مردم شناختي غرب گيلان ، راه اندازي موزه مردم شناسي در اين شهرستان ضروري است.

بهروز ناظری عصر روز شنبه در جریان بازدید از نمایشگاه نقاشی ترانه هاشم نیا و همچنین نمایشگاه عرضه بخشی از لوازم زندگانی آستارایی ها در دهه های گذشته در مصاحبه با خبرنگار ایرنا افزود: برپایی این نمایشگاه می تواند مقدمه ای برای ایجاد موزه مردم شناسی در شهرستان آستارا باشد.

وی با تجلیل از زحمت كشان عرصه فرهنگ و هنر آستارا و برگزار كنندگان این نمایشگاه بیان كرد: بسیاری از خانه های سنتی شهرستان با داشتن معماری منحصر بفرد می توانند محلی برای راه اندازی موزه مردم شناسی باشد.

وی اضافه كرد: با احداث و راه اندازی موزه مردم شناسی بخش اعظمی از میراث تاریخی و فرهنگی شهرستان از جمله صنایع دستی ، ظروف مختلف سفال و همچنین بخشی از لوازم زندگانی شهروندان آستارایی حفظ و صیانت می شود.

ناظری شهرستان آستارا را دارای پیشینه قدیمی و كهن فرهنگی ذكر كرد و اظهار داشت: تاسیس مدرسه تاریخی حكیم نظامی در آستارا همزمان با تاسیس مدرسه دارالفنون در تهران در سال 1287 گواه روشنی بر این ادعاست.

وی با اشاره به اینكه میراث فرهنگی یك منطقه ای اختصاص به مردم تمام زمان ها دارد ، ادامه داد: در بسیاری از خانه های مسكونی شهروندان آستارایی نمونه ای از صنایع دستی و اشیای قدیمی و با ارزش وجود دارد كه با احداث موزه مردم شناسی می توان ضمن گردآوری این گنجینه های فرهنگی ، آیینه تمام نمای تاریخچه و قدمت شهرستان را به مسافران و گردشگران نشان داد.

وی اضافه كرد: خانه های سنتی شهرستان به جهت داشتن بام های سفالی و همچنین به دلیل دارا بودن حیاطی وسیع با داشتن چاه آب و همچنین تنور نان پزی محل مناسبی برای ایجاد موزه مردم شناسی محسوب می شود.

ناظری طراحی و ایجاد مجسمه های هنرمندان حصیرباف و گلیم باف شهرستان آستارا و همچنین ایجاد مجسمه های شالیكاران زحمتكش در حین كاشت و یا برداشت برنج را از جمله طرح های قابل ارائه در موزه مردم شناسی یاد كرد.

وی افزود: با همكاری اداره كل میراث فرهنگی و صنایع گردشگری استان گیلان ، فرمانداری ، شهرداری و سایر نهادها و دستگاه های دولتی می توان نسبت به ایجاد این مكان ماندگار فرهنگی اقدام كرد.ك/3

7105 / 535/695