تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۵

گروه اسناد و اطلاع رساني-امروز سي سال از شهادت روحاني مبارز آيت الله اشرفي اصفهاني مي گذرد، پنجمين شهيد محراب كه در سنگر نماز جمعه آماج خشم گروهك منافقين قرار گرفت و به ديدار معبود شتافت.

'آیت اللّه عطاءاللّه اشرفی اصفهانی' در سال 1281 هجری خورشیدی در خمینی شهر، اصفهان پا به عرصه گیتی نهاد. وی تحصیلات ابتدایی را در زادگاه خویش سپری كرد و سپس به منظور ادامه تحصیل به اصفهان رفت و به مدت 10 سال در حوزه علمیه اصفهان به تحصیل علوم حوزوی پرداخت و از محضر استادان بزرگی همچون آیت الله سید مهدی درچه ای و آیت الله سید محمد نجف آبادی بهره جست.

وی در 22 سالگی به منظور كسب مدارج عالیه علوم اسلامی رهسپار حوزه علمیه قم شد و از حضور آیات عظام و مراجع عالیقدری چون 'شیخ عبدالكریم حائری'،'حاج سید محمد تقی خوانساری'، 'سید صدرالدین صدر'، 'سید محمد حجت' و 'آیت الله بروجردی' كسب فیض كرد.

'آیت اللّه اشرفی اصفهانی' در طول دوران تحصیل در حوزه علمیه قم همواره در كلاس های درس آیت الله بروجردی حضور می یافت و اشتیاق فراوانش در فراگیری علوم، موجب دوستی و علاقه بسیار بین او و آیت الله بروجردی شد. در نهایت وی با تلاش و كوشش در 40 سالگی به درجه اجتهاد رسید وبنا به درخواست آیت الله بروجردی در سال 1335 هجری خورشیدی رهسپار كرمانشاه شد، در این شهر وی در مسیر آگاهی مردم پیرامون مسایل سیاسی روزگام های مثبتی برداشت و به همین جهت مورد آزار و اذیت نیروهای حكومت پهلوی قرار گرفت.

با اوج گیری انقلاب، آیت الله اشرفی اصفهانی فعالیت های بسیاری را در كرمانشاه شروع كرد. وی با برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای 19 دی و مراسم بزرگداشت شهادت آیت اللّه سیدمصطفی خمینی فرزند امام خمینی(ره) و ایراد سخنرانی های گوناگون، اهالی آن شهر را برای مبارزه با عوامل رژیم آماده كرد.

وی هماره در حركت های مردمی علیه رژیم پهلوی در صف نخست و در كنار ملت ایران بود و در تظاهرات عاشورا و تاسوعای سال 1357 توسط ساواك دستگیر و در كمیته شهربانی تهران زندانی شد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دستور امام خمینی(ره) وی امام جمعه كرمانشاه شد و در این مقام خدمات ارزنده ای برای ثبات و تداوم انقلاب اسلامی، ارایه كرد.

با شروع جنگ تحمیلی وی در خطبه‌های نماز جمعه و دیگر سخنرانی ها به بسیج همه جانبه مردم برای حضور در جبهه می پرداخت و بر این مساله تاكید داشت و خود نیز با حضور در جبهه‌های جنگ ضمن دیدار با رزمندگان باعث دلگرمی آنان می شد.

در پشت جبهه هم آیت الله اشرفی اصفهانی خدمات و فعالیت های ارزنده ای انجام داد كه می توان از افتتاح حسابی در بانك برای جمع آوری كمك های نقدی به جبهه ها و ایجاد حساب برای كمك به مهاجران جنگ نام برد.

از دیگر خدمات فرهنگی این مجاهد و عالم عالیقدر می توان به تاسیس حوزه علمیه امام خمینی(ره) در كرمانشاه ، بازسازی مدرسه آیت الله بروجردی، توسعه كتابخانه آن مدرسه و راه اندازی حوزه علمیه خواهران اشاره كرد.

ایشان هماره در ایجاد وحدت كامل بین روحانیت شیعه و سنی می كوشید و در این راه قدم های اساسی برداشت. آیت الله اشرفی اصفهانی، فقیه و مجاهدی خستگی ناپذیر بود و در طول عمر پر بركت خویش به تربیت شاگردان برجسته ای همت گماشت، او نه تنها در راه تعلیم و تربیت انسان ها كوشید بلكه در زمینه پژوهش و تحقیق نیز خدمات بی شماری را به كشور عرضه كرد و از خود آثار ارزشمندی همچون البیان، تفسیر قرآن، خلاصه ای از تفاسیر شیعه و سنی، مجمع الشّتات، مجموعه ای درباره حروف مقطعه قرآن و ... را به یادگار گذاشت.

سرانجام این عالم وارسته و فقیه گرانقدر پس از سال ها مجاهدت در راه اسلام و خدمت به ایران اسلامی در 23 مهرماه 1361 در محراب مسجد جامع كرمانشاه و هنگام اقامه نماز جمعه به دست گروهك منافقین به شهادت رسید و پیكر مطهرش در گلستان شهدای تخت فولاد اصفهان به خاك سپرده شد.

معمار كبیر انقلاب، امام خمینی(ره) درباره آیت الله اشرفی اصفهانی فرمودند:'مرحوم شهید بزرگوار حاج آقا عطاءاللّه اشرفی اصفهانی را در این مدت طولانی به صفای نفس و آرامش روح و اطمینان قلب و خالی بودن از هواهای نفسانی و ترك هوا و اطاعت امر مولا و جامعیت علم مفید و عمل صالح می شناسم.'

رهبر معظم انقلاب در هفتمین سالروز شهادت آیت‌الله اشرفی اصفهانی خطاب به خانواده این شهید فرمودند:' پدر شما شهید آیت‌الله اشرفی اصفهانی، عالمی ربانی، مجاهدی پارسا و عاشق حضرت امام (ره) بود و همواره از امام مدد می‌گرفت و من عمیقا به ایشان ارادت می ورزیدم'.

آیت الله خامنه ای در ادامه فرمودند:'این پیر سالخورده و روشن‌ضمیر، در دوران جنگ تحمیلی لباس نظامی به تن كرده و اسلحه به دوش گرفته و در صحنه‌های گوناگون نبرد حضوری فعال داشت و همواره در دفاع از اسلام و انقلاب پیشقدم بود'.

رهبر معظم انقلاب در این دیدار تاكید كردند: 'یاد و خاطره این بزرگواران هرگز نباید از تاریخ انقلاب اسلامی و اذهان مردم پاك شود و نباید از كنارشان به سادگی گذشت. این خون‌های پاك، شعله مقدس انقلاب اسلامی را پیوسته برافروخته‌تر و گدازنده‌تر خواهد كرد.'

اطلاع**9131**1717