به گزارش خبرنگار ایرنا , فرماندار قائمشهر در این نشست به نامگذاری چهاردهم آبان ماه به عنوان روز مازندران اشاره كرد و گفت : با تشكیل این ستاد در قائمشهر ، هماهنگی برگزاری برنامه های فرهنگی - هنری با هدف احیای فرهنگ بومی و محلی مازندران در این هفته در شهرستان های قائمشهر ، سوادكوه و جویبار انجام می شود.
' علی پیرفلك ' افزود : در حالی كه دشمنان با ترویج فرهنگشان به دنبال از خود باختگی نسل جوان ما هستند ، می توان با احیای آداب و رسوم بومی فراموش شده خودمان ، افراد را در مقابل این از خودباختگی واكسینه كنیم.
وی با تاكید بر ضرورت احیای فرهنگ بومی مازندران با هدف از بین بردن زمینه های از خود باختگی فرهنگی جوانان ، گفت : پشت كردن به ارزش ها و رسوم كهن بومی سبب ایجاد مشكلاتی در جامعه بویژه در خانواده ها می شود.
فرماندار قائمشهر از برگزاری آیین های هفته مازندران به عنوان روزنه امیدی برای احیای فرهنگ بومی و محلی این استان یاد كرد و افزود : این برنامه ها در شناساندن فرهنگ بومی به نسل امروزی بسیار تاثیرگذار هستند.
فرماندار جویبار هم در این نشست به فلسفه نامگذاری روزی به عنوان روز مازندران اشاره كرد و گفت : بیعت مازندرانی ها با ' حسن بن زید علوی ' و پذیرش دین اسلام و مذهب شیعه توسط آنان در روز چهاردهم آبان ماه ، علت این نامگذاری است.
' امید نیك نژاد ' با تاكید بر برگزاری برنامه های این هفته با محوریت پذیرش علویان توسط مازندرانی ها ، افزود : برنامه های فرهنگی برای ترویج فرهنگ بومی مازندران با همكاری مراكز علمی و دانشگاه ها در این هفته برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد : برپایی نمایشگاه های صنایع دستی با توجه به قدمت این هنر به عنوان بخشی از فرهنگ بومی و محلی مازندران و برگزاری مسابقه كشتی ' لوچو ' به عنوان یك رشته ورزشی متعلق به مازندران ، از جمله این برنامه ها است.
معاون فرماندار شهرستان سوادكوه نیز در این جلسه گفت : هر چند احیای فرهنگ بومی مازندران دیر آغاز شد ، ولی برگزاری برنامه های هفته مازندران در سال های اخیر تا حدودی در احیای این فرهنگ تاثیر داشته است.
' لهراسب رحمتی ' افزود : جوانان جامعه ما از فرهنگ بومی و علوی دور شده اند كه نحوه پوشش و برخورد جوانانمان حكایتگر این امر است.
وی گفت : برگزاری برنامه های بومی و محلی در سوق دادن جوانان به سمت فرهنگ بومی بی تاثیر نیست.
سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان های قائمشهر و جویبار نیز در این نشست گفت : مازندران با حكومت علویان شكل گرفت و می بایست در برنامه های هفته مازندران توجه به بقاع متبركه و امامزادگان لحاظ شود.
حجت الاسلام ' فتاح سوادكوهی ' افزود : مازندرانی ها سنت های خوبی داشته اند و با وجود پذیرش دین اسلام ، این سنت ها را حفظ كرده اند.ك/3
7329/1654
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۵
ساري - ستاد برگزاري برنامه هاي هفته مازندران شهرستان هاي قائمشهر ، سوادكوه و جويبار روز پنجشنبه با برگزاري نشست هم انديشي فرمانداران اين سه شهرستان در قائمشهر تشكيل شد.