اروميه - مسئولان آموزش و پرورش آذربايجان غربي با توجه به نقش فضاهاي آموزشي در تربيت نيروي انساني كارآمد و مورد نياز جامعه، گامهايي را براي توسعه و تجهيز فضاهاي آموزشي در اين استان برداشته و شروع كرده اند.

مدیران آموزش و پرورش آذربایجان غربی می گویند: هرچه فضاهای آموزشی شاداب تر و متناسب تر با روحیات دانش آموزان و همگام با پیشرفتهای علمی و نوآوریهای روز تدارك دیده شود بی تاثیر بر رشد یادگیری دانش آموزان نخواهد بود.

كارشناسان مسایل آموزشی نیز اعتقاد دارند، آموزش و پرورش زیربنای توسعه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جامعه است و بررسی عوامل موثر بر پیشرفت جوامع بیانگر این است كه آموزش و پرورش هر جامعه ای در تربیت نیروهای انسانی توانمند و كارآمد نقش غیرقابل انكاری دارد.

این كارشناسان می گویند: توسعه در هر كشور نیازمند داشتن انسانها و نیروی انسانی كارآمد و آگاه است و تربیت این افراد نیز در دستگاه آموزش و پرورش انجام می شود.

هرچه آموزش و پرورش در راستای توسعه و تجهیز و به روزرسانی امكانات خود پیشرفت داشته باشد گامهای ترقی و حركت به سوی توسعه در جامعه سریعتر طی می شود.

مدیركل آموزش و پرورش آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت فضای آموزشی در آموزش و پرورش می گوید:با توجه به تدوین سند ملی آموزش و پرورش و گسترش عدالت آموزشی در مناطق مختلف استان، استانداردسازی و مقاوم سازی مدارس در دستور كار آموزش و پرورش قرار دارد.

ولی سمرقندی می افزاید: با افزایش اعتبارات عمرانی در استان در راستای احداث فضای جدید آموزشی، مقاوم سازی و استانداردسازی احداث 100 پروژه آموزشی با 800 كلاس درس و بازسازی 470 كلاس و مقاوم سازی بیش از 500 كلاس درس از محل اعتبارات طرح ملی مقاوم سازی در دستور كار قرار گرفته است.

وی گفت: افزون بر 570 هزار دانش آموز در 5500 مدرسه استان و در قالب 25 هزار كلاس درس مشغول به تحصیل هستند كه این موضوع باعث مضاعف شدن تلاش مسئولان این بخش در راستای توسعه و ارتقا كیفی و كمی آموزش و پرورش استان می شود.

مدیركل نوسازی و تجهیز مدارس آذربایجان غربی نیز می گوید: در سال تحصیلی جدید تعداد 151 پروژه آموزشی و پرورشی با 789 كلاس درس و شش باب سالن ورزشی با زیربنای كل 90 هزار و 531 مترمربع و 340 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات عمرانی استانی و ملی توسط اداره كل نوسازی و تجهیز مدارس استان تكمیل و تحویل آموزش و پرورش می شود.

فریبرز اسمعیل زاده افزود: تعهدات خیرین مدرسه ساز در چهاردهمین جشنواره خیرین مدرسه ساز استان افزون بر 210 میلیارد ریال بوده است كه هم اكنون تكمیل 15 پروژه مردمی و مشاركتی جدید با 100 كلاس درس از محل مشاركت خیرین نیز در استان در حال اجراست.

وی اظهار كرد: از محل اعتبارات توسعه زیرساختهای ورزشی، احداث سه باب استخر آموزشی و 12 باب سالن ورزشی در استان در حال احداث است.

اسمعیل زاده گفت: اعتبارات عمرانی اداره كل نوسازی و تجهیز مدارس استان از محل اعتبارات عمرانی استان 270 میلیارد ریال و از محل طرح ملی تخریب و بازسازی و مقاوم سازی 400 میلیارد ریال است.

وی اظهار كرد: كمتر از 30 درصد اعتبارات ملی استان تخصیص یافته است كه در صورت تخصیص اعتبارات تكمیل پروژه های آموزشی به سرعت انجام می گیرد.

وی با اشاره به نیاز آذربایجان غربی به 2400 كلاس درس برای رسیدن به متوسط كشوری اظهار كرد: میانگین كشوری تراكم دانش آموزی در كلاس در مدارس شهری كشور 29 نفر و در مدارس شهری آذربایجان غربی 42 نفر است.

مدیركل نوسازی و تجهیز مدارس آذربایجان غربی افزود: تراكم دانش آموز در مدارس روستایی كشور 16 نفر و در مدارس روستایی آذربایجان غربی 19 نفر است.

اسمعیل زاده گفت: پیش بینی می شود با احداث كلاسهای مورد نیاز در طی برنامه پنج ساله تراكم دانش آموزی آذربایجان غربی در كلاسها به میانگین كشوری برسد.

وی با اشاره به تخریب، بازسازی و مقاوم سازی كلاسها در استان نیز اظهار كرد: از آغاز طرح بازسازی و مقاوم سازی در استان افزون بر چهار هزار كلاس درس در آذربایجان غربی تخریبی بود كه با توجه به اعتبارات تامین شده دو هزار كلاس درس از شش سال پیش تاكنون بازسازی و 1500 كلاس جایگزین و 500 كلاس نیز در حال بازسازی است.

مدیركل نوسازی و تجهیز مدارس آذربایجان غربی گفت: كلاسهای مقاوم سازی شده نیز 6500 كلاس است كه تاكنون عملیات مقاوم سازی 700 كلاس به اتمام رسیده و 500 كلاس درس نیز در حال مقاوم سازی است.

وی اظهار كرد: از كل كلاسهای استان 59 درصد مقاوم، 30 درصد نیازمند مقاوم سازی و 11 درصد تخریبی هستند.

اسمعیل زاده افزود: كلیه مدارس بر اساس استانداردهای آموزشی احداث و تجهیز می شوند و مقررات ملی ساختمان در این مدارس رعایت می شود.

وی اظهار كرد: با رعایت مقررات ملی ساختمان در ساخت و سازهای انجام شده در حوزه آموزش و پرورش افزون بر 30 درصد در مصرف سوخت در این طرح های آموزشی صرفه جویی شده است.

وی اظهار كرد: خرید تجهیزات مدارس بر اساس استانداردهای ابلاغی آموزش و پرورش انجام می شود و كلیه مدارس احداثی دارای آزمایشگاه، وسایل آموزشی و كلاسهای مجهز به تجهیزات هوشمند هستند.

از مجموع 570 هزار نفر دانش آموز مقاطع مختلف آذربایجان غربی، 302 هزار نفر در مقطع ابتدایی و بقیه در مقاطع راهنمایی و متوسطه مشغول به تحصیل هستند.

7125/581