به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، 'قباد میمنت آبادی' روز سه شنبه در نشست خبری هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان، گفت: این رویداد نمایشی در هفتین دوره خود به لحاظ كیفی و كمی تحولی چشمگیری یافته و تمامی تلاش مسوولان استان كردستان بر این است تا جشنواره آبرومندی برگزار شود.
وی افزود: تئاتر خیابانی به علت انتقال پیام بدون واسطه، بیشترین تاثیر را بر مخاطب دارد و باید از این ظرفیت برای گسترش مفاهیم و ارزش های انقلاب اسلامی استفاده كرد.
مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان كردستان، با اشاره به تلاش استكبار و به گفته وی آمریكا و رژیم صهیونیستی در هجمه به ارزش های اسلامی، خواستار مقابله با این اقدامات از طریق ابزار هنر بویژه تئاتر خیابانی شد.
میمنت آبادی، جهت حركت تئاتر خیابانی را در مسیر دستیابی به تئاتر ملی دانست و گفت: استان كردستان و شهرهای آن، به خاطر میزبانی از جشنواره های متعدد تئاتری از جمله تئاتر خیابانی مریوان و جشنواره تئاتر شهروند سقز طی سال، به قطب هنر نمایش كشور تبدیل شده است.
دبیر هفتمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان سپس به معرفی این رویداد هنری پرداخت و گفت: 281 طرح برای شركت در این جشنواره مشتمل بر 134 طرح از تهران و 157 طرح از شهرستان ها به دبیرخانه جشنواره ارسال شد كه از این تعداد 31 طرح پذیرفته شدند.
میمنت آبادی گفت: این جشنواره با حضور چهار كشور و نیز 31 طرح از 18 شهرستان كشور برگزار می شود.
وی افزود: این جشنواره از ششم مهر ماه و با اجراهای كارناوالی و حركت گروه های تئاتر خیابانی در شهر مریوان آغاز می شود و روز 11 مهر ماه پایان می یابد.
دبیر هفتمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان ادامه داد: این رویداد در پنج بخش شامل مسابقه بین الملل و ایران با 22 اثر، كودك و نوجوان پنج اثر، بومی - محلی چهار اثر، كارگاه ها و نشست است.
میمنت آبادی از لهستان، فرانسه، آلمان و عراق به عنوان كشورهای میهمان این جشنواره یاد كرد و افزود: دو كارگاه آموزشی منجر به تولید، از فرانسه، لهستان و آلمان در این دوره برگزار می شود و كشور عراق نیز با دو نمایش از شهرهای 'كویه' و 'كركوك' در این جشنواره حضور دارد.
وی گفت: در بخش نشست نیز موضوع 'طرح و ایده اجرایی در تئاتر خیابانی' با سخنرانی عبدالحی شماسی برپا می شود.
دبیر هفتمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان افزود: مریم معترف، افشین خورشید باختری و شهرام كرمی طرح های تهرانی و محمدرضا الوند، شهرام كرمی و بهار لطافتیان طرح های شهرستانی راه یافته به جشنواره را انتخاب كرده اند.
** تئاتر خیابانی جایگاه خود را پیدا كرده است
مدیر مركز هنرهای نمایشی نیز در این نشست با اشاره به درخواست مكرر استانها برای میزبانی از جشنواره های تئاتری گفت: جشنواره تئاتر خیابانی اكنون جایگاه خود را پیدا كرده و مبلغ خوبی برای هنر نمایش كشور شده است.
'قادر آشنا' به میزبانی شهر مریوان به عنوان نقطه صفر مرزی اشاره كرد و افزود: انتخاب این شهر در نقطه صفر مرزی بیانگر استقرار امنیت در كشور و نیز بسترهای است كه در این شهر برای میزبانی از جشنواره فراهم شده است.
وی ادامه داد: در این دوره، دبیرخانه دائمی جشنواره تئاتر خیابانی مریوان در این شهر مستقر و افتتاح خواهد شد و از هر اقدامی برای غنای این رویداد نمایشی كوتاهی نمی شود.
آشنا، آموزش را به عنوان یكی از رویكردهای اصلی این جشنواره برشمرد و همچنین از تدوین پیش نویس اولیه تئاتر خیابانی و خبر داد.
مدیر مركز هنرهای نمایشی به مطالبات گروه های تئاتر خیابانی اشاره كرد و گفت: بخش اولیه معوقه گروه های تئاتر خیابانی اكنون پرداخت شده و بخش دیگر این معوقه نیز در فرصت بعدی به این گروه ها تعلق خواهد گرفت.
** 205 فضای نمایشی در سراسر كشور ایجاد و شناسایی شده است
مدیر دفتر تئاتر خیابانی مركز هنرهای نمایشی نیز در این نشست به محورها و اقدامات صورت گرفته توسط این دفتر طی دو سال گذشته پرداخت و گفت: اجرای عمومی آثار خیابانی به عنوان یكی از رویكردهای اصلی، در دستور كار قرار داشت، كه با توجه به این رویكرد سال گذشته(1390) 1860 اجرا توسط 386 گروه نمایشی صورت گرفت.
'مجید امرایی'، یافتن تعریف 'خاص' برای گونه تئاتر خیابانی را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و افزود: تعریف جدید، ظرفیت های جدید و در پی مطالباتی جدیدی را رقم زد و منجر به ایجاد و شناسایی 205 فضای دایمی مختص تئاتر خیابانی در سراسر كشور شد.
وی توجه به 'پژوهش' را از دیگر محورهای پیگیری شده توسط دفتر تئاتر خیابانی عنوان كرد و گفت، چهار مركز تولید تئاتر خیابانی با رویكرد پژوهشی اكنون راه اندازی شده است؛ امیدوارم همزمان با ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره تئاتر خیابانی در مریوان، كارگاه آموزشی دائمی این گونه نمایشی نیز در این شهر افتتاح شود.
امرایی، اعزام گروه های تئاتر خیابانی به جشنواره بین المللی را از دیگر فعالیت های این دفتر برشمرد و افزود: 12 گروه تئاتر خیابانی از سال گذشته تاكنون به جشنواره های بین المللی اعزام شده اند.
وی با تاكید بر نقش و كاركرد تئاتر خیابانی، توسعه تئاتر ملی را در گرو توسعه تئاتر خیابانی دانست.
مدیر دفتر تئاتر خیابانی مركز هنرهای نمایشی به بخش مسابقه ملی و بین الملل هفتمین جشنواره تئاتر خیابانی اشاره كرد و گفت: در این دوره پنج گروه خارجی از كشورهای آلمان با یك نمایش، فرانسه با یك نمایش، لهستان با یك نمایش و عراق با دو نمایش به همراه 7 هفت اثر ایرانی به رقابت می پردازند.
وی افزود: آثار این بخش به سی ویكمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و نیز 15 اثر از این جشنواره به نخستین جشنواره تئاتر خیابانی ایران كه فروردین سال آینده برگزار می شد، معرفی خواهند شد.
امرایی گفت: هادی مرزبان، محمدحسین ناصربخت، مریم معترف، علی ظفر قهرمانی نژاد، حسین عاطفی و نصرالله قادری داوری بخش مسابقه جشنواره را برعهده خواهند داشت.
فراهنگ ** 1071**1588
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۱
تهران - دبير هفتمين جشنواره بين المللي تئاتر خياباني، استان كردستان را به خاطر ميزباني از جشنواره هاي متعدد تئاتري، قطب نمايشي كشور ناميد.