تهران – تحقيقات اخير دانشمندان فنلاندي حاكي از آن است كه مصرف گوجه فرنگي احتمال بروز سكته مغزي را تا 59 درصد كاهش مي دهد.

به گزارش 'ساینس'، گوجه فرنگی حاوی یك آنتی اكسیدان قوی به‌نام ' لیكوپن ' است. این آنتی اكسیدان باعث خنثی‌شدن رادیكال‌های آزاد در بدن می‌شود. علاوه بر این از آسیب‌دیدن 'DNA ' در سلول جلوگیری می‌كند و منجر به افزایش عملكرد سلول‌ها می‌شود.

بدن به‌طور طبیعی قادر به تولید این آنتی اكسیدان نیست بنابراین باید از طریق مواد غذایی وارد بدن شود.

علاوه بر گوجه فرنگی و غذاهای حاوی رب گوجه ، هندوانه و گریپ فروت صورتی نیز حاوی این آنتی اكسیدان هستند.

این ماده غذایی علاوه بر جلوگیری از بروز سكته مغزی، با انواع سرطان و بیماری ها قلبی نیز مبارزه می‌كند.

مصرف روزانه گوجه فرنگی خطر ابتلا به سرطان پروستات و دهانه رحم را تا 35 درصد كاهش می‌دهد.

علمی ** 9259**1581