كوالالامپور - مسجد 'سلطان صلاح الدين عبدالعزيز شاه' مالزي از باشكوهترين مساجد شرق آسيا است. اين مسجد كه به سبك معماري منحصربفرد اسلامي بنا شده، هر روزه پذيراي هزاران نمازگزار و گردشگر است.

به گزارش ایرنا از مالزی، این مسجد در غرب كوالالامپور پایتخت مالزی واقع شده و برای رسیدن به این مسجد باید راه 35 كیلومتری را طی كرد.

مسجد سلطان صلاح الدین عبدالعزیز شاه كه به مسجد شاه علم و مسجد آبی نیز معروف است بزرگترین مسجد مالزی محسوب می‌شود.

این مسجد با برخورداری از چهار مناره به طول 142.3 متر یكی از شاهكارهای معماری اسلامی است كه روزانه ظرفیت پذیرش 24 هزار نمازگزار را دارد.

این مسجد با گنبدی بزرگ كه با رنگهای آبی و سفید نقاشی شده از جاذبه های گردشگری مالزی است.

كلنگ ساخت این مسجد در 14 فوریه 1974 (26بهمن 1351) به زمین زده شد و پس از 14سال در 11 مارس 1988 میلادی به بهره برداری رسید.

این مسجد در شهر شاه علم بنا شده كه در 35 كیلومتری غرب كوالالامپور واقع است.

البته مالزی مساجد بزرگ دیگری هم دارد كه نگارا، زاهر، ولایت، مسجد آهنی و مسجد كوالالامپور ازجمله آنها است.



** مسجد نگارا

مسجد نگارا به عنوان مسجد ملی مالزی با 52 هزار متر مربع فضای سبز و گنجایش 15 هزار نمازگزار در قلب شهر كوالالامپور واقع شده است.

در معماری این بنا كه با مصالح سیمانی پایه ریزی شده، نمادهایی از مالزی تازه استقلال یافته در دهه 60 میلادی به وضوح به چشم می خورد.

این مسجد 45 ساله بارها نوسازی شده است. این بنا در سال 1987 میلادی به طور كلی نوسازی شد.



** مسجد زاهر

مسجد زاهر در ایالت 'كداح' مالزی و در شهر الورستار پایتخت ایالت كداح است كه در ابتدای قرن بیستم ساخته شد و جدا از معماری شاخص خود به محل برگزاری مراسم سالانه مسابقات قرائت قرآن مالزی نیز شهرت یافته است.

این مسجد یكی از معروفترین و متمایزترین شاخصه های معماری ایالت كداح است. مسجد كداح را با مناره های با شكوه و گنبدهای سیاه رنگش، نمونه زیبای معماری مالایی- اسلامی می دانند.

مسجد زاهر مالزی به طور رسمی روز 15 اكتبر سال 1915 توسط سلطان عبدالحمید حلیم شاه بیست و پنجمین سلطان ایالت كداح افتتاح شد.

این مسجد یكی از بزرگترین و قدیمی ترین مساجد مالزی است و سالانه مراسم مسابقات قرائت قرآن مالزی در آن برگزار می شود.



** مسجد ولایت

در نزدیكی مركز بزرگ تجاری و محل نمایشگاههای بین‌المللی مالزی مسجد 'فدرال' كه به مسجد 'ولایت' مشهور است واقع شده، مسجدی با 22 گنبد كه از فرهنگ و معماری خاورمیانه تأثیر گرفته است.

این مسجد در زمینی به وسعت 13.4 هكتار و زیر بنای 37 هزار متر مربع احداث شده و به عنوان چهل و چهارمین مسجد ساخته شده توسط دولت مالزی بعد از استقلال این كشور شناخته می شود و از جاذبه های توریستی كوالالامپور است.



** مسجد آهنی

مسجد 'تانكو میزان زین العابدین' معروف به مسجد آهنی دومین مسجد بزرگ شهر 'پوتراجایا' بعد از مسجد 'پوترا' است.

این مسجد كه در روبروی عدالتخانه این شهر بنا شده ساخت آن سال 2004 شروع و بعد از نوسازی و ساخت بناهای جانبی در سال 2009 بطور كامل به بهره برداری رسید و سرانجام در 11 ژوئن امسال بطور رسمی افتتاح شد.

این مسجد به عنوان جدیدترین جاذبه توریستی در شهر پوتراجایا و عبادتگاه شهروندان پوتراجایا كه بیشتر آنها مسلمان هستند، شناخته شده است.



** مسجد جامع كوالالامپور

مسجد جامع كوالالامپور از كهن ترین مساجد مالزی و قدیمی‌ترین مسجد كوالالامپور است. این مسجد در محل به هم پیوستن دو رود كلانگ و گومباك در محله تون پرئا واقع شده است.

آساق ** 335**1577