'داوود كیانیان' روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: بدون هیچ اغراقی باید عنوان كرد كه تئاتر كودك و نوجوان طی یكی دو دهه اخیر در زمینه آموزش و برنامه ریزی علمی و آكادمیك در دو حوزه دانشگاهی و هنرمندان فعال در این عرصه دچار آسیب های متعددی بوده است و نكته تلخ ماجرا این است كه هنرمندان این عرصه نیز كمتر تمایلی به ارتقای سطح دانش علمی خود نشان داده اند.
كارگردان نمایش 'غیرازخداهیچكس نبود' ادامه داد: تئاتر كودك و نوجوان در تمامی كشورهای صاحب نمایش به عنوان سخت ترین و پیچیده ترین گونه نمایشی به شمار می رود و حتی در برخی از كشورها تا هنرمندان سابقه بیست الی بیست و پنج ساله در زمینه كار مطالعاتی و پژوهشی در هنر نمایش نداشته باشند؛ اجازه تولید و اجرای آثار تئاتری با محتوای كودك و نوجوان به آنها داده نمی شود.
نویسنده مقاله پژوهشی 'شیوه فطری اجرا' كه به زودی برای دفاع از تئوری مطرح شده خود در این مقاله، عازم آمریكا خواهد شد خاطرنشان كرد: طی دو دهه اخیر هیچ اقدامی برای آموزش و برگزاری كلاس های علمی جهت مدیران، مسوولان، برنامه ریزان و هنرمندان فعال در این عرصه صورت نگرفته است، در حالی كه بخش قابل توجهی از تئاتر كودك با علم و دانش فعالان آن از دنیای پیچیده و حساس كودك و نوجوان در ارتباط مستقیم قرار دارد.
كارگردان نمایش 'صد بار اگر توبه شكستی بازآ' ادامه داد: مساله بعدی به اختلاف در حمایت مالی مدیران دولتی از تولیدات آثار نمایش كودك و نوجوان در قیاس با سایر گونههای تئاتری جاری در كشور باز می گردد ومتاسفانه همین امر باعث شده تا هنرمندان برجسته، خبره و پیشكسوت تئاتر كودك برای امرار معاش به سمت تولید سایر گونه های نمایشی حركت كنند.
وی افزود: این اتفاق باعث شده تا عرصه نمایش كودك و نوجوان از نام های بزرگ و تجربه های غنی هنرمندان قدیمی آن خالی شود.
كیانیان از توجه ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور هنری این وزارتخانه ومركز هنرهای نمایشی به برگزاری نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر كودك و نوجوان در همدان ابراز خشنودی كرد و گفت: برگزاری جلسات شورای سیاستگذاری این جشنواره با حضور وزیر ارشاد، مدیران ارشد حوزه تئاتر و هنرمندان پیشكسوت، اتفاق خوشایندی است كه امیدواریم در آینده نیز ادامه داشته باشد و تنها به برگزاری این جشنواره محدود نباشد.
كارگردان نمایش 'راز درخت مقدس' اظهار داشت: توجه به تئاتر كودك و نوجوان، توجه به آینده فرزندان این مرز و بوم و تضمین كننده سلامت فرهنگی، روحی، روانی و اجتماعی جامعه است و در حقیقت نباید فراموش كنیم كه برداشتن هر گام در راستای حمایت از اینگونه نمایشی، در حقیقت یك گام نزدیك شدن به سطح ایده آل رشد فرهنگی جامعه است.
نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر كودك و نوجوان به دبیری شهرام كرمی و مشاركت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان 16 تا 22 مهرماه امسال در همدان برگزار می شود.
فراهنگ**9266**1588
تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۱
تهران- پيشكسوت تئاتر كودك و نوجوان با اعتقاد به اين نكته كه طي دو دهه اخير اين گونه تئاتري از ضعف آموزش و برنامه ريزي منسجم در رنج بوده است از توجه ويژه و جدي مسوولان و مديران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به هنرهاي نمايشي بويژه تئاتر كودكان ابراز خشنودي كرد.