'اصغر خلیلی' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: تاریخ معاصر كشور و حماسه و مقاومت ملت مسلمان ایران در برابر پادشاهان زورگو و مستبد سرشار از داستان ها و حوادثی است كه با تبدیل كردن آنها به نمایش علاوه بر انتقال آن رویدادها به نسل جدید مخاطبان می توان دستمایه خوبی برای تولید آثار متعدد نمایشی در كشور یافت.
وی ادامه داد: اجرای آثار نمایشی بر اساس حوادث واقعی، به ویژه اگر آن رویدادها از متن تاریخ معاصر یك كشور برای مخاطبان همان سرزمین اقتباس شده باشد برای مخاطب سرشار از جذابیت است، اما تاریخ معاصر كشورمان به ویژه در بحث تولیدات نمایشی كمتر مورد توجه هنرمندان این عرصه قرار گرفته است.
كارگردان نمایش 'خرمشهر 11' علاقه نداشتن هنرمندان به پژوهش و مطالعه در امر تولیدات نمایشی با اقتباس از تاریخ معاصر ایران را از مهمترین دلایل مهجور ماندن این حوادث برای تبدیل شدن به آثار نمایشی در كشور دانست و گفت: مساله حمایت مادی و معنوی از نمایشنامه نویسان و كارگردانان از یك سو و مطالبه نكردن جامعه مخاطب برای دیدن آن حوادث بر صحنه های نمایشی از سوی دیگر، مهمترین عامل مهجور ماندن گونه 'تئاتر مستند' در كشور است.
به گفته وی، گونه تئاتر مستند علاوه بر آنكه می تواند به بازگویی و بازروایی تاریخ برای مخاطبان بپردازد توانایی موشكافی دلایل آن جنبش ها و روشنگری مخاطبان خود را نیز انجام خواهد داد و از این طریق رسالت آگاهی بخشی هنر نمایش را در كشور با قدرت بیشتری جاری و ساری خواهد كرد.
خلیلی كه این روزها نمایش 'نظمیه زنان' كه روایت دراماتیكی از ماجرای كشف حجاب در دوره پهلوی اول و حادثه كشتار مسجد گوهرشاد را در تالار قشقایی مجموعه تئاترشهر به صحنه برده است، گفت: مساله كشتار مخالفان قانون كشف حجاب در مسجد گوهرشاد یكی از جذاب ترین داستان های مقاومت مردم ایران در برابر ترویج غرب گرایی حكومت پهلوی بود كه تا به حال كمتر در صحنه های نمایشی به روایت آن پرداخته شده است.
وی ادامه داد: روایت اصلی داستان با آمیخته شدن تخیل شخصی به عنوان نویسنده و كارگردان نمایش در عین وفاداری به اصل موضوع به خلق 'نظمیه زنان' انجامید. این اثر به ایستادگی و مقاومت بانوان مسلمان ایرانی در برابر قانونی كه به صورت مستقیم هویت ایرانی و اسلامی آنها را تحت تاثیر منفی قرار می داد، می پردازد.
نمایش 'نظمیه زنان' با بازی كامران تفتی، نرگس محمدی، زری اماد، بیژن افشار، مرضیه صدرایی، امیر كربلایی زاده، نگین ابدالی، مهران مرادی، مجتبی واشیان، علی غیاثوند و میلاد حاجی زاده همه روزه تا پنجم مهر ماه در سالن قشقایی مجموعه تئاترشهر اجرا یم شود.
فراهنگ**9266
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۷:۵۶
تهران- كارگردان نمايش'نظميه زنان' كه با اين اثر، به روايتي دراماتيك از ماجراي كشف حجاب در دوره پهلوي اول و حادثه كشتار مسجد گوهرشاد پرداخته است گفت: حوادث و رويدادهاي تاريخي بستر مناسبي براي توليدات نمايشي در كشور به شمار مي رود.