اروميه - معاون توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي گفت: كشت گياه دارويي 'بادرشبو ' در استان امسال نسبت به سال گذشته افزون بر 40 درصد افزايش يافته است.

مقصود قربانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال 55 هكتار از اراضی آذربایجان غربی زیر كشت بادرشبو رفته است كه نسبت به سال گذشته 15 هكتار افزایش دارد.

وی اضافه كرد: از این میزان مزارع ، افزون بر 800 محصول تولید می شود كه بخش عمده از آن توسط واحد های عرقگیری داخل استان به مصرف می رسد و بقیه نیز در خانه ها به صورت سنتی عرق گیری می شود.

قربانی یاد آور شد: استفاده خانواده ها از عرق این گیاه برای مصارف درمانی و تهیه شربت ، بازار مناسب در داخل و خارج استان و توسعه واحد های عرق گیری صنعتی عامل افزایش زیر كشت این محصول می باشد.

قربانی گفت: با توجه به ارزش اقتصادی و درآمد زایی و اشتغالزایی این محصول ، پیش بینی می شود امسال افزون بر هشت میلیارد ریال تنها نصیب كشاورزان این محصول می شود.

وی اظهار كرد: این گیاه به علت نیاز كم به آب در طول مراحل كشت، اهمیت دارویی آن و پتانسیل بالای استان در تولید، جز گیاهانی است كه كشت و افزایش سطح زیر كشت آن در برنامه توسعه كشت گیاهان دارویی استان در نظر گرفته شده است

قربانی گفت: مرداد ماه استحصال گیاه بادرشبو در آذربایجان غربی آغاز می شود و تا اواخر شهریور ماه ادامه دارد.

بادرشبو، بویی خوش و دلپذیر همچون بوی بادرنجبویه دارد، كه آن را التیام بخش زخم می دانند و از عرق بادرشبو به عنوان تقویت كننده قلب و آرامبخش استفاده می‌شود.

گیاه بادرشبو دارای خواص آرامش‌ بخش، اشتها آور و ضد نفخ است كه در نواحی كوهستانی می روید ولی امروز به علت خواص دارویی و مزیت های اقتصادی در شرایط مزارع آبی نیز كشت می شود.

7125/583