تهران- سرپرست سازمان فضايي ايران از پرتاب ماهواره هاي شريف و ناهيد در سال جاري خبر داد وگفت : اين دو ماهواره توسط ماهواره بر سفير يك B پرتاب مي شوند .

'حمید فاضلی' روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود : ماهواره شریف كه توسط محققان دانشگاه صنعتی شریف در حال ساخت است امسال توسط ماهواره بر سفیریك B پرتاب می شود. این ماهواره آخرین ماهواره از سری ماهواره های دانشجویی طراحی و ساخته شده در كشور خواهد بود كه به فضا پرتاب می‌شود.

سرپرست سازمان فضایی ایران خاطرنشان كرد كه پروژه ماهواره ناهید نیز درپژوهشكده سامانه های فضایی سازمان فضایی ایران تعریف شده بود و قرار است این ماهواره نیز تا پایان امسال پرتاب شود. این ماهواره دارای فناوری جدیدی است . براین اساس صفحات خورشیدی تامین كننده توان ماهواره در مدار زمین امكان بازشدن دارند و می توانند انرژی خورشیدی را كسب كنند .

وی افزود: این ماهواره ماموریت تصویربرداری دارد و قرار است توسط ماهواره بر سفیر یك B پرتاب و در مدار لئو با ارتفاع 250 تا 370 كیلومتر قرار گیرد.

سرپرست سازمان فضایی خاطرنشان كرد ماهواره های امید و نوید توسط ماهواره بر سفیر یك A پرتاب شدند و در حال حاضر طراحی وساخت بسیاری از ماهواره های كلاس B در كشور آغاز شده است.

سرپرست سازمان فضایی ایران همچنین در مورد پرتاب ماهواره های سنگین توسط محققان ایرانی گفت: در صورت آماده شدن ماهواره بر سیمرغ توسط سازمان هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ماهواره های سنگین تر با عمر مداری بالاتر به فضا پرتاب خواهند شد.

وی افزود: همچنین به محض آماده شدن پایگاه پرتاب امام خمینی ( ره ) در منطقه جنوب شرق كشور، آزمایش های اولیه پرتاب ها توسط ماهواره بر سیمرغ انجام خواهد شد.ماهواره بر سیمرغ قادر خواهد بود تا نیروی پیشران چهار برابری ماهواره بر سفیر را ایجاد كند و خواهد توانست تا ماهواره هایی با وزن 100 كیلوگرم را تا ارتفاع 500 كیلومتر پرتاب كند.

سرپرست سازمان فضایی ایران درباره ساخت ماهواره ظفر گفت: قرار داد ساخت ماهواره ظفر از سال گذشته بین سازمان فضایی ایران و دانشگاه علم و صنعت بسته شده است و در حال حاضر این ماهواره در مرحله آماده سازی و نمونه اولیه آن آماده شده است.

وی اظهار داشت: این ماهواره دارای سه دوربین با دقت تصویربرداری 80 متر است و سیستم كنترل آن نسبت به ماهواره های قبلی بسیار ارتقا یافته است. عمر مداری این ماهواره یك و نیم سال و قرار است توسط ماهواره بر سیمرغ پرتاب شود و در مدار 500 كیلومتری قرار گیرد.

سرپرست ساز مان فضایی ایران درباره ماهوراه طلوع گفت: ماهواره' طلوع یك ' توسط متخصصان صاایران تولید شده است و قرار است توسط ماهواره بر سیمرغ پرتاب شود . با پرتاب این ماهواره كشور به سمت عملیاتی شدن و كاربردی كردن ماهواره های سنجش از راه دور با دقت و سرعت بیشتر تصویربرداری ، گام برمی دارد.

علمی**9190**1581